Monday, December 7, 2009

ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΝΟΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ...

Στο παρασκήνιο συνεχίζονται τα "συντροφικά μαχαιρώματα" μεταξύ των μνηστήρων για το κομματικό χρίσμα της "πράσινης" παράταξης, γεγονός που αναγάζει τον "απερχόμενο" δήμαρχο Καλαμαριάς να παρεμβαίνει κάθε τόσο πυροσβεστικά...
Κανείς όμως από τους τέσσερις επικρατέσρερους μνηστήρες (Σαρηγιάννης, Μπακογλίδης, Παυλίδου, Ιωσηφίδης) δεν είναι διαθετιμένος κα κάνει πίσω, γεγονός που εμφανίζει το "πράσινο στρατόπεδο" όχι και τόσο αραγές...΄Εν τω μεταξύ, άλλα δυο ονόματα ακούγονται τον τελευταίο καιρό. Αυτά των Ζαμπέτογλου και Ξανθόπουλου...

Χαμηλούς τόνους από τους «μνηστήρες» ζητά ο Χρ. Οικονομίδης

Να κατεβάσουν τους τόνους και να μη θέσουν σε κίνδυνο την ενότητα της «πράσινης» παράταξης στην Καλαμαριά κάλεσε χτες το βράδυ ο δήμαρχος, Χριστόδουλος Οικονομίδης, τους τέσσερις ενδιαφερομένους να τον διαδεχτούν στο αξίωμα μετά την αποχώρησή του.

Ωστόσο, οι υπάρχουσες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο κ. Οικονομίδης θα παραμείνει στη θέση του, παρόλο που έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το δημαρχιακό αξίωμα στις αρχές του επόμενου χρόνου, έως ότου το ΠΑΣΟΚ ανοίξει τις διαδικασίες για την επιλογή των προσώπων που θα στηρίξει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Στη συνάντηση που προκάλεσε χτες παρουσία και των 20 δημοτικών συμβούλων της δημοτικής του ομάδας τόνισε ότι θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες ώστε η παράταξη να συσπειρωθεί γύρω από μια υποψηφιότητα. Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι τουλάχιστον οι δύο βασικοί διεκδικητές της θέσης του δημάρχου, ο νυν αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Θεοδόσης Μπακογλίδης, δεν είναι διατεθειμένοι ν' αποσυρθούν από την κούρσα της διαδοχής.

Πάντως, τόσο οι δύο, όσο και η δημοτική σύμβουλος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Παυλίδου, όπως και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού της Καλαμαριάς, Γ. Ιωσηφίδης, που επίσης έχουν φιλοδοξίες για το αξίωμα του δημάρχου, στη χτεσινή συνάντηση, που συνεχίστηκε έως αργά το βράδυ, δεν αμφισβήτησαν την ανάγκη διατήρησης αρραγούς ενδοπαραταξιακού μετώπου.

Πηγή: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Ypoloipo