Sunday, April 11, 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ Ν. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ…

Είναι τραγελαφικό! Κάθε φορά που παίρνει σάρκα και οστά μια σοβαρή προσπάθεια που προσβλέπει στην "ανέλκυση" του ναυαγίου του ιστορικού Απόλλωνα, παρεμβάλλεται, σχεδόν πάντα, ένα "αναπάντεχο" γεγονός που στέκεται  εμπόδιο και επιδιώκει με τρόπο υποχθόνιο τη διαιώνιση της φθοροποιού κατάστασης που επικρατεί εδώ και καιρό στο σύλλογο!!!

Δεν είμαι ο άνθρωπος των βαρύγδουπων δηλώσεων και της εύκολης κριτικής. Έχω την πεποίθηση, όμως,  ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές μόνο ως επιζήμιες μπορούν να χαρακτηριστούν και θεωρώ, επιεικώς απαράδεκτο, να υπάρχουν στις κρίσιμες αυτές στιγμές «περίεργες», αν μη τι άλλο, τακτικές που σκοπό έχουν να αποθαρρύνουν ανθρώπους που χωρίς κανένα απολύτως κέρδος προθυμοποιούνται με αγάπη και εγκαρδιότητα να τείνουν χέρι βοήθειας στον παραπαίοντα Απόλλωνα.

Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον Απόλλωνα, μόνο ως έκρηξη παραλογισμού μπορεί να χαρακτηρισθεί. Ιδού πως την περιγράφει η έγκριτη αθλητική εφημερίδα «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ»
[…Για μόλις 15.000 ευρώ η «ξεφτίλα» στο ποδόσφαιροEνα χρόνο μετά οι «πληγές» παραμένουν αθεράπευτεςO Aπόλλων όχι απλά βρίσκεται στην «εντατική», αλλά δυστυχώς είναι στο φορείο, οδεύοντας προς το «Nεκροταφείο»…]

Χωρίς να έχω καμιά απολύτως διάθεση να ρίξω λάδι στη φωτιά, οφείλω να επισημάνω, και αυτό το γνωρίζουν όλοι, ότι χρήματα και μάλιστα αρκετά δόθηκαν στον πρόεδρο του Απόλλωνα. Πολύ περισσότερα των 15.000 που θα έλυναν το πρόβλημα…

Πέραν τούτου, ο κ. Αχιλλέας Χαραλαμπίδης, με τον οποίο είχα διεξοδική συζήτηση την προηγούμενη της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Απόλλωνα, ζήτησε την επομένη  να καταβάλει άμεσα το ποσό των 15.000 ευρώ που θα κάλυπτε τις ανάγκες του ποδοσφαιρικού τμήματος μέχρι το τέλος της περιόδου, προκειμένου να λήξει η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί. Παραδόξως, ο πρόεδρος του Απόλλωνα, όμως, αρνήθηκε κατηγορηματικά να συναινέσει, τονίζοντας ότι δε «δίνει» την ομάδα σε «κανένα» Χαραλαμπίδη, και σε «κανένα»  Χάρρυ Κλυνν!!!
Ίσως, ο κ. πρόεδρος θεωρεί τον Απόλλωνα κτήμα του και μη έχοντας προφανώς «κανέναν» ανάγκη, αναλαμβάνει ο ίδιος εξ ολοκλήρου την ευθύνη να τον απαλλάξει από τα προβλήματα που τον ταλανίζουν!

Διερωτώμαι, όμως, πως εξηγείται λογικά η σιγουριά και η βεβαιότητά του του αυτή, όταν όλα σχεδόν τα τμήματα του συλλόγου συμπεριλαμβανομένου και του ποδοσφαιρικού τελούν υπό διάλυση, ενώ τα χρέη της ομάδας, κατά τα λεγόμενα όσων γνωρίζουν από κοντά τα πράγματα, ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ;

Κάτι άλλο μάλλον συμβαίνει που εμείς, ασφαλώς, δεν το γνωρίζουμε, αλλά οφείλουμε να το μάθουμε.

Ποιο μπορεί να είναι κάτω από αυτές τις συνθήκες το μέλλον(;) του Απόλλωνα; Αναλογίζεται ο πρόεδρος, τον οποίο πιστέψαμε και στηρίξαμε με την ψήφο μας, την κρισιμότητα της κατάστασης;

Η κρισιμότητα της κατάστασης ήταν και το ζήτημα που έθεσα με κάθε σοβαρότητα στη σύντομη συνάντηση που είχα σήμερα (10-4-10)  με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Θεοδόση Μπακογλίδη, τονίζοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη ύπαρξης κοινής κοινής προσπάθειας αντιμετώπισης του προβλήματος που αφορά στο διοικητικό πλέον μέλλον του Απόλλωνα, που αν δεν αντιμετωπισθεί με σύνεση, αλλά και με αποφασιστικότητα, ίσως αποτελέσει την απαρχή της διαδικασίας που θα επιφέρει το «μοιραίο» στον ψυχορραγούντα Απόλλωνα.

Θετική ως προς το αίτημά μου αυτό υπήρξε η ανταπόκριση του Δημάρχου με τον οποίο θα συναντηθώ μόλις επιστρέψω από την Αλεξανδρούπολη, στην οποία θα βρίσκομαι μέχρι την επόμενη Πέμπτη, προκειμένου να πραγματοποιήσω ομιλία στα μέλη του «ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ», καθώς και τα εγκαίνια της πέμπτης ατομικής μου έκθεσης ζωγραφικής σε γκαλερί της πόλης.

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης

No comments: