Tuesday, October 21, 2008

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Πολιτική απόφαση ΤΩΡΑ από το δημοτικό συμβούλιο

 Να περάσουν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι των Δημοτικών Επιχειρήσεων Καλαμαριάς στο Δήμο και τα Δημοσίου Δικαίου Νομικά του Πρόσωπα.

 Να κλείσουν όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις και να περάσουν οι αρμοδιότητες και η δραστηριότητά τους στο Δήμο.

 ΟΧΙ στη μετατροπή , αλλαγή ή σύσταση νέων Δημοτικών επιχειρήσεων.

 ΟΧΙ συζήτηση για δημοτικές επιχειρήσεις Α.Ε. ή κοινωφελείς.

Ο θεσμός των δημοτικών επιχειρήσεων που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με «παραπλανητικά» και επίπλαστα προγράμματα περί «κοινωνικών και πολιτιστικών σκοπών», «κοινωνικής πολιτικής» και άλλα τέτοια, στην ουσία λειτούργησε σαν κανόνας πάνω στον οποίο ο κάθε δήμος, οι δήμαρχοι και οι τοπικοί «άρχοντες» δημιούργησαν τα «δικά τους μαγαζιά».

Η ηγεσία του δήμου Καλαμαριάς όλα αυτά τα χρόνια mε αδιαφανείς όρους λειτουργίας, με δραστηριότητες πέρα και έξω από κάθε έννοια «κοινωνικής και πολιτιστικής» συμβολής, με πελατειακές σχέσεις, με κομματικές και παραταξιακές παρεμβάσεις όχι μόνο υπερχρέωσαν τις επιχειρήσεις και το δήμο αλλά καταπατώντας την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα των εργαζομένων σ΄αυτές, ανέδειξαν την εργασιακή ανασφάλεια και την πολιτική ομηρία σε μόνιμη κατάσταση.

Σήμερα η διοίκηση του δήμου αντί να κάνει την αυτοκριτική της στο πρόβλημα των δημοτικών επιχειρήσεων, να πάρει ξεκάθαρη πολιτική θέση, προσπαθεί με «επιχειρηματικούς όρους» με κριτήρια «μαγαζάτορα» και με «ολίγον κοινωνική πολιτική», «ολίγον επιχειρείν» και με «άλλα λέμε, άλλα κάνουμε και άλλα υποσχόμαστε» να αποπροσανατολίσει τους πολίτες και τους εργαζόμενους από το πρόβλημα που είναι καθαρά πολιτικό και όχι νομικό και διαδικαστικό.

Επιτέλους ας ξεκαθαρίσει η διοίκηση του δήμου τη θέση της για τις δημοτικές επιχειρήσεις, ας βρει μια φορά το θάρρος να διαμορφώσει πολιτική θέση και να την δημοσιοποιήσει για διάλογο, να την κρίνει ο λαός της Καλαμαριάς.

Ας σταματήσουν ορισμένα στελέχη του δήμου που με περίσσεια «κομματική έπαρση» με μικροπολιτικούς υπολογισμούς και «παραταξιακή συνείδηση» να διοχετεύουν «τακτοποιήσεις ημετέρων» και «απολύσεις υμετέρων» προκαλώντας σύγχυση και ανασφάλεια στους εργαζόμενους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΡΑ!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ