Friday, August 28, 2009

Το… νέο καλαμαριώτικο σχήμα


Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής ότι ο Απόλλων θα αγωνίζεται στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και ότι η τη θέση του θα πάρει στη Β’ Εθνική η Ρόδος, ξεκίνησαν οι ζυμώσεις για να δημιουργηθεί ένα νέο διοικητικό σχήμα, το οποίο και θα αναλάβει τις τύχες του Απόλλωνα, με στόχο την άμεση επιστροφή του στις πρώτες επαγγελματικές κατηγορίες και μακροπρόθεσμα στη Σούπερ Λίγκα. Βέβαια, εφόσον το τμήμα περιέρχεται στα χέρια του ερασιτέχνη, ο πρόεδρος, Απόστολος Παπαδόπουλος, είναι και ο αρμόδιος να αποφασίσει ποιοι θα είναι αυτοί που αναλαμβάνουν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Το ζωηρό ενδιαφέρον του Αχιλλέα Χαραλαμπίδη, επιχειρηματία που δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στην Καλαμαριά, έχοντας επιχείρηση εμπορίας ξηρών καρπών, τους τελευταίους μήνες, η σοβαρότητα του εν λόγω επιχειρηματία, αλλά και η αγάπη του για την ομάδα, οδηγεί τον Απόστολο Παπαδόπουλο να του δίνει το «χρίσμα» ώστε να αναλάβει την προσπάθεια αναγέννησης του Απόλλωνα.
Αυτό αποφασίστηκε μάλιστα σε συνάντηση που είχαν οι δυο τους χθες, ενώ βέβαια τον τελευταίο καιρό βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία. Από εκεί και πέρα, είναι κι άλλοι επιχειρηματίες που θα πλαισιώσουν το σχήμα αυτό, όπως ο Μπάμπης Χασεκίδης, ο Παναγιώτης Κουρτίδης, που όπως μετέφερε χθες στον πρόεδρο του ερασιτέχνη θα παραιτηθεί από το δ.σ. των «Rossoneri» και ακόμη δύο, τρεις, με τους οποίούς θα γίνουν κάποιες τελικές επαφές τις επόμενες μέρες και έπειτα θα επισημοποιηθούν τα ονόματά τους. Οι δύο τελευταίοι είχαν χθες συνάντηση με τον Απόστολο Παπαδόπουλο και συμφώνησαν να συμμετάσχουν. Επίσης, πιθανό είναι να πάριε μέρος και ο εργολάβος, Βαγγέλης Μανώλας.

«Να περιμένουμε λίγο»

Το «Μ» επικοινώνησε χθες με τον Αχιλλέα Χαραλαμπίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε την παραπάνω πληροφορία, επιφυλάχθηκε όμως να μιλήσει με βεβαιότητα: «Θα πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες ακόμη, να δούμε αν θα γίνει κάτι με την έφεση. Εμείς από την αρχή είπαμε ότι η ομάδα πρέπει να μείνει στη Β’ Εθνική. Αν δεν τα καταφέρει, συμφωνήσαμε με τον Απόστολο Παπαδόπουλο να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια στο ποδοσφαιρικό τμήμα, μαζί με ακόμη κάποιους επιχειρηματίες που αγαπούν την ομάδα», είπε χαρακτηριστικά. Η χθεσινή εξέλιξη δείχνει αν μη τι άλλο πως επιχειρηματικές δυνάμεις μέσα από την οικογένεια του Απόλλωνα «ξυπνούν» ακόμη και στο Περιφερειακό πρωτάθλημα με στόχο την γρήγορη επιστροφή της ομάδας.
Για το αν στο σχήμα θα συμμετέχουν και οι αδελφοί Σολομωνίδη, ουδείς μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Θα πρέπει να συμφωνήσουν με τον ερασιτέχνη και τους προαναφερθέντες επιχειρηματίες. Οι ίδιοι πάντως και χθες επανέλαβαν ότι είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε ένα καλαμαριώτικο σχήμα για την επάνοδο της ομάδας.

Πηγή: metrosport
Ypoloipo