Friday, February 27, 2009

9 στα 10 Ελληνόπουλα χρησιμοποιούν το Ίντερνετ,



το 5,1% εκ των οποίων έχει δημιουργήσει το δικό του blog !

Σχεδόν εννέα στα δέκα Ελληνόπουλα ηλικίας από 12 έως 15 ετών χρησιμοποίησαν έστω και μία φορά το Internet πέρυσι, σύμφωνα με την «Ερευνα Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνίας» για το 2008, που ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Γραμματεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος.
Η έρευνα περιλαμβάνει χρήσιμα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία για τη χρήση του Internet από τους έφηβους στην Ελλάδα, καθώς για πρώτη φορά συνέλεξε χρήσιμες πληροφορίες για την ηλικιακή κατηγορία 12 έως 15 ετών με ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο. Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 84,9% των παιδιών της εν λόγω ηλικιακής κατηγορίας είχε πρόσβαση στο Internet κατά το α΄ τρίμηνο του 2008, ενώ το 88,1% απάντησε ότι έχει έστω και μία φορά στη ζωή του χρησιμοποίησε το Internet. Εντυπωσιακά υψηλό είναι και το ποσοστό χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή που ανέρχεται στο 98,5%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας, που αποδεικνύουν ότι τα Ελληνόπουλα είναι πλήρως εξοικειωμένα με τις νέες τεχνολογίες και διαχειρίζονται με μεγάλη ευκολία τις online υπηρεσίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Το 29,3% όσων... συμμετείχαν στην έρευνα χρησιμοποιεί το Internet για ανταλλαγή μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο (MSN), ενώ το 20,1% για ανταλλαγή μηνυμάτων σε chat, διαδικτυακά forum, κ.λπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 5,1% έχει δημιουργήσει δικά τους blog, ενώ το 5,2% γνωρίζει πώς να πραγματοποιεί βιντεοκλήσεις μέσω Internet. Πάντως, το 58,8% υποστηρίζει ότι δεν χρησιμοποιεί καμία προηγμένη υπηρεσία επικοινωνίας.Σε επίπεδο ψυχαγωγίας, το 48,7% χρησιμοποιεί το Internet για «κατέβασμα» μουσικής, το 31,9% για online παιχνίδια με άλλους χρήστες, το 27,8% για «κατέβασμα» παιχνιδιών και το 22,4% για «κατέβασμα» ή παρακολούθηση ταινιών.
Παρά το ιδιαίτερα νεαρό της ηλικίας τους, το 28,3% έχει πρόσβαση στο Internet από χώρους όπως τα Internet Cafe (που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στα αγόρια με ποσοστό 68,3%). Η πρόσβαση στο Internet γίνεται βασικά από το σπίτι (53,9%) ή το χώρο εκπαίδευσης (51,8%).
Το ποσοστό των παιδιών 12 έως 15 ετών που χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο ανέρχεται στο 86,5%. Το 88,9% αυτών το χρησιμοποιεί καθημερινά και το 56,5% μιλάει κατά μέσο όρο από ένα έως πέντε λεπτά ημερησίως. Εννέα στα δέκα παιδιά χρησιμοποιούν τα κινητά τους για την αποστολή μηνυμάτων SMS και MMS σε καθημερινή βάση, ενώ το 41% στέλνει από 4 έως 10 μηνύματα ημερησίως. Φωτογραφίες και βίντεο κλιπ στέλνει το 62,3%, ενώ αναζητήσεις στο Internet μέσω κινητού τηλεφώνου πραγματοποιεί μόλις το 1,3%.

(Στοιχεία εφημερίδα Ημερησία)
____________________________________________________________________

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ HOTSPOT


ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET

free-hotspot.com εγκαθιστά το 1000ό ΔΩΡΕΑΝ HotSpot στην Ευρώπη
Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet είναι τώρα διαθέσιμη σε 16 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η free-hotspot.com, το μεγαλύτερο δίκτυο στον κόσμο ΔΩΡΕΑΝ Internet HotSpots, ανακοινώνει σήμερα ότι εγκατέστησε το 1000ό ΔΩΡΕΑΝ HotSpot στην Ευρώπη. Ο Νταν Τούμι, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, σχολίασε: “Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που η δωρεάν υπηρεσία ασύρματου Internet κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη. Ολοκληρώσαμε το 2006 ως το μεγαλύτερο στον κόσμο δίκτυο ΔΩΡΕΑΝ hotspots με 600 τοποθεσίες. Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε περισσότερες από 1.000 τοποθεσίες και προχωρούμε προς το διπλασιασμό του αριθμού αυτού μέχρι το τέλος του χρόνου. Το γεγονός αυτό μαρτυρά όχι μόνο τη δύναμη του επιχειρηματικού μας μοντέλου αλλά και τη γενικότερη ζήτηση για ΔΩΡΕΑΝ Wi-Fi στην Ευρώπη.” Ο κ. Τούμι συμπλήρωσε πως η free-hotspot.com έχει δεσμευτεί να επεκτείνει τη δωρεάν υπηρεσία ασύρματου Internet σε ολόκληρη την Ευρώπη. “Σήμερα είμαστε εδραιωμένοι σε 16 Ευρωπαϊκές χώρες και η παρουσία μας αναμένεται να επεκταθεί ταχύτατα καθώς εξακολουθούμε να εργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας προκειμένου να φέρουμε δωρεάν Wi-Fi σε όλο και περισσότερες τοποθεσίες στην Ευρώπη. Ευελπιστούμε ως το τέλος του 2007 να προσφέρουμε δωρεάν υπηρεσίες ασύρματου Internet σε κάθε χώρα της Ευρώπης,” κατέληξε.
Σχετικά με την free-hotspot.com:
Η free-hotspot.com διαχειρίζεται το μεγαλύτερο δωρεάν ασύρματο δίκτυο στον κόσμο, με HotSpots που εντοπίζονται σε ξενοδοχεία, καφέ, μπαρ, εστιατόρια, βενζινάδικα καθώς και σε άλλες δημόσιες τοποθεσίες.
Προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στην δωρεάν υπηρεσία ασύρματης σύνδεσης στο Internet, οι χρήστες συμφωνούν απλά να δουν μια διαφήμιση. Γιαυτήν την καινοτομία, η free-hotspot.com έλαβε το σημαντικό Βραβείο WBI (Wireless Broadband Innovation) για το Καλύτερο Προϊόν Δημόσιου Wi-Fi για το 2006. Το κέρδος από το πρόγραμμα της εταιρείας για τους ιδιοκτήτες HotSpot αναγνωρίστηκε επίσης όταν η free-hotspot.com ονομάστηκε “Καλύτερη Επιχειρηματική Ιδέα” στο χώρο της φιλοξενίας στα FIZZZ Awards του 2006 στη Γερμανία.
Η free-hotspot.com στηρίζει μια ενεργή κοινότητα χρηστών και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ασύρματου Internet σε περισσότερους από 100,000 ανθρώπους κάθε μήνα. Η εταιρεία χειρίζεται τον πιο περιεκτικό σε Δωρεάν HotSpots κατάλογο της βιομηχανίας, ο οποίος περιλαμβάνει σήμερα πάνω από 16.000 τοποθεσίες δωρεάν ασύρματου Διαδικτύου παγκοσμίως.
Για να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα δωρεάν HotSpot ή για να βρείτε το κοντυνότερο σεσάς δωρεάν HotSpot , παρακαλούμε επισκεφθείτε το site: www.free-hotspot.com.