Saturday, April 10, 2010

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Καταλήψεις δημαρχείων από εργαζομένους στους δήμους Εκτυπώσιμη σελίδα

Με καταλήψεις σε δημαρχεία, ανά τη χώρα, και συνεχιζόμενες στάσεις εργασίας κλιμακώνουν το επόμενο διάστημα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΟΤΑ), διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο “Καλλικράτης” και τα οικονομικά κυβερνητικά μέτρα.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ-ΟΤΑ) σε συνέχεια της απόφασης των γενικών συμβουλίων της, που έγιναν στις 16 και 31 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα προβούν σε στάση εργασίας τις τέσσερις τελευταίες ώρες του ωραρίου (11.00 - 15.00) την Τετάρτη 14 Απριλίου. Στις 12.30 το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Την Πέμπτη, 22 Απριλίου, οι εργαζόμενοι θα καταλάβουν τα δημαρχεία των πρωτευουσών των νομών και των ΟΤΑ των μεγάλων αστικών κέντρων (Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλος, Πάτρα κ.ά.). Η συμβολική κατάληψη θα διαρκέσει δύο ώρες (10.00 - 12.00 μ.μ), προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις επιπτώσεις των μέτρων στο εισόδημα των εργαζομένων.

Επίσης αποφασίστηκε να προγραμματιστούν, με ευθύνη της Εκτελεστικής Επιτροπής, συμβολικές καταλήψεις δημοσίων κτιρίων (υπουργείων κτλ.), για να προβληθεί η αντίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης.

Ypoloipo

No comments: