Tuesday, October 21, 2008

ΟΡΓΙΟ ΚΑΚΑΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Δ.Ε.Τ.Π.Α.Κ
ΟΡΓΙΟ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και το 2008!

Παρά το γεγονός ότι πολλές φορές απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο η ΔΕΤΠΑΚ για σοβαρά ζητήματα κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης με αναφορές από το σύνολο της αντιπολίτευσης, αλλά και από φίλα προσκείμενους στην συμπολίτευση δημότες της πόλης μας, σήμερα, σε μια περίοδο κρίσιμη για την τύχη της δημοτικής επιχείρησης και των εργαζομένων σ’ αυτήν, η ΔΕΤΠΑΚ παρουσιάζει εικόνα διάλυσης.

Πρόεδρος και διεύθυνση με ενέργειες και αποφάσεις που δρομολογούνται σε υπηρεσίες και γραφεία του δήμου πέρα και έξω από το Δ.Σ., τους θεσμούς και τους κανονισμούς λειτουργίας της επιχείρησης, έχουν μετατρέψει την ΔΕΤΠΑΚ σε ιδιωτικό μαγαζί με τους δικούς τους «παραταξιακούς κανόνες» λειτουργίας.

Αποφασίζουν, εφαρμόζουν και εκ των υστέρων με τη μέθοδο του «σπασμένου τηλεφώνου» φέρνουν τα θέματα στο ΔΣ για να εγκρίνει τις «παράνομες και παράτυπες» πράξεις τους.

Παραποιούν έγγραφα και πρακτικά του ΔΣ και τα παρουσιάζουν σαν «ομόφωνες αποφάσεις»

Όταν ασκείται κριτική και γίνεται δημόσια γνωστή αυτή η τακτική, οι δικαιολογίες και οι απαντήσεις των στελεχών της επιχείρησης στοιχειοθετούν τουλάχιστο, τρία κέντρα εξουσίας και καθοδήγησης στην ΔΕΤΠΑΚ.

Ο πρόεδρος κ. Θεοδοσίου που δεν είναι μόνο δημοτικός σύμβουλος, αλλά και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου (ας χαίρεται για την επιλογή της η συμπολίτευση) παρουσιάζεται μονίμως «απροετοίμαστος», ανίκανος να απαντήσει στις σοβαρές και αιτιολογημένες αιτιάσεις μελών του ΔΣ για την λειτουργία και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της επιχείρησης.
Η τακτικές του εμφανίζουν ένα «διαρκές πολιτικό κενό» που τείνει να γίνει καταγέλαστο, όταν προσπαθεί να το στηρίξει με κορώνες του τύπου «με κυνηγάει η αντιπολίτευση με καταγγελίες και σκευωρίες»

Μα, κ. Θεοδοσίου, τι αντιπολίτευση να κάνουμε στη ΔΕΤΠΑΚ όταν δεν υπάρχει συμπολίτευση;
Όταν δεν υπάρχει πολιτική βούληση (έστω ακόμα και αυτή η «ανύπαρκτη» της παράταξής σας), όταν δεν υπάρχουν, πρόγραμμα, θέσεις, οργάνωση για την δημοτική επιχείρηση, τι αντιπολίτευση να κάνουμε και σε τί;

Εμείς είμαστε στο ΔΣ με την πολιτική ευθύνη ως ηθική και κοινωνική αξία που έχει ουσιαστικό δημοκρατικό περιεχόμενο και το δείχνουμε έμπρακτα με τη στάση μας και τις θέσεις μας, αλλά δυστυχώς «καταντήσαμε πράκτορες» του ΔΣ και δεν προλαβαίνουμε να καταγράφουμε τις παράνομες και παράτυπες πράξεις σας, έξω από τους θεσμούς και τις δημοκρατικές λειτουργίες.

Και αφήστε τις «ηθικολογίες» και τις «δημαγωγίες» ότι «έλα μωρέ έτσι γίνεται σ’ όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις και στις υπηρεσίες του δήμου»

Αδικείτε πολλούς συναδέλφους της παράταξής σας είτε δημοτικούς συμβούλους είτε στελέχη του δήμου που σέβονται τους θεσμούς και λειτουργούν με ευθύνη και αξιοπρέπεια.

Τώρα, στα στερνά της θητείας σας είναι ευκαιρία για την «υστεροφημία» σας να δείξετε, αν όχι πολιτική ευθύνη (δεν έχουμε τέτοιες προσδοκίες) τουλάχιστο ηθική και κοινωνική ευθύνη και απέναντι στην δημοτική επιχείρηση και στους εργαζόμενους .

ΣΑΒΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ»

Μέλος του ΔΣ της ΔΕΤΠΑΚ