Monday, November 24, 2008

ΔΙΑ…δημοτικά/ΔΙΑ…πολιτικά

Καλωσορίζουμε στην οικογένεια της παράταξης και της «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» το νέο μας συνεργάτη.


Η εξουσία, αν δεν διαφθείρει, οδηγεί στο συμβιβασμό. Θα μου πείτε ότι αυτό συμβαίνει σ’ όλο τον κόσμο.

Μόνο στη χώρα μας, όμως, υποσχόμαστε παράσημο στο στρατιώτη που δεν το βάζει στα πόδια, στο χειρούργο που δεν ξεχνάει τα εργαλεία του στην κοιλιά του ασθενούς, το βραβείο Πούλιτζερ στο δημοσιογράφο που βάζει σε εισαγωγικά τα όσα λένε οι άλλοι, το φωτοστέφανο του αγίου σε όσους δεν δέρνουν τη μάνα τους κι έχουν κοινωνήσει τουλάχιστο το Πάσχα…




Μήπως κάποιους η μεγάλη επιμονή τους στην «αρετή» τους οδηγεί στη διαφθορά;

Εξάλλου η μαφία γεννιέται από μία σχέση που στηρίζεται στην πίστη και στην τιμή..

Ο Τζιοβάννι Μόσκα στο βιβλίο του «Ο Σύνδεσμος των τίμιων» μιλάει για μια παρέα ανθρώπων που έχουν απελπιστεί από την κυριαρχία της ανεντιμότητας και γι’ αυτό αποφασίζουν να ιδρύσουν ένα σύνδεσμο με σκοπό να οδηγήσουν τους τίμιους στην εξουσία.

Πρώτο καθήκον όμως των τίμιων, ιδιαίτερα αν θέλουν να κατακτήσουν την εξουσία, είναι να προσελκύσουν στις γραμμές τους, τους ανέντιμους και να τους κάνουν τίμιους.

Πώς όμως θα πείσουν τους ανέντιμους να τους ακολουθήσουν;

Θα υποκριθούν παριστάνοντας τους ανέντιμους.

Έτσι, οι αρχηγοί του Συνδέσμου, παρά τα ευγενικά τους κίνητρα, αρχίζουν να κάνουν πράξεις ανήθικες και να κρατάνε μυστικό το σκοπό τους γιατί, όπως κάνει κάθε μυστική ομάδα, κρύβουν τις προθέσεις τους και προσπαθούν να εμφανίζονται σαν κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που είναι στην πραγματικότητα.

Έτσι ο ανέντιμος ζει εξυμνώντας εκείνη την τιμιότητα που ο ίδιος δεν σέβεται ποτέ, επειδή όμως την εφαρμόζουν οι άλλοι, τους κάνει υποχείριους του ανέντιμου .


Γρίφος: Όποιος βρει τον παρακάτω γρίφο κερδίζει πρώτη θέση στο CAROUSEL και δώρα στη μεγάλη γιορτή που ετοιμάζει ο Γενικός του δήμου για τα εγκαίνια της πλατείας δημαρχείου

  • Σε ποια δημοτική επιχείρηση του δήμου που η διοίκησή του αποτελείται από 11 μέλη , συνεδρίασε μεσημέρι 2 η ώρα το ΔΣ με «άνωθεν εντολή» εκτάκτως και ενώ ήταν παρόντα 3 μέλη, με την «επιφοίτηση του αγίου πνεύματος» ω! του θαύματος με «ωσεί παρόν» έγιναν 6 (απαρτία) και το ένα μέλος ψήφισε τηλεφωνικά;

Ο πρώτος γρίφος δημιούργησε και δεύτερο, όποιος τον βρει, ίσως κερδίσει μια θέση στις «φωλιές των πελαργών» που και φέτος απ’ ότι ακούγεται θα στολίσουν τη Μεταμορφώσεως.

  • Γιατί η γραμματέας των πρακτικών επιμένει να «βεβαιώνει και να διαδίδει» ότι υπήρχε απαρτία με τους 3 παρόντες;

Βίκος