Tuesday, July 6, 2010

ΘΟΛΟΥΡΑ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

Θολούρα στο πράσινο στρατόπεδο του Δήμου Καλαμαριάς. Πέραν των «άγνωστων» υποψηφίων Γ. Λεβέντη και Λ. Γεωργίου, και των υποψηφιοτήτων του νυν Δημάρχου Θεοδ. Μπακογλίδη που αντικατέστησε τον αποχωρήσαντα Χριστόδουλο Οικονομίδη και της Μαρίας Παυλίδου που ετεροπροτάθηκε από την ομάδα του του τέως δημάρχου Θρασύβουλου Λαζαρίδη, έντονα συζητείται και η πιθανή υποψηφιότητα γνωστού επιχειρηματία που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, αλλά που, όπως ο ίδιος άφησε για λόγους ευνόητους να εννοηθεί ότι δεν επιθυμεί να κατέλθει στις εκλογές με το χρίσμα του κόμματος στο οποίο ανήκει. Τρεις ισχυρές υποψηφιότητες εκ των οποίων οι δύο (Μπακογλίδηε–Επιχειρηματίας) είναι αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη ακόμα και χωρίς το χρίσμα του κόμματος του οποίου πρόσκεινται, ο καθένας για δικούς του λόγους.


Αν όπως η εγκύκλιος ορίζει ότι η αξιολόγηση των υποψηφίων δημάρχων που κομματικά ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ θα γίνει από τη Νομαρχιακή, πολύ δύσκολα η Μαρία Παυλίδου θα χάσει το χρίσμα… Εκτός και αν εμφανισθεί «φυτευτό» νέο πρόσωπο κατ’ ευθείαν από την Ιπποκράτους…

Τα 50+1 παραμένει και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για την κομματική παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Λογικά θα υπάρξει δεύτερος γύρος και οι συμμαχίες, όπως και οι προσωπικότητες των υποψηφίων δημάρχων θα θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Σιβυλλική η ρήση του γραμματέα της Δ.Ο. Ν. Ζαχαριάδη, οι υποψηφιότητες Μπακογλίδη και Παυλίδου με το “ειδικό” βάρος τους απαιτούν λεπτούς χειρισμούς!!!

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο των διπλών εκλογών το Νοέμβριο σύμφωνα με εκτιμήσεις σοβαρών αναλυτών που διαβλέπουν την αδυναμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στα ολοένα και περισσότερο απεχθή οικονομικά μέτρα που απαιτεί ο μηχανισμός στήριξης και το ΔΝΤ… Στην περίπτωση αυτή και παρά το γεγονός της απαξιωτικής στάσης των  ψηφοφόρων έναντι κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων, όσον αφορά τουλάχιστον το σκέλος των Δημοτικών εκλογών, οι ψηφοφόροι θα στραφούν μάλλον προς τις ανεξάρτητες υποψηφιότητες…


Τρυπώνω-Ξετρυπώνω

No comments: