Tuesday, August 25, 2009

Οριστικά στην Δ’ Εθνική ο Απόλλων Καλαμαριάς


Οριστικά στην Δ’ Εθνική ο Απόλλων Καλαμαριάς

Και επίσημα πλέον ο Απόλλων Καλαμαριάς θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής μετά την απόφαση της Ένωσης των ομάδων Β’-Γ’ Εθνικής που απέρριψαν ομόφωνο το αίτημα του για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ως εκπρόθεσμο.

Η ανακοίνωση της ΕΠΑΕ αναφέρει ότι: «Λόγω μη υποβολής δήλωσης συμμετοχής από την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ και της ΠΑΕ ΦΩΣΤΗΡΑΣ εντός της ταχθείσης προθεσμίας από την προκήρυξη του Πρωταθλήματος, ήτοι μέχρι και την 24-8-09, το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄& Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ.3 του ΚΑΠ, αποφάσισε ομόφωνα όπως τις θέσεις των παραπάνω ΠΑΕ, καταλάβουν οι ομάδες που κατείχαν την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα από την αμέσως κατώτερη κατηγορία.
Τη θέση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ.
Οι κενές θέσεις που προκύπτουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας θα καλυφθούν με απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ MAIL ΤΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΩΝ. ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Πηγή: METROSPORT

Οριστικά στη Δ' Εθνική!

Τελικά ο Απόλλων Καλαμαριάς δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και να αγωνιστεί σε εκείνο της Β' Εθνικής. Η αίτηση που κατέθεσε σήμερα το πρωί στην αρμόδια επιτροπή της Β' και Γ΄εθνικής η ομάδα της Θεσσαλονίκης απορρίφθηκε καθότι κρίθηκε εκπρόθεσμη. Ετσι το κενό που δημιουργείται από την αποχώρηση των «ροσονέρι» στο πρωτάθλημα, θα καλυφθεί από την ομάδα της Ρόδου.

Αναλυτικότερα, σήμερα το πρωί οι κ.κ Τσομίδης και Ρόμπος, κατέθεσαν τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στο παράβολο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής (10.000 ευρώ). με τους «κοκκινόμαυρους» να ελπίζουν και παράλληλα να κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα», περιμένοντας την απόφαση της επιτροπής της Λίγκας, που συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Τρίτης (25/6).

Τελικά οι ελπίδες της ομάδας της Θεσσαλονίκης αποδείχθηκαν φρούδες, καθώς η επιτροπή απέρριψε το αίτημα της, αφού η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης στο νέο πρωτάθλημα ήταν χθες Δευτέρα (24/6).

Ακόμα πάντως η Καλαμαριά και να έπαιρνε το «πράσινο φως» προκειμένου να συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα, θα έπρεπε να διευθετήσει τα χρέη της ΠΑΕ, που αφορούσαν ένα ποσό της τάξης των 350.000 ευρώ, περίπου...

Η ανακοίνωση της ΕΕΠ

Ανακοίνωση για το γεγονός ότι οι ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς και Φωστήρας δεν υπέβαλαν μέχρι και χθες (24/8) δήλωση συμμετοχής εξέδωσε την Τρίτη (25/8) η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ & Γ΄ Εθνικής. Σ΄ αυτή αναφέρονται τα εξής:

«Λόγω μη υποβολής δήλωσης συμμετοχής από την ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς και της ΠΑΕ Φωστήρας εντός της ταχθείσης προθεσμίας από την προκήρυξη του Πρωταθλήματος, ήτοι μέχρι και την 24-8-09, το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ & Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ.3 του ΚΑΠ, αποφάσισε ομόφωνα όπως τις θέσεις των παραπάνω ΠΑΕ, καταλάβουν οι ομάδες που κατείχαν την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα από την αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Τη θέση της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς καταλαμβάνει η ΠΑΕ Ρόδος.

Οι κενές θέσεις που προκύπτουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας θα καλυφθούν με απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας».

Πηγή: goalday

Ypoloipo