Wednesday, September 15, 2010

Μετά τον Σαμαρά και ο Παπανδρέου μετατρέπει τις εκλογές σε δημοψήφισμα..


Πρώτο αυτό εδώ το blog είχε χαρακτηρίσει τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως δημοψήφισμα για το ΝΑΙ ή ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο μνημόνιο. Σήμερα ο κ. Παπανδρέου, μας δικαίωσε  καθόσον έδωσε πλέον επίσημα τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην ομιλία του ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
 Έπειτα βέβαια και από τον δημοψηφισματικό ουσιαστικά χαρακτήρα που είχε δώσει στις ίδιες εκλογές πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς καλώντας το λαό να αποδοκιμάσει το μνημόνιο και την Τρόϊκα, ήταν αδύνατο για τον κ. Παπανδρέου  να κάνει διαφορετικά.
Όμως ο κ. Παπανδρέου, ακόμα και τώρα,  λιποψύχησε πολιτικά και ναι μεν χαρακτήρισε τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως δημοψήφισμα, αλλά περιορίστηκε να τις χαρακτηρίσει δημοψήφισμα για τον «Καλλικρατη» και μόνο και δεν τόλμησε να επεκταθεί και στο μνημόνιο. Στην ουσία επιδιώκει να κρύψει το μνημόνιο πίσω από την προβιά του "Καλλικράτη".
Αλλά, όπως αντιλαμβάνεται ο κάθε πολίτης, οι εκλογές αυτές πλέον πολιτικοποιούνται έντονα και αναπόφευκτα τελικά θα συρθεί και ο κ. Παπανδρέου και επίσημα στο να αποδεχθεί την δημοψηφισματική σύγκρουση για το μνημόνιο. Δεν μπορεί πλέον να κάνει αλλιώς.
Επομένως όλοι οι Έλληνες τώρα ξέρουμε.
Ψηφίζουμε πλέον σε κανονικό δημοψήφισμα στην κάλπη για την περιφέρεια με το ερώτημα «ΝΑΙ ή ΟΧΙ» στο μνημόνιο;
Τώρα παίρνουμε τη χώρα και το μέλλον μας στα χέρια μας.
Αποχή ή άλλες φυγομαχίες είναι ασυγχώρητες.

Πηγή:  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/09/blog-post_9393.html

No comments: