Saturday, August 8, 2009

ΚΟΛΑΣΗ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ




Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Οι Καλαμαριώτες του κέντρου υιοθετούν τις προτάσεις του προγράμματός μας που αφορούν στην υπό προϋποθέσεις διαμόρφωση του ιστορικού κέντρου της πόλης μας με πεζοδρόμους, περιφερειακά πάρκινγκ και την την δημιουργία ελεύθερων χώρων στάθμευσης εντός των πεζόδρομων.

Τρία ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την εκλογή της παράταξης που διοικεί το Δήμο και οι Καλαμαριώτες κατάλαβαν πλέον ότι όλα όσα προεκλογικά τους υποσχέθηκαν ήταν ένα πελώριο ψέμα!

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο-ρεπορτάζ που εμφανίζεται στο blog ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ που το παραθέτουμε αυτούσιο...

http://enohlitika.blogspot.com/2009/07/blog-post_28.html

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Η πεζοδρόμηση της Μεταμορφώσεως φέρνει αντιδράσεις
- Χωρίς σχεδιασμό τα νέα έργα
- Ταλαιπωρούνται καθημερινά οι κάτοικοι για να παρκάρουν!

Εκεί στη Καλαμαριά θα τα δούνε όλα οι καταστηματάρχες στην οδό Μεταμορφώσεως! Ο δήμος έχει στα σκαριά την ημιπεζοδρόμηση του δρόμου! Και γιατί λέμε «ημί», επειδή θα πεζοδρομηθεί το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, το άλλο που έχει κατεύθυνση προς την μητρόπολη Καλαμαριάς θα παραμείνει για να περνά το λεωφορείο!
Βέβαια οι καταστηματάρχες φωνάζουν και με το δίκιο τους, αφού στη περιοχή λειτουργεί μόνο ένας υπόγειος σταθμός στάθμευσης στη πλατεία του Δημαρχείου που είναι μεν κοντά στον πεζόδρομο αλλά μακριά από την αγορά.
Ζητούν την κατασκευή νέο υπόγειου σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων από την πλευρά της Πόντου και μετά να πεζοδρομηθεί όχι μόνο η Μεταμορφώσεως αλλά και όλο το κέντρο της Καλαμαριάς.
Αυτή τη λύση θέλουν και οι δύσμοιροι κάτοικοι του κέντρου της Καλαμαριάς. Όσων οι οικοδομές δεν διαθέτουν πυλωτές, αγκομαχούν να βρούνε χώρο στάθμευσης, αφού παρκάρουν οι καταστηματάρχες και οι πελάτες των καταστημάτων και του πεζόδρομου. Παρκάρουν μάλιστα δωρεάν και δεν χρησιμοποιούν το υπόγειο παρκινγκ που υπολειτουργεί. Μάλιστα το πάρκινγκ έχει και προσιτές τιμές, μόνο δύο ευρώ την ώρα και ένα ευρώ την επιπλέον!
Οι φωστήρες λοιπόν του δήμου έβαλαν ελεγχόμενη στάθμευση στη Μεταμορφώσεως και φυσικά οι επισκέπτες του κέντρου της Καλαμαριάς παρκάρουν στα στενά καταλαμβάνοντας θέσεις στάθμευσης με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι που προσπαθούν να βρούνε να παρκάρουν!
Τελικά ο δήμος Καλαμαριάς είναι όλο ημίμετρα. Δεν έκανε ελεγχόμενη στάθμευση σε όλο το κέντρο και να εκδώσει κάρτες κατοίκων για ελεύθερη στάθμευση και μάλιστα τώρα προχωράει στη πεζοδρόμηση χωρίς να υπάρχει σταθμός πάρκγικγ.
Οι κάτοικοι λοιπόν προτείνουν:
- Την κατασκευή ενός υπόγειου σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων κοντά στη συμβολή των οδών Μεταμορφώσεως και Πόντου.
- Την πλήρη πεζοδρόμηση της Μεταμορφώσεως και των κάθετων οδών με μόνη εξαίρεση την διέλευση του λεωφορείου σε μια κατεύθυνση προς Αρετσού και μέσω δρόμου αποκλειστικής κίνησης λεωφορείου στον οποίο θα απαγορεύεται η διέλευση όλων των άλλων οχημάτων.
- Την δημιουργία ελεύθερων χώρων στάθμευσης εντός των πεζόδρομων για όσες οικοδομές δεν διαθέτουν πυλωτές ή πάρκιγκ, με ένα αυτοκίνητο ανά διαμέρισμα. Όπως άλλωστε έχει γίνει σε διάφορους άλλους δήμους, κυρίως της Αττικής, όπου εκεί οι τοπικοί δήμοι έχουν μοιράσει ακόμα και τηλεκοντρόλ στους κατοίκους, για πρόσβαση στις πυλωτές ή στους χώρους στάθμευσης.

Βέβαια, καλά τα λένε οι κάτοικοι, αλλά οι υπεύθυνοι του δήμου, όπως φαίνεται αγρόν αγοράζουν!!!


Ypoloipo