Friday, September 3, 2010

Στο ίντερνετ όλες οι δαπάνες των υποψηφίων

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι για δήμους άνω των 10.000 κατοίκων θα πρέπει να αναρτούν σε ειδική πλατφόρμα στο διαδίκτυο που παρουσίασε ο Γιάννης Ραγκούσης οτιδήποτε ξοδεύουν ια τον προεκλογικό τους αγώνα, αρχής γενομένης από τις 9 Αυγούστου μέχρι και την ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ο νέος νόμος καταργεί επίσης τα κουπόνια και καθιστά ονομαστικές όλες τις πηγές χρηματοδότησης, το 95% των οποίων θα μπορεί να γίνεται με διαχείριση μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Όποιος δεν εφαρμόσει το νέο νόμο είτε παραβαίνοντας την δημοσιοποίηση είτε φυσικά το όριο των δαπανών θα υπόκειται σε κυρώσεις, που θα φτάνουν ακόμα και στην έκπτωση από το αξίωμα.

Οι έλεγχοι και η αρμοδιότητα για να τιμωρηθεί κάποιος ακόμα και με έκπτωση θα δίνεται σε ειδικές ανεξάρτητες επιτροπές. Τέλος, ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε ότι θα έρθει σύντομα στην Βουλή ανάλογο νομοσχέδιο για την διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, ωστόσο δεν διευκρίνισε πότε θα δημοσιοποιήσει αυτόν τον νόμο το υπουργείο Εσωτερικών, δεσμεύθηκε ωστόσο ότι πριν την ψήφισή του θα υπάρξει διάλογος με τα κόμματα.

No comments: