Wednesday, August 25, 2010

Λένε (σχεδόν) όλοι "όχι", στο ΠΑΣΟΚ, για να είναι υποψήφιοι στις εκλογές!...

Από το http://www.aftodioikisi.gr/


undefined
Στην επιβεβαίωση ότι υπάρχουν προτάσεις να είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι μέλη της κυβέρνησης προχώρησε κατά την εισήγησή του στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr ο Γιώργος Παπανδρέου κατέστησε «με έμμεσο αλλά απολύτως κατανοητό τρόπο», κατά την έκφραση υπουργού με τον οποίο επικοινώνησε η αυτοδιοίκηση gr, σαφές στους παριστάμενους υπουργούς του ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί αρνήσεις από αυτούς στις επιλογές που θα κάνει ο ίδιος.
Μήνυμα Παπανδρέου στους υπουργούς
Ως προς αυτό είναι χαρακτηριστικό ότι στην εισήγησή του αφού χαρακτήρισε τη μάχη των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών ορόσημο και την εφαρμογή του «Καλλικράτη», «όχι απλώς μια πολιτική ανατροπή, αλλά και την...
 ανατροπή της αντίληψης για τη δομή και τη λειτουργία του κράτους, με μια επιτελική κυβέρνηση και με αποκεντρωμένες σοβαρές αρμοδιότητες, πόρους και λειτουργίες, κοντά στον πολίτη, από την Αυτοδιοίκηση», κατέστησε απολύτως σαφές ότι «η επιλογή αυτή (σ.σ. των υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων) είναι σημαντική διότι δεν μιλάμε απλώς για την μέχρι σήμερα γνωστή Αυτοδιοίκηση, αλλά μιλάμε και για νέους θεσμούς. Δεν αρκεί το ότι έχουμε ψηφίσει το νόμο στη Βουλή, κάτι που ήταν και μια μεγάλη πολιτική επιτυχία, αλλά και ορόσημο, που έδειξε και την πολιτική μας βούληση να δημιουργήσουμε μία τελείως διαφορετική κατάσταση στη διοίκηση της χώρας, καταργώντας και κάποια επίπεδα διοίκησης αλλά και πολλά Νομικά Πρόσωπα.
Χρειάζεται και η εφαρμογή της ριζικής αυτής αλλαγής και τα απαραίτητα στελέχη για την καθημερινή λειτουργία, την πρώτη περίοδο της εφαρμογής αυτών των μεγάλων αλλαγών. Μια μικρή επανάσταση. Και υπάρχουν προτάσεις που αφορούν και μέλη της κυβέρνησης. Εάν αυτά επιλεγούν, εκ των πραγμάτων θα πρέπει να υπάρξει συμπλήρωση», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου, στέλνοντας μήνυμα στους υπουργούς του.
Μάλιστα, το μήνυμα αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς μια σειρά υπουργών με πρώτη την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και μάλιστα μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου είχε κάνει δηλώσεις με τις οποίες υποστήριζε ότι έχει διαφορετικές πολιτικές στοχεύσεις από μια υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής.
Ποιοι ΔΕΝ ενδιαφέρονται
Την έλλειψη ενδιαφέροντος για την Περιφέρεια Αττικής και την επιθυμία της να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομίας έχει καταθέσει σε έντυπες και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις της και η Λούκα Κατσέλη, ενώ σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξή της και η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή δεν έδειξε και μεγάλη προθυμία να είναι υποψήφια του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ανάλογη απροθυμία είτε για την Περιφέρεια Αττικής είτε για το Δήμο Αθηναίων έχουν δείξει παρασκηνιακώς και οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης και Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, παρότι προερχόμενος από την Αυτοδιοίκηση, είναι αρνητικός σε μια (νέα) υποψηφιότητα για το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης όσο και ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, ενώ σχετική υποψηφιότητα φέρεται να έχει αρνηθεί και ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης.
Αλλά και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας τόσο οι δύο υφυπουργοί (Γιώργος Πεταλωτής, Γιώργος Ντόλιος) όσο και ο γραμματέας του κόμματος (Σωκράτης Ξυνίδης) δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να είναι υποψήφιοι, ενώ επιφυλακτικός για μια υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φαίνεται ότι είναι και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Απόστολος Κατσιφάρας.
Επίσης, την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αρνηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ενώ τυχόν υποψηφιότητες επιχειρούν να αποφύγουν ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Σηφουνάκης (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου), η πρώην υφυπουργός Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων) και ο βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας).
Τα δύο «στάνταρντ»
Το μόνο μέλος της κυβέρνησης που έχει εκφράσει την πρόθεση να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης (Κρήτης) είναι ο, προερχόμενος από την Αυτοδιοίκηση, υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης, ενώ η υφυπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά που θα είναι κατά πάσα βεβαιότητα υποψήφια στο Δήμο Αθηναίων είχε αρχικά εκφράσει επιυφυλάξεις.

No comments: