Tuesday, June 15, 2010

Ίδρυση Δημοτικής Τράπεζας Αίματος

 

Την ίδρυση Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, αποφάσισε η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καλαμαριάς με τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου και φορέα υλοποίησης τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας.

Στόχος της Τράπεζας Αίματος είναι η δημιουργία παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών αλλά και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς αίματος στο κοινωνικό περιβάλλον των Δημοτών εκείνων που θα συμμετέχουν και θα προσφέρουν αίμα.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί διήμερη εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 20 Ιουνίου στnν πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς, δίπλα στον πεζόδρομο (Κομνηνών 58) και τη Δευτέρα 21 Ιουνίου στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη». Κινητή μονάδα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ θα βρίσκεται και τις δύο ημέρες στα προαναφερόμενα σημείο κατά τις ώρες από 9.30 έως 13.30 .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν αίμα και να σώζοντας ζωές για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Δημοτικό Οργανισμό

H ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Οι ποσότητες αίματος που χρειάζεται η χώρα μας ξεπερνούν τις 620.000 μονάδες. Tο 54% προέρχεται από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του αρρώστου, το 37% από εθελοντές αιμοδότες και το υπόλοιπο από άλλες πηγές (Ένοπλες Δυνάμεις, Eλβετικό Eρυθρό Σταυρό). Από το εθελοντικό προσφερόμενο αίμα περίπου 220.000 μονάδες το 95% προσφέρεται από τους Συλλόγους και τις Oμάδες των Eθελοντών Aιμοδοτών και μόνο το 5% είναι από μεμονωμένους εθελοντές αιμοδότες.

No comments: