Wednesday, April 7, 2010

«Γαλάζιες» διεργασίες για το δήμο Καλαμαριάς

Μπορεί στη ΝΔ κανείς να μην μπορεί να εκτιμήσει σήμερα με βεβαιότητα πώς θα διαμορφωθεί ο χάρτης των δήμων με τον «Καλλικράτη», όμως οι υποψηφιότητες στο «γαλάζιο» στρατόπεδο αυξάνονται και πληθαίνουν. Ακόμη και στην Καλαμαριά, όπου -αν επιβεβαιωθούν τα σημερινά σενάρια- δε θα υπάρξουν αλλαγές στα όρια του δήμου.

Η ιδιαιτερότητα του δήμου Καλαμαριάς είναι ότι η ΝΔ παίζει εδώ και χρόνια σχεδόν... εκτός έδρας. Οι «γαλάζιοι» δεν έχουν κερδίσει μεταπολιτευτικά ποτέ το δήμο, που αποτελεί προνομιακό πεδίο για την Αριστερά και κυρίως για το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, η ΝΔ δεν έχει καταφέρει ούτε καν να τον διεκδικήσει με αξιώσεις: Το 1998 με υποψήφιο τον Τάσο Αφεντουλίδη πήρε 20,3% και έχασε το δήμο από την πρώτη Κυριακή, το 2002 με τον Δημήτρη Σταμάτη έλαβε 31,9% και το μόνο που κατάφερε ήταν να πάει τη μάχη στο δεύτερο γύρο, ενώ το 2006 ο Χάρρυ Κλυνν πάλι έχασε τη μάχη από τον πρώτο γύρο (λόγω του 42%), πετυχαίνοντας πάντως το καλύτερο αποτέλεσμα (38,2%). Η πρόσφατη αλλαγή στην ηγεσία του δήμου, με την αποχώρηση του Χριστόδουλου Οικονομίδη και την πληθώρα υποψηφίων που εμφανίστηκαν για τη διαδοχή του, με τελικό νικητή τον Θεοδόση Μπακογλίδη, έχει ανοίξει για τα καλά την όρεξη πολλών «γαλάζιων» στελεχών.

Δίπλα στον Χάρρυ Κλυνν (θεωρεί ότι δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία) αλλά και τον Παναγιώτη Κοκκόρη (το όνομά του ακούστηκε και το 2006), κινήσεις κάνει και ο γιατρός Γιάννης Χαραλαμπίδης, που είναι νομαρχιακός σύμβουλος του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο κ. Χαραλαμπίδης έχει ξεκινήσει ήδη κάποιες διερευνητικές κουβέντες με πολλούς τοπικούς παράγοντες και, όπως δήλωσε στον «Α», σκοπεύει να προχωρήσει στην ίδρυση ανεξάρτητης κίνησης, που θα κατέβει στις εκλογές ακόμη και χωρίς το χρίσμα κάποιου κόμματος.

ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Ypoloipo

No comments: