Tuesday, October 21, 2008

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ!!!


ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Διαβάστε ποιος ήταν ο δείκτης μόλυνσης στις 7 Οκτωβρίου 2008 στη μητροπολιτική Θεσσαλονίκη και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας. Δείτε ακόμα τα «έκτακτα» μέτρα που αποφάσισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της αύξησης των αέριων ρύπων, σε συνεδρίαση με όλους τους συναρμόδιους φορείς την Τρίτη (10/6).


ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ… ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΙ ΟΛΛΑ ΩΡΑΙΑ!!!


ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΠΟΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΔΕΙΚΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ;

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;


ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ;

179 mg/m3 χτύπησε ΣΗΜΕΡΑ ο δείκτης μόλυνσης PM10 (μικροσωματίδια), με όριο επιφυλακής τα 90 και όριο λήψης μέτρων (ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΟΤΕ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΡΑ) και όριο λήψης έκτακτων (συναγερμού) μέτρων το 110 !!!.

Ένα τεράστιο πρόβλημα, στο οποίο κανείς αρμόδιος δεν έχει φυσικά απάντηση. Και σκεφτείτε ότι σήμερα φυσούσε ! Που θα πάμε το Δεκέμβρη;

Δείτε τι γράφαμε στις 6-6-2008:

Διπλός δακτύλιος και «επιφυλακή» είναι τα έκτακτα μέτρα που αποφάσισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της αύξησης των αέριων ρύπων, σε συνεδρίαση με όλους τους συναρμόδιους φορείς την Τρίτη (10/6).

Σε δύο στάδια θα αντιμετωπίζεται η αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη, όταν δηλαδή η άνοδος των τιμών του διοξειδίου του αζώτου, του μονοξειδίου του άνθρακα, του όζοντος, του διοξειδίου του θείου και των αιωρούμενων σωματιδίων ξεπερνούν τα όρια.

Στο πρώτο στάδιο θα γίνεται ενημέρωση των πολιτών και συστάσεις, ενώ στο δεύτερο θα απαγορεύεται η διέλευση των βενζινοκίνητων και των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στους νέους δακτυλίους.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που τα όρια επιφυλακής για τους ρύπους ξεπεραστούν, οι αρχές θα προχωρούν σε ενημέρωση του κοινού με έκτακτα δελτία, συστάσεις για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των συμβατικών και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων και φροντιστηρίων και περιορισμός εκπομπής σωματιδίων από τις βιομηχανίες.

Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας κ. Τσίοτρας δήλωσε ότι στα μέτρα περιλαμβάνονται δύο ενέργειες. Η πρώτη θα είναι το στάδιο της επιφυλακής και αφορά την ενημέρωση και η δεύτερη ο συναγερμός κατά τον οποίο θα παίρνονται τα έκτακτα μέτρα.