Friday, July 2, 2010

ΣΤΟ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ


Αντιφατικά ήταν τα αποτελέσματα των διαδικασιών αξιολόγησης των υποψήφιων που διεκδικούν το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στις συνεδριάσεις των συντονιστικών των δημοτικών οργανώσεων του κόμματος της Α΄ Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή Πόλης Θεσσαλονίκης επιχείρησε μια πρώτη προσέγγιση, αλλά, όπως όλα προς το παρόν δείχνουν, οι αποφάσεις θα ληφθούν κεντρικά.

Του Φίλιππου Δεργιαδέ

Σε κάποιους δήμους, λόγω της πληθώρας των μνηστήρων του κομματικού χρίσματος, η τάση των στελεχών υπέρ της διατήρησης της διαβούλευσης ήταν έντονη, ενώ σε άλλους εκφράστηκε ανοιχτά η πρόταση να μη δοθεί χρίσμα ή να αναζητηθούν άλλοι υποψήφιοι.

Στην Καλαμαριά δεν πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της δημοτικής οργάνωσης. Ουσιαστικά το θέμα θα μετατεθεί στα κεντρικά του κόμματος, καθώς πέραν των “άγνωστων” Γ. Λεβέντη και Λ. Γεωργίου οι άλλες δύο υποψηφιότητες για το χρίσμα με το “ειδικό” βάρος τους απαιτούν λεπτούς χειρισμούς. Όπως τόνισε στη “Μ” ο γραμματέας της Δ.Ο. Ν. Ζαχαριάδης, “επί της ουσίας έχουμε δύο υποψήφιους, τον νυν δήμαρχο Θ. Μπακογλίδη και το μέλος του Π.Σ. του κόμματος Μ. Παυλίδου, που ετεροπροτάθηκε. Νομίζω ότι η εγκύκλιος ορίζει ότι η αξιολόγηση πρέπει να γίνει από τη Νομαρχιακή”. Σύμφωνα με πληροφορίες της “Μ”, ο νυν δήμαρχος έχει αποφασίσει, σε κάθε περίπτωση, να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς.

Πηγή: Μακεδονία

No comments: