Friday, August 6, 2010

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 H Ποντιακή μουσική και η χορευτική παράδοση πρωταγωνίστησαν και φέτος στο Πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που διοργάνωσε στις 4 και 5 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού.

Πρωταγωνιστές οι  Ποντιακοί Σύλλογοι: Η «Αδελφότητα Κρωμναίων Καλαμαριάς», ο «Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς», ο Σύλλογος Καυκασίων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας» και ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος «Οι Μίθριοι» που πρόσφεραν ένα πανέμορφο χορευτικό θέαμα.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με Ποντιακό γλέντι που ετοίμασε και παρουσίασε το Μικτό χορευτικό συγκρότημα Ποντιακών Συλλόγων Καλαμαριάς με τους Σ.Παρασκευόπουλο (λύρα), Γ.Σιδηρόπουλο (λύρα - τραγούδι), Χ.Χρυσοπουλίδη (λύρα), Δ.Αθανασιάδη (λύρα), Κ.Τσακλίδη (λύρα), Α. Ιμιρτζίδη (νταούλι), Ν.Σιδηρόπουλο (νταούλι), Β.Τοπαλίδη (τραγούδι), Ι.Νικολαϊδη (πλήκτρα), Γ.Ιακωβίδη (κλαρίνο), Σ.Ιακωβίδη (ακορντεόν).

Παρόν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και σύμπασα η Καλαμαριά που χειροκρότησε τα συγκροτήματα, έφαγε, ήπιε και χόρεψε μέχρι αργά το βράδυ…
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Θ. ΜΠΑΚΟΓΛΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

 ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

No comments: