Tuesday, February 1, 2011

Η ελεγχόμενη πτώχευση είναι τετελεσμένο γεγονός

Politis-gr blog

Η ελεγχόμενη πτώχευση είναι τετελεσμένο γεγονός

H έκτακτη σύνοδος κορυφής που θα γίνει στις Βρυξέλλες την Παρασκευή  θα είναι μεταβατική ενόψει του Μαρτίου.
Όπως έγραψα  και στο χθεσινό μου άρθρο  (εδώ) «Η απόφαση είναι τελεσίδικη. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο λύσης για το ελληνικό δημόσιο χρέος» .
Στην έκτακτη σύνοδο της 4ης Φεβρουαρίου αναμένεται να υιοθετηθεί μία κοινή δήλωση των «27», στην οποία θα εκφράζεται η βούλησή τους να προστατεύσουν με όλα τα μέσα το ευρώ και την ευρωζώνη, αναμένοντας τις ουσιαστικές αποφάσεις του Μαρτίου. Στην ουσία …«ένα μήνυμα προς τις αγορές» .
Ο Γερμανός υπουργός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει αποσαφηνίσει ότι τον Μάρτιο θα βρεθεί στο τραπέζι «ένα πλήρες πακέτο μέτρων και οριστικές λύσεις». Όχι μόνο για τη λειτουργία του Ταμείου Χρηματοδοτικής Σταθερότητας (EFSF) αλλά ΚΑΙ τις δεσμεύσεις των υπερχρεωμένων χωρών για ακόμη μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία.
Στη  σύνοδο λοιπόν του Μαρτίου θα επισημοποιηθεί η ελεγχόμενη πτώχευση της χώρας μας .
Το σχέδιο των Γερμανών περί «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» τελικά πέρασε, άσχετα εάν η επικοινωνιακή καμπάνια που διαδραματίζετε στο εσωτερικό της χώρας μας εδώ και κάποιους μήνες ,έχει μετατρέψει την αρχική πρόταση των Γερμανών περί «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» ,σε …. «Ελεγχόμενη αναδιάρθρωση» ( η σκέτο … «Αναδιάρθρωση»).
Για του λόγου το αληθές μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα αρχεία των ΜΜΕ. Εκεί θα διαπιστώσετε ότι όταν έγινε -πριν  μήνες- γνωστή η πρόταση της Γερμανίας την ανέφεραν ως «Ελεγχόμενη πτώχευση» ή το συνώνυμο  «Ελεγχόμενη χρεοκοπία» ( έτσι την ονομάζουν και οι ξένοι οικονομολόγοι και ο διεθνής Τύπος).
Σήμερα την ΙΔΙΑ αυτή πρόταση , τα ΙΔΙΑ ΜΜΕ στη χώρα μας ,την ονομάζουν (εσκεμμένα για λόγους εύκολης πέψης) … «αναδιάρθρωση»! Παίζουν με τις λέξεις , εκμεταλλευόμενοι την πλούσια ελληνική γλώσσα!
Οι αποφάσεις  λοιπόν έχουν ληφθεί , χωρίς  η ελληνική κυβέρνηση να ασκήσει την οποιαδήποτε πίεση. Το μόνο που της μένει είναι να υπογράφει ό,τι της δίνουν και να χαμογελάει στις «οικογενειακές φωτογραφίες»…

No comments: