Thursday, February 24, 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΠΕΤΡΕΣ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ !..
ΑΛΛΑΞΕ ΧΕΡΙΑ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Μεγάλη ήταν η σημερινή διαδήλωση που επισφράγισε τη γενική απεργία χωρίς να υπερβαίνει όμως εκείνη της 5ης Μαϊου πέρσυ. Ηταν όπως πάντα κομμένη σχεδόν στα δύο.
Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ πέρασαν γρήγορα μπροστά από τη Βουλή και διαλύθηκαν, ενώ λίγοι έκατσαν να δουν τη συνέχεια. Τα συνθήματα αυτή τη φορά ήταν πιό προχωρημένα και έδειχναν πάθος από πολλά μπλογκ ανεξαρτήτως ηλικίας. “Δεν θα πεθάνουμε”, “κλέφτες, αλητες, προδότες”, “Οχι θυσία για την πλουτοκρατία” .  Ο κόσμος ιδιαίτερα μαχητικός δείχνει να συνειδητοποιεί ότι έχουμε περιέλθει σε κατάσταση κακιάς χούντας.
Οι διαδηλωτές που  δέχθηκαν κατ’ αρχήν την επίθεση ήταν εκπαιδευτικοί έξω απ’ το υπουργείο των οικονομικών, αλλά δεν έδειξαν να πτοούνται. Το ίδιο οι προστρέξαντες κουκουλοφόροι φάνηκαν σήμερα ιδιαίτερα επίμονοι, αλλά και προετοιμασμένοι. Δόθηκαν αψιμαχίες επί 3 περίπου ώρες με διακύβευμα τον έλεγχο της πλατείας Συντάγματος, η οποία άλλαξε χέρια δυό-τρεις φορές!

Ένταση και εκτεταμένες συμπλοκές, με πυκνές ρίψεις μολότοφ από ομάδα διαδηλωτών και βομβίδων κρότου – λάμψης αλλά και χημικών από αστυνομικές δυνάμεις, σημειώθηκαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, δίπλα ακριβώς από το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ένας ηλικιωμένος άνδρας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ενώ οι…Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου στην πλατεία Συντάγματος.
Ο νεαρός ήταν οπλισμένος σαν «αστακός», καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν ένα τσεκούρι, ένα τόξο και άλλα όπλα.
Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών καθώς και βομβίδων κρότου – λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν ομάδα διαδηλωτών, που τους επιτέθηκε με πέτρες, ξύλα και γιαούρτια.
Εντύπωση, αλλά και τρόμος προκλήθηκαν από μολότωφ(?) που δεν έσβυναν, σαν να κόλλαγαν πάνω στο στόχο τους.  Κάηκε μια μοτοσυκλέτα της ομάδας Δίας ενώ ο αναβάτης αστυνομικός άρπαξε κι αυτός και δεν έλεγε να σβύσει η φωτιά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο…

Αυτή ήταν σίγουρα η φωτογραφία της ημέρας

ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΜΕ

Μαζικές και δυναμικές ήταν οι πορείες των εργατικών συνδικάτων στη Θεσσαλονίκης λέει το κορυφαίο ιστολόγιο ταχαλια.  Μεγαλύτερη πορεία αυτή του ΠΑΜΕ με περισσότερες από 4.000 κόσμου να ξεκινούν από το άγαλμα του Βενιζέλου και να…καταλήγουν στο πρώην ΥΜΑ-Θ. Με λιγότερο κόσμο αλλά εξίσου δυναμική παρουσία διαδήλωσαν τα μέλη του Εργατοϋπαλληικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων.
Οι εκπρόσωποι των αριστερών σχημάτων που εκπροσωπούνται στο ΕΚΘ τράβηξαν τον κόσμο τους από την πορεία της ΓΣΕΕ και ακολούθησαν την πορεία του ΠΑΜΕ. Έκπληκτοι οι πρόεδροι ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, Τσαραμπουλίδης και Κετικίδης (προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ) έβλεπαν τον κύριο όγκο της πορείας της ΓΣΕΕ να ακολουθεί το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ).
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση εισέπραξε το μήνυμα ενώ εκτιμάται ότι ανάλογες κινήσεις απομόνωσης των πράσινων συνδικαλιστών αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα.

No comments: