Saturday, May 1, 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ:Με ψέματα το Όραμα θα καταντήσει Εφιάλτης

H διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας είναι μια αναγκαιότητα. Σε αυτό νομίζω ότι συμφωνούν όλοι. Όμως όταν αυτή η αναγκαιότητα ως κυρίαρχη προτεραιότητα της θέτει τον  μικροπολιτικό χαρακτήρα , κτίζεται με ψέματα που προσβάλλουν την νοημοσύνη των πολιτών, και πλάθεται μέσα σε «σκοτεινά γραφεία» αποφεύγοντας συστηματικά το φως της διαφάνειας και της διαβούλευσης, τότε αυτή η παραδεκτή απ΄όλους αναγκαιότητα είναι ….καταδικασμένη να αποτύχει. Από Όραμα θα καταντήσει Εφιάλτης!

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τον κ. Ραγκούση, να διαβεβαιώνει τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και την Ελληνική κοινωνία, ότι όλους τους  προηγούμενους μήνες προϋπήρξε εξαντλητική διαβούλευση (!). Και ότι συμπεριέλαβε, ότι ενσωμάτωσε καλύτερα, στο σχέδιο «Καλλικράτης», τις περισσότερες από τις παρατηρήσεις των θεσμικών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Λέω ότι ακούσαμε με έκπληξη αυτές τις παρατηρήσεις, γιατί δεν υπήρξε, ούτε καν προσχηματική διαβούλευση. Η διαβούλευση η οποία υπήρξε για το χωροταξικό εξαντλήθηκε στα στενά όρια του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, στα κλειστά γραφεία του κόμματος και τα υπουργικά γραφεία.
Και αυτό είναι κάτι ευρέως γνωστό  και αναμφισβήτητο. Είναι κάτι για το οποίο διαμαρτύρονται ακόμα και αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ , που (ως δια μαγείας) εμφανίζονται ότι μετείχαν και αυτοί στην λεγόμενη διαβούλευση.

Ο κ. Ραγκούσης και η κυβέρνηση  έχουν θέσει επίσης στην μηχανή της επικοινωνίας το επίπλαστο  «εξοικονόμηση πόρων ύψους 1 δισ. 700 εκατομμυρίων ευρώ». Και λέω «επίπλαστο» γιατί ενώ παρουσιάζεται ως η αφετηρία από την οποία εκκινεί η κυβέρνηση για το σχέδιο «Καλλικράτης», έως και σήμερα αυτό παραμένει … ισχυρισμός, καθώς αν και έχει προκληθεί ο κ. Ραγκούσης επανειλημμένα στην Βουλή να  δώσει επαρκείς τεκμηριωμένες απαντήσεις ως προς τον επίπλαστο ισχυρισμό του, αυτός το αποφεύγει!

Με ψέματα λοιπόν και κομματική  «κοπτοραπτική» το Όραμα είναι καταδικασμένο να εξελιχθεί σε Εφιάλτη για την Ελληνική κοινωνία.
Η αναγκαιότητα της διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας απαιτεί ανοικτή διαβούλευση, Θέσεις καθαρές και αψεγάδιαστες από  «μικροπολιτική λέρα»  και λύσεις χωρίς γκρίζες ζώνες.

Τίποτα λιγότερο από όσα συνθέτουν ένα πλαίσιο αποτελεσματικής λειτουργίας μιας μεταρρύθμισης, την οποία έχει ανάγκη ο τόπος.


Ypoloipo

No comments: