Wednesday, July 21, 2010

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΑΝΤΟΥ!!! ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ "ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ" ΚΡΑΤΟΣ

Παναγιώτης Ψωμιάδης; "Δεν υπάρχει σάλιο" !

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ»

«Έφτασα σε απόγνωση, ανθρώπινη και όχι πολιτική. Και εγώ και οι συνάδερφοί μου στη διοίκηση και οι υπάλληλοι της Νομαρχίας. Την ώρα που κάποιοι σήκωναν σημαίες για το ΤΙΤΑΝ, εμείς...


διεκδικούσαμε στην Αθήνα στα Υπουργεία. Οι πόρτες των Υπουργών ήταν ανοιχτές, υπήρχε καλή διάθεση, αλλά δεν υπήρχαν χρήματα. Επί διοίκησης Καραμανλή, δεν δίστασα να κλείσω τη Νομαρχία δύο φορές. Σήμερα η Νομαρχία θα βάλει λουκέτο από μόνη της».

Αυτά τόνισε ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με το σοβαρό οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης. «Δεν κυκλοφορεί χρήμα, δεν πληρώνεται κανείς, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Τα κυβερνητικά χρήματα για λειτουργικά έξοδα και επενδύσεις έχουν μειωθεί φέτος κατά 35%» εξήγησε ο κ. Ψωμιάδης, επισημαίνοντας ότι «εδώ και ένα χρόνο η Νομαρχία μας δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ. Δεν ζητάω να μου δώσουν νέα κονδύλια, ζητώ μόνο να μου δώσουν αυτά που χρωστάω», πρόσθεσε.


ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ-ΤΟΥΡΙΣΜΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ

«Χρωστάμε 30 εκατομμύρια ευρώ για σχολεία που πρέπει να παραδοθούν. Φέτος θα πάρουμε 2 εκατομμύρια, όταν πέρσι τέτοια εποχή πήραμε 12 εκατομμύρια ευρώ. Τα έργα για τη σχολική στέγη έχουν βαλτώσει, οι εργολάβοι φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», εξήγησε ο Νομάρχης.

Ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε επίσης στην παντελή απουσία χρηματοδότησης για τον τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΑΘ δεν έλαβε κονδύλια για τουριστική προβολή για το 2009, ενώ το 2010 δεν θα λάβει ούτε ένα ευρώ. Ο Νομάρχης έκανε λόγο για τις μειωμένες επιχορηγήσεις για την κοινωνική πρόνοια, καθώς και την αδυναμία Συλλόγων και Ιδρυμάτων να τις εισπράξουν λόγω του ότι δεν έχουν τη σχετική διαπίστευση.


ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

«Γιατί αλήθεια τέτοια αγριότητα εις βάρος της Θεσσαλονίκης; Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε λουκέτο και στις Νομαρχίες και στους Δήμους», παρατήρησε ο Νομάρχης. «Αλήθεια, όπως είπε και το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιωτόπουλος, μιλάμε σήμερα για σοσιαλισμό ή για βαρβαρότητα;», είπε χαρακτηριστικά.

«Ενώ κατηγορήθηκα από πολλούς παράγοντες στη ΝΔ, εγώ στήριξα για 6 μήνες την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επειδή ήταν μια νέα κυβέρνηση της Ελλάδας», τόνισε ο Νομάρχης. «Όμως, τελευταία έχουν σταματήσει όλες οι πληρωμές. Κάποιοι, με διαδικασίες εξπρές, προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τη διοίκηση της ΝΑΘ», παρατήρησε και αναφέρθηκε σε παλαιότερη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι «πρέπει επιτέλους σ’ αυτή τη χώρα να πάψουμε να ζουγκλοποιούμε την πολιτική μας ζωή».

«Στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης η ανοχή μας έχει εξαντληθεί», παρατήρησε ο Νομάρχης, ο οποίος, αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό, τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου είναι τοποτηρητής Διεθνών Οργανισμών και ξένων συμφερόντων. Κάποια στιγμή πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δει την καθημερινότητα των πολιτών». «Υπήρχαν λεφτά, όπως έλεγε ο Πρωθυπουργός. Επαληθεύτηκε. Πήραμε τα λεφτά και τα δώσαμε στην Τρόικα», πρόσθεσε.

«Ήμουν από τους πρώτους και ελάχιστους που έδωσαν το μισθό του Μαρτίου για το Ταμείο Αλληλεγγύης. Καλές είναι οι θυσίες, αλλά δεν υπάρχει προοπτική, δεν υπάρχει μέλλον, μαυρίλα παντού», τόνισε ο Νομάρχης, παρατηρώντας ότι «έρχεται πολύ σύντομα νέα καταιγίδα μέτρων».


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

«Με δάνεια που εξοφλούν άλλα δάνεια, δεν υπάρχει σωτηρία. Αν δεν υπάρχει παραγωγή, ανάπτυξη, επενδύσεις, δεν κινείται τίποτα στην αγορά. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι οικονομία δεν είναι μόνο οι τράπεζες», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης. Επίσης, έκανε λόγο για το καθημερινό κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. «Την επιγραφή “πωλείται” καθημερινά τη βλέπουμε όλο και περισσότερο. Κλείνουν βενζινάδικα, περίπτερα, φούρνοι, πωλούνται άδειες ταξί. Μπροστά μας δεν αποκλείεται να πουληθεί και η Ελλάδα μας, μιας και βαδίζουμε αργά αλλά σταθερά στην πτώχευση του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης.

«Ζητείτε ελπίς, διότι κατόρθωμα δεν είναι να βάζουμε φόρους, να κόβουμε συντάξεις, να διώκουμε τους Έλληνες. Κατόρθωμα είναι η αύξηση των εσόδων», τόνισε.

«Τα τελευταία 15 χρόνια η χώρα μας έχει παραδοθεί στους λαθρομετανάστες, στους ληστές, στους δολοφόνους και σήμερα στα κοράκια του ΔΝΤ», συνέχισε ο κ. Ψωμιάδης διαπιστώνοντας «όχι μόνο οικονομική κρίση, αλλά κρίση αξιών, αξιοπιστίας και θεσμών».

Ο Νομάρχης τόνισε την ανάγκη για την αύξηση των εσόδων χωρίς να μπουν άλλοι φόροι, ενώ πρότεινε τη μείωση στο ελάχιστο του ΦΠΑ στα τρόφιμα, στην παιδεία, στην υγεία και στον τουρισμό προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. «Όταν στις γειτονικές χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία) είναι 5-8%, στην Ελλάδα ο ΦΠΑ είναι πάνω από 21 %».


ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κώστα Γκιουλέκα για το Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Νομάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του, διότι «ακολουθεί και αυτός το δρόμο που πρώτος εγώ χάραξα».

«Ανήκουμε σε ένα κόμμα, αλλά πρωτεύει το συμφέρον του τόπου, της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας», είπε ο κ. Ψωμιάδης, εκφράζοντας την ευχή «και οι άλλοι υποψήφιοι να ακολουθήσουν την ίδια τακτική, να κάνουν έναν πολιτισμένο αγώνα και να σηκώσουν ψηλά τη σημαία της διεκδίκησης για τη Θεσσαλονίκη».

«Εύχομαι σε αυτές τις εκλογές ο λαός να κρίνει το ανθρώπινο αυτοδιοικητικό πρόσωπο των υποψηφίων και όχι το κομματικό», κατέληξε ο Νομάρχης.


ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Σχετικά με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για το νέο θεσμό της Περιφέρειας, ο Νομάρχης ανέφερε ότι «ξεκινάμε το νέο Καλλικράτη με μία μεγάλη προίκα. Με πολλά χρέη, έλλειψη προσωπικού, πόρων και αρμοδιοτήτων». Ο Νομάρχης ζήτησε να δοθεί από την κυβέρνηση η δυνατότητα να έχουν οι νέες περιφέρειες αυτοτελείς πόρους προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και να απεγκλωβιστούν από το κράτος.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ - ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ

Ο Νομάρχης έκανε ξεχωριστή αναφορά στη δυσχερή οικονομική κατάσταση που πλήττει την περιοχή των Τεμπών, λόγω του κλεισίματος του δρόμου και έκανε λόγο για τα οδικά έργα που εκτελούνται στην περιοχή του Μακρύγιαλου, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία. «Είναι απαράδεκτο να γίνονται έργα εν τω μέσω καλοκαιριού», σχολίασε, ζητώντας να ανασταλούν οι εργασίες στην περιοχή μέχρι το Σεπτέμβρη για την τόνωση του τουρισμού και τη διευκόλυνση των κατοίκων.


taxalia.

No comments: