Καλαμαριά: Ταλαιπωρία από Δευτέρα στον Φοίνικα


Δύσκολες ώρες περιμένουν τους οδηγούς και τους επιβάτες του ΟΑΣΘ που θα κινούνται από τη Δευτέρα στην κεντρική οδό του Φοίνικα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, αφού μέχρι την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010 τα συνεργεία της Διεύθυνσης Ελέγχου Συντήρησης Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιούν εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος.
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τον κόμβο του Φοίνικα (Κ13) μέχρι την περιφερειακή τάφρο και ήδη έχει γίνει συνεννόηση με το Β’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας των μετακινήσεων. Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
Λόγω της ανάγκης να ολοκληρωθούν οι εργασίες γρήγορα, ορθά και με ασφάλεια, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας τις πρώτες δυο μέρες προς τη Μηχανιώνα και στο δεύτερο τμήμα τις επόμενες δυο μέρες προς τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, λόγω αυτής της διακοπής της κυκλοφορίας θα πρέπει τα λεωφορεία που διέρχονται από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως να χρησιμοποιήσουν γι’ αυτό το διάστημα εναλλακτική διαδρομή. Καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών δε θα λειτουργούν κάποιες στάσεις των λεωφορείων της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και η εξυπηρέτηση των επιβατών της αστικής συγκοινωνίας θα γίνεται μέσω προσωρινών στάσεων, που θα επιλεγούν και ανακοινωθούν από το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.
Όπως δήλωσε η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, «μέσα σε πέντε μέρες τα συνεργεία υπολογίζουμε πως θα έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης και θα τελειώσει η ταλαιπωρία των πολιτών».