Friday, January 21, 2011

Αυτό είναι το πιο μεγάλο κόλπο του Jeffrey...


Κάποιοι θα γίνουν δισεκατομμυριούχοι εις βάρος της Ελλάδας.
Κάποιο σπρώχνουν με όλες τους τις δυνάμεις προς εκεί...

Βλέπουμε να μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου αυτοί που προσπαθούν για το "ΚΑΛΟ" μας. Ρουμπινί, Σκιόπα, Ρεν, Στρος Καν και δεκάδες άλλοι που δεν γνωρίζουμε...

Αναφέρομαι στην... πιθανή (πολύ πιθανή πλέον...) έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ και επιστροφή στην δραχμή με "αντάλλαγμα" κάποιο "Hair Cut" της τάξης του 30%...
Το βλέπουμε αυτό το σενάριο σιγά σιγά να πραγματοποιείται...
Αρχικά (με το μνημόνιο) δίνεται η δυνατότητα να ΜΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ η χώρα άμεσα (τον Μάιο του 2010 δηλαδή) με αποτέλεσμα να μείνουν με άχρηστα ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου ύψους περί των 260 δις €, οι δανειστές μα .

Τα Funds, οι ξένοι δανειστές και οι Ελληνικές τράπεζες πολύ απλά θα κατέρρεαν τον Μάιο αν ξαφνικά δήλωνε παύση πληρωμών η χώρα.
Τώρα με εμπράγματες διασφαλίσεις και μεγάλο μέρος των δανείων μας (110 δισ €) να πηγαίνει σε κράτη (και όχι τράπεζες), καθώς και στο ΔΝΤ και με όσους δεν είχαν προλάβει να πουλήσουν να έχουν εξασφαλισθεί με CDS η πιθανή χρεωκοπία θα φέρει καταστροφή στους Έλληνες που έχουν τα χρήματά τους ακόμα στην χώρα και δισεκατομμύρια ευρώ σε αυτούς που "έπαιξαν στοίχημα" εις βάρος της Ελλάδας.

Η πιθανή χρεωκοπία από δω και μπρος θα είναι έγκλημα εις βάρος των επόμενων γενεών των Ελλήνων που θα είναι μονίμως υπό το βάρος της εξόφλησης των δανείων.

Αν η κυβέρνηση Παπανδρέου προγραμματίζει αυτή την επιστροφή στην δραχμή (και μάλιστα προσπαθήσει να μας την πλασάρει σαν σωτηρία και μονόδρομο) θα υποστεί το βάρος του εγκλήματος αυτού μόνη της.

Αν δηλαδή παρά την υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, παρά την σκληρή λιτότητα και την φορολογία που έφερε ύφεση στην Ελλάδα, αντί να αφήσει η κυβέρνηση να καταστραφούν οι δανειστές (όχι πως είναι σωστό αλλά το μέγιστο καλό είναι να προσεχθούν τα Ελληνικά συμφέροντα) προτίμησε να πάει πιο μακρυά η χρεωκοπία αυτή για να προλάβουν να "πηδήξουν στις σωσίβιες λέμβους" οι "επιβάτες της πρώτης θέσης" και ο "χύμα λαός" να πάει μαζί με το "καράβι" στο πάτο , δεν πρόκειται ποτέ κανείς Έλληνας να το συγχωρήσει...

Βλέπουμε πώς προσεκτικά προετοιμάζεται η κοινή γνώμη με δημοσιεύματα και διαρροές...
από το antilogos

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2010/12/jeffrey_13.html#ixzz1Bg0juE2w

No comments: