Sunday, May 30, 2010

Η κούρσα για τα πράσινα χρίσματα

Άρχισαν οι παρασκηνιακές κινήσεις ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Του Φίλιππου Δεργιαδέ

Χωρίς πυξίδα οδεύουν οι αυτοδιοικητικές διαδικασίες στον χώρο του ΠΑΣΟΚ εν αναμονή του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, το οποίο θα συγκληθεί στις αρχές Ιουνίου, προκειμένου να εξετάσει υποψηφιότητες και να προκρίνει χρίσματα. Εκτός του κεντρικού δήμου, σε όλους τους άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος οι πράσινοι αυτοδιοικητικοί έχουν αρχίσει τις διαβουλεύσεις προκειμένου να καταλάβουν την καλύτερη δυνατή θέση στην εκκίνηση της κούρσας για το πολυπόθητο χρίσμα.
Εκ των πραγμάτων το ΠΑΣΟΚ είτε θα επιλέξει υποψήφιους από τους υπάρχοντες δημάρχους ή επικεφαλής παρατάξεων είτε θα διενεργήσει προκριματικές εκλογές, όπως το 2006.  Όσοι δηλώνουν, εμφανίζονται ή επιθυμούν να είναι υποψήφιοι είναι πλέον αρκετοί. Οι πρώτες ζυμώσεις έχουν ολοκληρώσει έναν πρώτο κύκλο και οι "υποψήφιοι" δήμαρχοι έχουν εγκαινιάσει επαφές, προκειμένου να επιλέξουν συνεργάτες και πολιτικό προσωπικό για να στελεχώσουν συνδυασμούς.

Καλαμαριά

Στον μεγάλο δήμο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου το ΠΑΣΟΚ για πολλές δεκαετίες ελέγχει τη διοίκηση, θεωρητικά το προβάδισμα ανήκει στον νυν δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη.  Όμως το γεγονός ότι ο νυν δήμαρχος δεν κατέχει το αξίωμα έπειτα από εκλογική αναμέτρηση αλλά μετά τις εσωκομματικές διαδικασίες που ακολούθησαν την παραίτηση του Χριστόδουλου Οικονομίδη, έχει ανοίξει την όρεξη διάφορων διεκδικητών του χρίσματος. Μεταξύ αυτών και η Μαρία Παυλίδου, δημοτική σύμβουλος Καλαμαριάς και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η οποία φέρεται να δηλώνει ότι το θέμα της υποψηφιότητας στον δήμο δεν έχει κλείσει. Ρόλο στις διαδικασίες αναμένεται να παίξουν και οι Γιάννης Ιωσηφίδης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης και Μπάμπης Ξανθόπουλος, οι οποίοι διεκδίκησαν τον δημαρχιακό θώκο στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

No comments: