Wednesday, January 5, 2011

ΕΔΩ ΗΡΘΑΜΕ, ΠΑΜΕ ΝΕ ΦΥΓΟΥΜΕ...

Χρυσοχοίδης, Ραγκούσης, Παμπούκης και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, η ελπίδα για το μετά -θάνατο- ΠΑΣΟΚ!
Θα είναι το 2011, η τελευταία χρονιά του ΠΑΣΟΚ, όπως το γνωρίζουμε ως σήμερα; Θα έχουμε προσφυγή στις κάλπες τον ερχόμενο Οκτώβριο η νωρίτερα; Θα έχουμε οικουμενική κυβέρνηση; Θα εγκαταλείψει την πρωθυπουργία ο Παπανδρέου;
Θα ξεσπάσει στους δρόμους η οργή των πολιτών;
Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για τη νέα συναρπαστική, από ιστορικής άποψης, χρονιά την οποία διανύουμε ήδη.
Ακόμη και τα κανόνια σε τράπεζες και μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια η συγκροτήματα τύπου.
Ήδη οι φήμες θέλουν δύο γνωστούς ομίλους περιοδικών να βαράνε κανόνι καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις τους.

Ένα σκηνικό κατάρρευσης απλώνεται σιγά σιγά γύρω μας με τα γνωστά λαμόγια να εξακολουθούν να την βγάζουν καθαρή, ελέω ατιμωρησίας.
Κάποιοι από αυτούς τρέμουν τους δεκάδες φουσκωτούς που οι ίδιοι πληρώνουν –φοβούνται απαγωγές τύπου Παναγόπουλου-και αρχίζουν να την κάνουν για άλλες πολιτείες.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, οι περισσότεροι από τους υπουργούς έχουν  χάσει ήδη κάθε έρεισμα στην κοινωνία.
Μόνο τρία κυβερνητικά στελέχη, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Χάρης Παμπούκης, έχουν μείνει να δώσουν την τελευταία μάχη πριν την πτώση του Βυζαντίου στα χέρια των ντιντήδων. Μαζί τους και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, η ιστορική μνήμη του ΠΑΣΟΚ, ο Γραμματέας που μετά την επικράτησή του στις περιφερειακές εκλογές, έχει μετατραπεί σε πρόσωπο κλειδί για την ίδια την επιβίωση του κόμματός του.
Σ ένα οικονομικό επιτελείο με υπουργούς και υφυπουργούς να ανταγωνίζονται σε δουλοπρέπεια απέναντι στη Τρόικα και απουσία οράματος ο Χρυσοχοίδης επιχειρεί να αφυπνίσει το επιχειρηματικό φιλότιμο του Έλληνα0ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων-να ντύσει ιδεολογικά έναν νέο «επιχειρηματικό ακτιβισμό» που τόσο έχει ανάγκη η οικονομία.
Ο Ραγκούσης δουλεύει μεθοδικά, -το απέδειξε στον Καλλικράτη- και δεν βγαίνει στα παράθυρα να υποδυθεί την Μάρθα Βούρτση, όπως κάποιοι από τους συναδέλφους του.
Ο Παμπούκης αν φέρει τα πολλά λεφτά στη παραλιακή ζώνη, τους μπιχλιμπιδάτους επενδυτές, θα έχει συμβάλλει καθοριστικά στην εθνική μας επιβίωση.
Αυτοί οι 4 έχουν απομείνει στη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που μοιάζει  να μετράει τους τελευταίους μήνες του βίου της.
Από αυτούς τους 4 θα υπάρξει και η μετάβαση στο ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος…
tokourdistoportokali

No comments: