Saturday, December 8, 2007

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ…



Για μια ακόμα φορά ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Χριστόδουλος Οικονομίδης έχασε την ψυχραιμία του, αυτή τη φορά, όμως, σε βαθμό γελοιοποίησης!

Χώρος πολιτικής εκτροπής το δημοτικό συμβούλιο (3-12-07) στη συζήτηση για την οικονομική πολιτική του δήμου, Απολογισμός-Ισολογισμός 2006.

Θυμίζουμε στους πολίτες της Καλαμαριάς ότι ο κ. Οικονομίδης από τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2006 και μέχρι σήμερα συχνά-πυκνά χάνει την ψυχραιμία του και σε σημαντικές συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως στον χρονιάτικο απολογισμό τον Ιούλιο του 2007

Έχει «δικαιολογία», ωστόσο, ο κ. δήμαρχος. Πρώτη φορά αντιμετωπίζει πολιτικό λόγο και αντιπολίτευση επί της ουσίας.

Η παρουσία του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Παρέμβασης Πολιτών Καλαμαριάς, η δράση, οι θέσεις και η ουσιαστική αντιπολίτευση που ασκεί ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν) αλλά και η προσπάθεια που καταβάλλει όλη η δημοτική ομάδα της παράταξης για ουσιαστική συζήτηση πάνω στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας, οδηγούν τον κ. δήμαρχο πολλές φορές, «έξαλλες» παρεμβάσεις και «αγορεύσεις».

Αυτή τη φορά, εκτός θέματος (εκτός τόπου και χρόνου, ουσιαστικά) και σε πλήρη πανικό «επιτέθηκε» προσωπικά στον επικεφαλής της παράταξής μας, «εν απουσία του», φυσικά (θα το αποτολμούσε άραγε εν τη παρουσία του;) με τρόπο αντιδημοκρατικό, με «κραυγές και ψίθυρους», με λασπολογία και φαιδρότητα, προκαλώντας την άμεση αντίδραση όχι μόνο των συμβούλων της παράταξης «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ», αλλά και ολόκληρης της αντιπολίτευσης.

Αφορμή για την ενέργεια του δημάρχου απετέλεσε η επιστολή που απέστειλε ο επικεφαλής της παράταξης «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ» με τις αιτιολογημένες θέσεις μας πάνω στο το θέμα που συζητούσε το δημοτικό συμβούλιο και η οποία διαβάστηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης έπραξε το αυτονόητο, απέστειλε επιστολή-τοποθέτηση αφού λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων θα βρισκόταν εκτός Θεσσαλονίκης την ημέρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν απουσίασε, δηλαδή, επειδή με τη «μεθοδευμένη» απουσία του επιδίωξε την απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου και το σοβαρού θέματος που συζητιόταν, όπως χωρίς ίχνος πολιτικής ντροπής ισχυρίστηκε ο κ. δήμαρχος.

Τώρα θα μας πείτε, ποιος έχασε την «πολιτική ντροπή» για να τη βρει ο υπό προθεσμία δήμαρχος Καλαμαριάς…

Η ίδια η επιστολή εξάλλου με το περιεχόμενό της φανερώνει τη σοβαρότητα της πολιτικής πράξης του Βασίλη Τριανταφυλλίδη και της ευαισθησία του έναντι του κύρους του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου που φρόντισε να ευτελίσει ο κ. δήμαρχος με την αναίδεια, την έλλειψη παιδείας που τον διακρίνει και την αγοραία συμπεριφορά του.

Η επιστολή του Βασίλη Τριανταφυλλίδη (την παραθέτουμε ολόκληρη) καταδεικνύει ξεκάθαρα τις θέσεις της παράταξής μας, αιτιολογεί την κριτική μας έναντι της διοίκησης και ενισχύει τους λόγους για τους οποίους ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ τον οικονομικό απολογισμό της διοίκησης του δήμου.

Η πρωτοφανής στα δημοτικά χρονικά επίθεση του κ. Οικονομίδη στον «απουσιάζοντα» αρχηγό της δημοτικής παράταξης «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ» δείχνει αν μη τι άλλο με τον πλέον σαφή τρόπο την ανυπαρξία πολιτικού λόγου και έργου από την παράταξη του κ. δημάρχου.

Ο κ. Οικονομίδης «έμαθε» όλα αυτά τα χρόνια που διοικεί(!) το δήμο, να του «χαϊδεύουν τα αυτιά», να του κάνουν «κριτική για την κριτική», να γίνεται «διάλογος για τον διάλογο», και να του δίνεται η δυνατότητα να «αγορεύει περί ανέμων και υδάτων» για έργα και πολιτικές που ουδέποτε είχαν σχέση με την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι πολίτες της Καλαμαριάς

Δεν «αντέχει» ο κ. δήμαρχος στην κριτική, στην αντιπολίτευση επί της ουσίας και όχι επί των εντυπώσεων. Γι’ αυτό όταν πρέπει να απαντήσει σε σοβαρά ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την ανυπαρξία έργου, αλλά και για ερωτήματα που αφορούν στη κακοδιοίκηση και στη κακοδιαχείριση, χάνει την ψυχραιμία του και την εναπομένουσα αυτοκυριαρχία του, επιδιδόμενος σε εκτροπές, ψεύδη, λασπολογίες και προσωπικές επιθέσεις…

Δε μένει παρά να θαυμάσετε, τον πολιτικό άνδρα, έστω και στη δύση της πολιτικής του παρουσίας…

Για μια ακόμα φορά κ. δήμαρχε, λόγω της ανικανότητάς να αντιληφθείτε τις ανάγκες των καιρών εγκλωβιστήκατε στην παρωχημένη πολιτική της «κοκορομαχίας» και επειδή τίποτα καινούργιο και πραγματικό δεν είχατε να πείτε και να δείξετε, επαναλάβατε τον αποτυχημένο εαυτό σας σε πιο κακόγουστη έκδοση.

Ούτε ίχνος αυτοκριτικής δεν είστε σε θέση να δρομολογήσετε κ. Δήμαρχε.

Χάνετε την ψυχραιμία σας και ο εκνευρισμός σας μεγαλώνει γιατί, θέλει «αρετήν και τόλμη» να παραδεχθεί κανείς τα λάθη και τις αδυναμίες του.

Συγχαρητήρια κ. δήμαρχε είστε ένας άξιος «διαχειριστής» της στασιμότητας, της παρελθοντολογίας, και των παρωχημένων δημοσίων σχέσεων.

Να έχετε, όμως, κατά νου κ. Οικονομίδη, έστω προς στο τέλος της θητείας σας, ότι λόγω της στιβαρής παρουσίας του Βασίλη Τριανταφυλλίδη στην Καλαμαριά οι πολίτες δεν «κοιμίζονται» πλέον, ρωτούν, μαθαίνουν, ενημερώνονται, διεκδικούν και απαιτούν αλήθειες δημόσια και ανοιχτά.

Απαντήστε λοιπόν κ. Δήμαρχε επί της ουσίας:

Η Καλαμαριά πάει μπροστά ή πίσω με την πολιτική σας;

Αν έχει παραχθεί ουσιαστικό έργο, δείξτε το, διαφημίστε το, πρώτοι εμείς θα σας χειροκροτήσουμε

Οι πολίτες της Καλαμαριάς θα διαβάσουν την επιστολή μας και τις θέσεις μας για τα προβλήματα που τους απασχολούν, θα μάθουν γι’ αυτά που είπατε στο δημοτικό συμβούλιο, θα κάνουν διάλογο μαζί μας, θα κρίνουν κι εσάς κι εμάς…

Σας προκαλούμε, όμως, δημόσια να απαντήσετε στους δημότες:

  • Για τις επισημάνσεις και παρατηρήσεις του ελέγχου των ορκωτών λογιστών για τον οικονομικό απολογισμό του 2006.

  • Για το μέγεθος της περιουσίας του δήμου και πως αυτή διαχειρίζεται και αξιοποιείτε υπέρ του λαού της Καλαμαριάς.

  • Για τις υπηρεσίες του δήμου (π.χ νομική υπηρεσία)

Απαντήστε με πολιτική και λόγο και όχι με «κραυγές» στις θέσεις και τις επισημάνσεις της παράταξής μας.

Σταματήστε να απαξιώνετε τους Καλαμαριώτες, δηλώνοντας στο δημοτικό συμβούλιο, «αν δημοσιοποιήσουμε τον οικονομικό απολογισμό-ισολογισμό, οι πολίτες δε θα καταλάβουν τίποτα, θα καταλάβουν μόνο δέκα λογιστές»

Τόσο πολύ υποτιμάτε την νοημοσύνη των συνδημοτών μας;

Οι πολίτες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι σημαίνει οικονομική πολιτική και εφόσον έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία (που εσείς επιμελώς αποκρύβεται) είναι σε θέση να κατανοούν πολύ καλά αν κάποιος διαχειρίζεται την περιουσία του δήμου για το καλό τους και το καλό της πόλης ή για κάποιους άλλους αδιαφανείς σκοπούς…

Και… Σταματήστε επιτέλους να γελοιοποιείστε κ. δήμαρχε παρουσιάζοντας ως «έργο σας» θεσμούς και υπηρεσίες που είναι κατάκτηση του λαού, υπηρεσίες που προβλέπονται από νόμους που ψηφίστηκαν στη βουλή των Ελλήνων.

Είναι βασική υποχρέωση του δήμου να παρέχει τις υπηρεσίες αυτές στους πολίτες. Σταματήστε λοιπόν να τις εμφανίζεται ως δική σας κατάκτηση!

ΤΑ ΚΑΠΗ, ΤΑ ΚΕΠ, οι υπηρεσίες του δήμου που εσείς διαχειρίζεστε σαν «δικά σας μαγαζιά» είναι κατάκτηση του Ελληνικού λαού…

Φτάσατε ακόμα στο έσχατο σημείο ευτέλειας κ. δήμαρχε, να καυχηθείτε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου ότι επιτελείτε «κοινωνικό έργο» και «κοινωνική πολιτικη» αφού «ανταποκρίνεστε σε όλες τις υποχρεώσεις του δήμου, μισθούς, επιδόματα, ασφάλιση κ.τ.λ προς τους εργαζόμενους»

Από το σπίτι σας φέρνετε τα λεφτά και πληρώνετε τους εργαζόμενους στο Δήμο;

Χάρη τους κάνετε, δηλαδή, και ζητάτε να σας χειροκροτήσουμε για τις «ηρωικές» σας πράξεις;

Οι εργαζόμενοι στο δήμο σας ευχαριστούν για τα αλτρουιστικά σας αισθήματα…

Τι να πει κανείς… Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι…

«ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»