Saturday, December 19, 2009

Αρωμα Χριστουγέννων στην πλατεία της Καλαμαριάς

Το πνεύμα των ημερών συνεχίζει να ζωντανεύει κάθε βράδυ στην χριστουγεννιάτικη πλατεία της Καλαμαριάς μέσα από το φως, τα στολίδια και το παραμυθένιο χωριό που στήθηκε εδώ. Η χριστουγεννιάτικη αυτή ατμόσφαιρα που ξεκίνησε με το άναμμα του δέντρου, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου συνεχίζεται με εορταστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, ενισχύοντας έτσι τη μαγεία των ημερών.

«Το Καρουζέλ», «Το σπίτι των Παραμυθιών», «Το σπίτι του Αϊ Βασίλη», «Το σπίτι των Ξωτικών» και «Το Ζαχαρόσπιτο» υποδέχονται κάθε βράδυ και θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος των εορτών να προσφέρουν ζεστές χριστουγεννιάτικες στιγμές, στους μικρούς φίλους.

Οι μικροί επισκέπτες, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, μπορούν να περιπλανιούνται όλο τον καιρό στο μαγικό χωριό, να παρακολουθούν καλλιτεχνικά δρώμενα και να συμμετάσχουν σε ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για να ψυχαγωγήσουν, να εκπαιδεύσουν και να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά, πάντα με γνώμονα την ασφαλή παραμονή τους στο χώρο.

Συγκεκριμένα σήμερα Παρασκευή 18/12 και ώρα 18.00-20.00 στο Ζαχαρόσπιτο τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τις γυναίκες από τον Ποντιακό Σύλλογο «οι Μίθριοι» που θα επιδίδονται στην παρασκευή γλυκισμάτων, ενώ το ίδιο βράδυ στις 7.00 στο Σπίτι των Παραμυθιών, μέλη του Ποντιακού Συλλόγου Καλαμαριάς θα διαβάσουν στα παιδιά παραμύθια.

Αύριο Σάββατο 19/12 στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί παράσταση θεάτρου δρόμου από την ομάδα Lalaland στην πλατεία και στον πεζόδρομο της οδού Κομνηνών. Λίγο αργότερα στις 12.30 η Φιλαρμονική, η Μικτή και η Παιδική Χορωδία του Πολιτιστικού Οργανισμού θα παρουσιάσουν επί σκηνής, ένα πρόγραμμα με «Χριστουγεννιάτικα τραγούδια» , ενώ στις 7.00 το βράδυ στο Σπίτι του ΄Αη Βασίλη, ο Ποντιακός Σύλλογος θα διασκεδάσει τα παιδιά με θεατρικά δρώμενα.

Την Κυριακή 20/12 11-14.00 το πρωί και 15.00-21.00 το βράδυ στο Ζαχαρόσπιτο , ο Μελισσοκομικός Σύλλογος νομού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εργαστήριο του ΑΠΘ θα παρουσιάσουν στα παιδιά τη μέλισσα και τα προϊόντα της.

Παράλληλα όμως το Σάββατο και την Κυριακή στο Σπίτι των Παραμυθιών το Κ.Α.Π.Η. του Δήμου οργανώνει από τις 11.00 -14.00 και 17.00 -21.00 χριστουγεννιάτικο Bazaar με ποικίλα χειροτεχνήματα που έχουν φτιάξει με πολύ μεράκι και αγάπη τα μέλη. Τα έσοδα του Bazaar θα διατεθούν για το συσσίτιο που οργανώνει καθημερινά ο Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου.

Ypoloipo