Friday, February 18, 2011

G. Papandreou: "Το δε την πόλιν σοι δούναι ουτ' εμόν εστί..."

είπε ο Γιωργάκης στο Μνημόνιο και ράγισαν τα μπετά ου μην και τα μάρμαρα για τα οποία πολέμησε ο Μακρυγιάννης (όταν τον πληροφόρησαν ότι είναι ελληνικά)...

Αίφνης κι απ' το πουθενά, η τρόικα και η κυβέρνηση των ανδρεικέλων ζητούν απ' τους Ελληνες να τους δώσουν 50 δισ. για να πληρωθούν τα χρέη, μέρος των χρεών, που ο δικομματισμός τους δημιούργησε.
Ετσι! άουτ οφ δε μπλου, στο ξεκούδουνο, χωρίς προηγούμενο και ουρανοκατέβατα!
Μάλιστα ο κ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαιώνει τον λαό ότι ο στόχος αυτός (να τον ληστέψουν δηλαδή κι άλλο) «είναι ρεαλιστικός και φιλόδοξος»!
Αλλά γιατί 50 δισ. κι όχι 80 δισ.;
Και γιατί αύριο να μην ξαναζητήσουν ακόμα 50 δισ.! ή ακόμα 85 δισ.;
Τι είναι τα δισ.; αντικείμενο κουτσοκουβέντας μεταξύ Παπακωνσταντίνου και τροϊκανών;
Κολοκυθιά είναι; φά 'τους 10, όχι 12 είναι καλύτερα, κάν' τα 15 να 'μαστε μέσα;
Αν αυτό δεν είναι πολιτική καφενείου είναι πολιτική μπυραρίας. Για αυτό και μόνον το άλλο ξεπουλητάρι, ο φον Καρατζαφέρης, μπορεί να την υποστηρίζει, πιστός στη λαμπρή δωσιλογική παράδοση πούλα πατρίδα-πάρε λάδι-φέρε το ακινητάκι του πεινάλα μπιρ παρά.
Να σοβαρευτούμε! Ο Παπανδρέου έκαμε πραξικόπημα με το Μνημόνιο. Κι έκτοτε το εμπλουτίζει με αλλεπάλληλα πραξικοπήματα.
Τα 50 δισ. είναι ένα από αυτά.
Αύριο, ένα επόμενο πραξικόπημα θα ακολουθήσει.
Πότε στα φανερά και πότε εν κρυπτώ, ο Παπανδρέου και οι παρακοιμώμενοί του κυβερνάνε τη χώρα εξωθεσμικά, με ψέματα και αύξουσα ανικανότητα.
Δυο θεμελιώδεις νόμοι, το Σύνταγμα και ο εκάστοτε προϋπολογισμός, έχουν τεθεί σε αναστολή ο πρώτος και βιάζεται καθημερινώς ο δεύτερος.
Προχθές ο εκλεκτός συνάδελφος Νίκος Ξυδάκης μάς υπενθύμισε απ' την «Καθημερινή» τον Θουκυδίδη να προσδιορίζει με το στόμα του Νικία τι είναι η πατρίδα: «άνδρες γαρ πόλις, και ου τείχη ουδέ νήες ανδρών κεναί», οι άνθρωποι είναι η χώρα, το κράτος, η δημοκρατία, δεν είναι τα κτίρια, τα κτήρια και τα πράγματα.
Είναι σήμερα φανερό ότι η πατρίδα, οι άνθρωποι, είναι σε κίνδυνο. Κίνδυνο ήδη βαθύ, που διαρκώς διευρύνεται.
Σε αυτές τις περιπτώσεις «υπέρτατος νόμος είναι η σωτηρία της πατρίδας».
Φοβάμαι ότι πλέον αυτό σημαίνει ένα και μόνον πράγμα: σωτηρία της πατρίδας, των ανθρώπων της, από τον Παπανδρέου.
Με το ΑΕΠ να πέφτει στο 6,6% (το δ' τρίμηνο του 2010), την ανεργία να ανεβαίνει αλματωδώς και τη χώρα να σκλαβώνεται σε υπαγόρευση πολιτικής (δικτατορία) για τα επόμενα τριάντα χρόνια, ένα μπορεί να 'ναι το συμπέρασμα:
ότι ο Παπανδρέου αποτελεί πλέον κίνδυνο για την πατρίδα...

No comments: