Wednesday, June 16, 2010

Εγκαταλείπεται η διαδικτυακή υποψηφιότητα από το ΠΑΣΟΚ;

Όσον αφορά τις εκλογές για τους περιφερειάρχες(κι όχι για δημάρχους), έτσι δείχνουν τα πράγματα. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει το, σχετικά πράσινων αποχρώσεων, σάιτ αυτοδιοίκηση.gr, σε σημερινή του ανάρτηση. Όπως αναφέρει το site, "επιλογές υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων μεγάλων δήμων και «εκτός λίστας». προτίθεται να κάνει σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος".
Το site επικαλείται συνομιλία που είχε δημοσιογράφος του, με στελέχη της Ιπποκράτους αλλά και με μέλη της Επιτροπής για την Ανάδειξη των Υποψηφίων "που επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους". Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι ίδιες πηγές, "μέσω pasok gr κατατέθηκαν, κυρίως, υποψηφιότητες για δημάρχους και όχι για περιφερειάρχες, γεγονός το οποίο αφήνει ανοιχτό τον ενδεχόμενο για επιλογές «εκτός λίστας»".
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες υπουργοί και βουλευτές τα ονόματα των οποίων ακούγονταν είτε για περιφέρειες είτε για δήμους "δεν κατέθεσαν τελικά αίτηση, μετά τα δημοσιεύματα για «κύμα φυγής», καθώς θεώρησαν ότι θα δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση".
Οι κακές γλώσσες, πάντως, λένε ότι δεν ήταν θέμα να προκληθεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, αλλά απροθυμία των γνωστών στελεχών, κάτω από τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην πολιτική σκηνή. "Θα ξεφτιλιστούμε", ακούστηκε να λέει εκλεγμένος, στην κεντρική Μακεδονία, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, από αυτούς που, τελευταία έχουν χαρακτηριστεί "γκρινιάρηδες". Και πρόσθεσε: "Ο κόσμος θέλει άλλα πράγματα από εμάς. Ας ξαναβρούμε, πρώτα, το χαμένο σοσιαλιστικό μας προφίλ και... βλέπουμε".
Γεγονός είναι ότι οι συμμετοχές προβεβλημένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ ήταν -επιεικώς- ελάχιστες, κάτι που αναγκάζει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει τις καλές, παλιές, δοκιμασμένες μέθοδες επιλογής υποψηφίων.
Εμ, το... Διαδίκτυο και το πριόνι, όποιος δεν το ξέρει, ιδρώνει.

salonicanews

No comments: