Saturday, July 31, 2010

Κυβερνητικό αλλαλούμ με τραγικές συνέπειες

Κυβερνητικό αλλαλούμ με τραγικές συνέπειες
Αυτά που συμβαίνουν με την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών κυριολεκτικά δεν έχουν προηγούμενο. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει σχεδόν δύο 24ωρα από την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους απεργούς, το μέτρο παραμένει ανενεργό με αποτέλεσμα να έχει παραλύσει η οικονομία και οι εξοδούχοι του Αυγούστου να βρίσκονται στον αέρα.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Καταρχήν ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκε με ρυθμούς αραμπά σε ο,τι αφορά την ενεργοποίηση της επιστράτευσης.
Το αρμόδιο υπουργείο αντιμετώπισε μία έκτακτη κατάσταση σαν μία καθημερινή δημοσιοϋπαλληλική ρουτίνα με αποτέλεσμα τα φύλλα πορείας να μην έχουν φτάσει εγκαίρως στους αποδέκτες τους
Παράλληλα ο διάλογος του υπουργού Μεταφορών με τους απεργούς ξεκίνησε μετά την επιβολή του μέτρου. Ουσιαστικά η κυβέρνηση αντί να κάνει πρώτα διάλογο και μετά να καταφύγει στο έσχατο μέσο της επίταξης των φορτηγών, ακολούθησε την αντίθετη διαδρομή. Η «αποφασιστικότητα» του Μεγάρου Μαξίμου να λάβει αυστηρά μέτρα έχει δώσει τη θέση της στην αδυναμία εφαρμογής των αποφάσεων του.
Οι πολίτες δικαίως είναι αγανακτισμένοι από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, που έχουν προκαλέσει χάος στη χώρα. Ο τουρισμός καταστρέφεται, οι εξαγωγές έχουν παραλύσει και χαλάνε οι καλοκαιρινές διακοπές χιλιάδων οικογενειών.
Η κυβέρνηση φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και μοιάζει να είναι όμηρος του προβλήματος που η ίδια δημιούργησε.

No comments: