Wednesday, May 26, 2010

ΤΕΛΕΙΑ GR στην Καλαμαριά

Με την παράσταση «ΤΕΛΕΙΑ GR» από το Θέατρο Στοά και τους EX ANIMO, ολοκληρώνονται οι «Θεατρικές Συναντήσεις 2010» τις οποίες διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς. Στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» θα δοθούν έξι παραστάσεις από Τρίτη 25 έως Κυριακή 30 Μαΐου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία-επεξεργασία και σύνθεση κειμένων Θανάσης Παπαγεωργίου
Σκηνικό-κοστούμια Λέα Κούση
Χορογραφίες Μαρία Αλβανού

Παίζουν
Θανάσης Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Μέντης, Νίκη Χαντζίδου, Ευδοκία Σουβατζή, Εύα Καμινάρη και Νάντια Περιστεροπούλου από τη ΣΤΟΑ και Ζήσης Ρούμπος, Ροζαμάλια Κυρίου, Παύλος Εμμανουηλίδης και Κωνσταντίνα Λαδοπούλου από τους ΕΧ ΑΝΙΜΟ.

Με δυο λόγια…
Η Θεατρική εταιρία ΣΤΟΑ συνεργάζεται με τη νεανική θεατρική ομάδα ΕΧ ΑΝΙΜΟ σε μια επιθεώρηση αλλιώτικη από τις γνωστές συνταγές επιθεώρησης. Σε 70 σκηνές, μικρές και μεγάλες, δέκα ηθοποιοί, ερμηνεύοντας διακόσιους ρόλους σατιρίζουν αυτά που ταλαιπωρούν τον σημερινό Έλληνα και καταγγέλλουν γεγονότα και καταστάσεις, με έναν τρόπο που ενώ προκαλεί αβίαστα το γέλιο βάζει σε σοβαρή σκέψη τον θεατή θέτοντάς τον ενώπιον των ευθυνών του, αφού δεν θεωρείται άμοιρος ευθυνών για τη σημερινή κατάντιας μας. Δεν είναι πολιτική σάτιρα, είναι κοινωνική, είναι μια σάτιρα των σημερινών ηθών και ένας κόλαφος στην ευημερία που νομίζουμε ότι έχουμε.
Πρεμιέρα Τρίτη 25 Μαΐου, ώρα 8.00 μ.μ.
Παραστάσεις Τετάρτη 26, Πέμπτη 27, Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Μαΐου στις 9.15 μ.μ. και επί πλέον Κυριακή 30 Μαΐου στις 8.00 μ.μ. 
 
salonicanews

No comments: