Wednesday, June 9, 2010

Περίεργο περιστατικό στο κέντρο της Καλαμαριάς...

Καλησπέρα.
θα ήθελα να γνωστοποιήσω σε σας και στους αναγνώστες του blog ένα περιστατικό που μου συνέβει πριν λίγο. Μένω στη στο κέντρο της Καλαμαριάς και πήγα να βγάλω χρήματα από ένα ATM στον πεζόδρομο. Έβγαλα τα χρήματα και πήγα σπίτι μου και αφού μπήκα στην είσοδο της οικοδομής και περίμενα το ασανσέρ, είδα έναν κύριο στην εξώπορτα. Από ευγένεια του άνοιξα αλλά συνειδητοποίησα ότι δεν είναι ένοικος της οικοδομής (ήταν μελαμψός, πιθανόν γύφτος, αλλά σχετικά καλοντυμένος). Πήγε να μπει στο ασανσερ μαζί μου και με ρώτησε σε ποιον όροφο πηγαίνω. Δεν απάντησα και τον ρώτησα σε ποιον όροφο πηγαίνει αυτός. Μου απάντησε στον 5ο (υπάρχει κουμπί για 5ο όροφο αλλά η οικοδομή έχει 4 ορόφους). Αμέσως άνοιξα την πόρτα και προφασιζόμενος ότι ξέχασα κάτι... βγήκα από το ασανσέρ και ανέβηκα με τα πόδια. Το περιστατικό ευτυχώς τελείωσε εκεί.

Κάτι παρόμοιο όμως είχε αναφερθεί από μια άλλη ένοικο της οικοδομής στο πρόσφατο παρελθόν, η οποία μετά από ανάληψη από ATM παρατήρησε ότι μια άγνωστη μελαμψή γυναίκα την ακολουθούσε. Όταν μπήκε στην είσοδο της οικοδομής για να ανέβει σπίτι της,  προτού προλάβει να κλείσει η εξώπορτα, μπήκε μέσα και η γυναίκα αυτή. Κι εκείνη η ένοικος, άνοιξε ξανά τη πόρτα και βγήκε από την οικοδομή και δεν υπήρξε συνέχεια.

Τα γράφω αυτά για να έχουν οι αναγνώστες το νου τους, καθώς πολύ πιθανόν τα συγκεκριμένα άτομα να είχαν σκοπό τη ληστεία και απ΄ότι φαίνεται είναι κάποιο κόλπο που κάνουν συστηματικά. Το κέντρο της καλαμαριάς είναι μέρος με πολύ κόσμο και είναι ευκολότερο να επιτεθείς σε κάποιον όταν έχει απομακρυνθεί από το πλήθος και βρίσκεται σε κλειστό χώρο.

taxalia

No comments: