Thursday, February 3, 2011

Η Κούπα του Πυθαγόρα και το κϊνημα του Δεν Πληρώνω

Ο Πυθαγόρας, κατά την τοπική παράδοση της Σάμου, είχε φτιάξει μια κούπα εφαρμόζοντας τους νόμους της Φυσικής για να πίνει με μέτρο το κρασί. Εσωτερικά, είχε μία γραμμή που όριζε ως που έπρεπε να γεμίσει κανείς. Μια στάλα παραπάνω και η κούπα άδειαζε όλο το κρασί της από μία κρυφή οπή στη βάση. Έτσι, ο άπληστος τιμωρείται. Καλείται επίσης “κούπα του δικαίου” διότι πλην της υδραυλικής, αντανακλά και μία από τις βασικές αρχές του δικαίου, αυτήν της Ύβρεως και Νεμέσεως. Όταν το όριο ξεπερνιέται (ύβρις), δεν χάνονται μόνον όσα έχουν ξεπεράσει το όριο, αλλά και όλα τα προηγούμενα που είχαν αποκτηθεί (Νέμεσις). Με μια απλή εφαρμογή της υδραυλικής, ο Πυθαγόρας μας διδάσκει απ’ τα βάθη του χρόνου, να δεχόμαστε το άριστο μέτρο και να απολαμβάνουμε τον οίνο που ήδη έχουμε στην κούπα μας αντλώντας την μέγιστη ωφέλεια!
Έτσι γίνεται και σήμερα με την καπιταλιστική απληστία .Ο καπιταλισμός και οι πιστοί του υπηρέτες στην κυβέρνηση γίνονται ολοένα και πιο άπληστοι . Όμως η απληστία τους πέρασε την κόκκινη γραμμή της κοινωνικής ανοχής και έγινε η σταγόνα που θα αδειάσει όλο το ποτήρι του καπιταλισμού. Πληρώναμε τόσα χρόνια τα σπασμένα τους , όμως εκείνοι θελαν και άλλα . Η απληστία και η αδηφαγία τους δεν έχει όριο. Ξεπέρασαν κατά πολύ το μέτρο και έτσι επήλθε η Ύβρις . Τώρα ήρθε η ώρα που η οργή του κόσμου λειτουργεί όπως η Κούπα του Πυθαγόρα και τους τα παίρνει όλα ! Ήρθε η ώρα της ΝΕΜΕΣΕΩΣ !
Δείτε πώς η κούπα γεμίζει : Δημιουργούν τεχνητή κρίση με δηλώσεις περί χρέους , που τόσα χρόνια δημιουργούσαν μαζί με την Goldman Sachs . Την ίδια ώρα αλλάζουν την προθεσμία αγοράς ομόλογων από Τ+2 σε Τ+10 και επωφελούνται οι διεθνείς οικονομικοί καρχαρίες , γνωστοί και ως σορτάκιδες. Έτσι τα spread εκτινάσσονται στον αέρα και το τοκογλυφικό κόστος δανεισμού λειτουργεί ως αφορμή για την προσφυγή των επίορκων πολιτικών αυτού του τόπου , στα σαγόνια της ΤΡΟΙΚΑΣ .
Η ΤΡΟΙΚΑ για να μας δανείσει θέτει όρους οι οποίοι στην πλειοψηφία τους παραβιάζουν το Σύνταγμα . Οι Εφιάλτες πολιτικοί κάνουν το Σύνταγμα των Ελλήνων κυριολεκτικά χαρτί υγείας , θέτοντας το δήθεν εκβιαστικό δίλημμα ή στάση πληρωμών ή μέτρα τρόικας . Αποφασίζοντας μόνοι τους , και πάντα στο όνομα της κρίσης και του δήθεν καλού της χώρας , χωρίς να ρωτήσουν απολύτως κανέναν και με το έτσι θέλω, υπογράφουν το Μνημόνιο. Προτεραιότητα έχει να σωθεί η Ελλάδα άλλα όχι οι Έλληνες, λες και είμαστε ξένο σώμα ..
Η επίθεση που ακολουθεί θα έκανε ακόμα και τον Λήσταρχο Νταβέλη να κρυφτεί στην σπηλιά του .
Η αρχή γίνεται με τους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους , ως ευκολότερη λεία που τους κόβουν δώρα και επιδόματα .Αντισυνταγματικοί και σύναμα παράλογοι έμμεσοι φόροι που επιβάλλονται στην μεσαία τάξη , οι οποίοι μειώνουν ακόμα πιο πολύ το εισόδημά της . Σειρά έχει ο ιδιωτικός τομέας, όπου στο όνομα της ανταγωνιστικότητας κατεδαφίζονται εργασιακά κεκτημένα που τρεις δικτατορίες και μια κατοχή δεν τόλμησαν ούτε να σκεφτούν να πειράξουν . Σειρά έχει το μέγα ξεπούλημα των ΔΕΚΟ οι οποίες φτιάχτηκαν με χρήματα των φορολογούμενων και αποτελούν λαϊκή περιούσια. Τα πάντα ιδιωτικοποιούνται στο όνομα της κρίσης και ξεπωλούνται έναντι πινακίου φακής στους μεγαλοκαρχαρίες που ανήκουν στο συνάφι εκείνων που δημιούργησαν την κρίση , προφανώς για ίδιον όφελος . Οι έκπτωτοι πολιτικοί σε ρόλο πια μεσίτη – χονδρέμπορου – μπακάλη , αποφασίζουν και διατάζουν το ξεπούλημα του ελληνικού πλούτου, κρατικού και μη . Το ηλεκτρικό , το νερό , οι συγκοινωνίες , η παιδεία, η υγειά είναι η κότα με το χρυσά αυγά που εποφθαλμιά όλο το κεφαλαιοκρατικό σκυλολόι .
Οι δρόμοι , το εθνικό οδικό μας δίκτυο το οποίο εν μία νυκτί χαρίστηκε στα λόμπι των μεγαλοεργολάβων, λίγο πριν από τα προαναφερθέντα γεγονότα, δείχνει να γίνεται η σταγόνα του αδειάζει την Κούπα του Πυθαγόρα. Κυριολεκτικά μια χούφτα από ανθρώπους καταλαβαίνουν πως δεν πάει άλλο και αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ψάχνουν και βρίσκουν πως οι συμβάσεις παραχώρησης μπάζουν από παντού και καταπατούν βασικά συνταγματικά δικαιώματα . Πνίγονται από το δίκιο , γιατί αυτοί οι δρόμοι είναι όχι μόνο πληρωμένοι , αλλά χιλιοπληρωμένοι . Και ενώ με τα λεφτά που έχουν δοθεί τόσα χρόνια θα έπρεπε να έχουμε τους καλύτερους δρόμους στην Ευρώπη , στην πραγματικότητα έχουμε τους πιο επικίνδυνους και παράλληλα τους πιο πλούσιους εργολάβους . Και δεν τους έφταναν αυτά που τόσα χρόνια παρανόμως απέκτησαν, αλλά θέλησαν και άλλα , πιο πολλά. Και εγένοντο νέα διόδια. Και τα παλαιοτέρα πέρασαν στα χέρια εκείνων που απαιτούν από τα χέρια εκείνων που δεν έχουν. Και τα χαράτσια για να διέλθουμε των διοδίων αυξανόντων . Οι χαρατσοειπράκτορες όμως είναι αχόρταγοι και γίνονται όλο και πιο άπληστοι . Όμως η απληστία είναι ένα από τα θανάσιμα αμαρτήματα . Το ίδιο και η αλαζονεία , γιατί μας θεωρούσαν τόσο κοιμισμένους , που πραγματικά νόμιζαν ότι θα πληρώνουμε ες αεί , όποιο και αν ήταν το αντίτιμο. Και εκείνη η χούφτα ανθρώπων έδειξαν τον δρόμο για να σταματήσουν να μας αρμέγουν . Γίνανε δεκάδες , μετά εκατοντάδες . Και σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί, που αρνούνται να καταβάλουν το χαράτσι σε όλους εκείνους που επιθυμούν να βάλουν φόρο γιατί υπάρχουμε και αναπνέουμε.
Και ενώ ένας ολόκληρος λαός υφίσταται μείωση στο εισόδημά του με πρωτοφανή απολυταρχικό τρόπο , έρχονται με απίστευτο θράσος και ΑΠΑΙΤΟΥΝ να πληρώσουμε τα δικά τους σπασμένα ! Μειώνονται μισθοί, συντάξεις , κλείνουν επιχειρήσεις , άνθρωποι οδηγούνται σε χρεωκοπία και από την άλλη η σύμπραξη κεφαλαίου – κράτους ζητά με φασιστικό τρόπο να καταβάλουμε περισσότερα για αγαθά που εξ ορισμού είναι κοινωνικά , δημόσια και δωρεάν . Ε λοιπόν φτάνει ! Ως εδώ ούτε έχουμε να δώσουμε , αλλά και να είχαμε δεν δίνουμε . Δεν πάει άλλο . Το ποτήρι ξεχείλισε! Και αφού το κεφάλαιο μας δείχνει το δρόμο προς την υποδούλωση, την εξαθλίωση και την φτώχεια, ήρθε και σειρά μας να δείξουμε τα δόντια μας .Έτσι κάνουμε πράξη αυτό που τους πονάει πραγματικά : ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ! . Είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό .
Τα διόδια ήταν ήδη ακριβά και οι δρόμοι άθλιοι. Ζήτησαν περισσότερα και η απάντηση από εμάς ήταν ότι δεν τους δίνουμε ούτε εκείνα που τους δίναμε μέχρι τώρα . Δηλαδή από εδώ και πέρα δεν δίνουμε τίποτα. Αρκετά έφαγαν τόσα χρόνια . Και το κίνημα του Δεν πληρώνω , αφού έδειξε την αποτελεσματικότητά του ,ως σύγχρονη μορφή αγώνα , στο χαράτσι των διοδίων , επεκτείνεται και αλλού .
Τα εισιτήρια των ΜΜΜ αυξάνονται σε δυσθεώρητα ποσοστά, την ώρα που τα εισοδήματα όλων μειώνεται και το κόστος χρήσης αυτοκίνητου έχει γίνει δυσβάσταχτο. Οι αστικές συγκοινωνίες οφείλουν να είναι φτηνές και προσιτές ώστε να εξυπηρετούν τον λαϊκό κόσμο, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους. Το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.
Το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δεν θα αργήσει να επεκταθεί και στην πανάκριβη ΔΕΗ , στις πιστωτικές κάρτες και όπου αλλού θίγεται το περί δικαίου αίσθημα.
Μας θεωρούν τόσο κορόιδα που νόμιζαν πως θα πληρώνουμε τα δικά τους σπασμένα και μάλιστα αδιαμαρτύρητα. Τώρα που βλέπουν την δύναμή μας, προσπαθούν να μας φοβίσουν μέσω της προπαγάνδας των ΜΜΕ , με ψεύδη , κούφιες απειλές και δημοσιογραφική λάσπη.
Τα ΜΜΕ εξαπολύουν απίστευτη προπαγάνδα και επιχειρούν κοινωνικό αυτοματισμό . Παραποιούν την Ιστορία και μας προσπαθούν να μας πείσουν ότι μια χαρά περνούσαμε με τους Τούρκους και η επανάσταση έγινε από ένα μάτσο αμόρφωτους χωριάτες. Λένε ότι δεν παράγουμε τίποτε , ότι είμαστε κλέφτες , απατεώνες , τζαμπατζήδες .
Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δεν είναι το κίνημα των τζαμπατζήδων , όπως ισχυρίζεται ο κοινωνικά αμόρφωτος Υπουργίσκος . Είναι η τιμωρία της απληστίας του συστήματος που τιμωρεί όπως η Κούπα του Πυθαγόρα.
Εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε στον Ήλιο , όχι τον θεό Ήλιο , ούτε τον «πράσινο ήλιο της αλλαγής» , αλλά τον ήλιο του Φωτός , της Αλήθειας , της Ελπίδας , της Ελευθερίας.
Η απληστία τους γυρίζει μπούμερανγκ πια και αυτοί που μας φοβέριζαν για στάσεις πληρωμών, τώρα πληρώνονται με το ίδιο νόμισμα από τους πολίτες.
Αυτή είναι η απάντηση μας στον άνθρωπο που τώρα κάνει τον πολλά βαρύ υπουργό , υπερασπίζεται με σθένος το κεφαλαίο , αλλά δεν παύει να είναι ένας κοινωνικά αμόρφωτος μπουρτζόβλαχος , που το μόνο επάγγελμα που ξέρει να ασκεί με επιτυχία είναι αυτό του γυμνοσάλιαγκα σφουγγοκολαριου υπάλληλου του διεθνούς τραπεζικού καρτέλ των Rockefeller , Rothschild , Soros και των λοιπών κρετίνων – κλόουν της Λέσχης Mπίλντερμπεργκ.
Αυτοί που τα “φάγανε μαζί” είναι οι πολιτικοί και οι χρηματοδότες τους , δηλαδή μεγάλες κατασκευαστικές , τράπεζες , πολυεθνικές κ.λπ.
Στο “Μαζί τα φάγαμε, αφού σας διορίζαμε” απαντούμε “θα σας φάμε όλοι μαζί , γιατί μας τα φάγατε”.
Ένας Αγανακτισμένος Σκεπτόμενος Έλλην.

No comments: