Tuesday, August 18, 2009

Ξύλο στη γενική συνέλευση του Απόλλωνα Καλαμαριάς

Σε μια από τις πιο κρίσιμες γενικές συνελεύσεις στην ιστορία του Απόλλωνα Καλαμαριάς η απόφαση που πάρθηκε είναι ότι… υπάρχουν ακόμη δύο μέρες ζωής για την ομάδα! Μετά από πολλή ένταση και πολλές απόψεις, η απόφαση αναφέρει ότι θα πραγματοποιηθεί μία ύστατη προσπάθεια να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται για τη συμμετοχή της ομάδας στη Β’ Εθνική. Αύριο Τετάρτη στις 20.30 θα γίνει νέα συνέλευση προκειμένου να διαπιστωθεί από το σώμα τι ποσό έχει συγκεντρωθεί και αν είναι ικανό να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία. Ο Απόλλων πεθαίνει και όποιος τον αγαπάει έστω και λίγο πρέπει να ...το δείξει ΤΩΡΑ! Το «Μetrosport» σας παρουσιάζει αναλυτικά τι συνέβη και τι ειπώθηκε στη συνέλευση και τα συμπεράσματα δικά σας…

Τον λόγο πήρε πρώτα ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, Απόστολος Παπαδόπουλος, που τόνισε τη σημασία της γενικής συνέλευσης με πάγια θέση του ερασιτέχνη να βρεθούν οι τρόποι και η ομάδα να παραμείνει στη Β’ Εθνική.
Ακολούθως προεδρεύων της συνέλευσης ορίστηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας και αντιπρόεδρος του συλλόγου των βετεράνων, Θόδωρος Κωνσταντινίδης και ξεκίνησαν οι διαδικασίες.
Πρώτος τον λόγο πήρε ο Γιάννης Αβραμίδης διευκρινίζοντας ότι η απόφαση που θα παρθεί θα πρέπει να είναι δεσμευτική για τους μεγαλομετόχους, κάτι που βέβαια αποδέχθηκε ο Παναγιώτης Σολομωνίδης, που πήρε στη συνέχεια τον λόγο: «Δεν πρόκειται να κάνουμε οτιδήποτε χωρίς τη συναίνεση του κόσμου. Μας ενδιαφέρει η ομάδα να παραμείνει στη Β΄ Εθνική και το αποδείξαμε στις 16 Ιουνίου όταν μπήκαμε στην ομάδα, κυρίως λόγω της αγάπης μας για τον Απόλλωνα. Εμφανίστηκαν κάποιοι άνθρωποι από την επιτροπή σωτηρίας και μας είπαν ότι θέλουν να πάρουν την ομάδα. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε τις μετοχές στον Ερασιτέχνη, αλλά πρέπει και να υπάρχουν οι εγγυήσεις για να λυθούν όλα τα προβλήματα της ομάδας. Προτείνω να παραμείνουμε εγώ, ο Παναγιώτης Κουρτίδης και ο Γιώργος Γιαννόπουλος στη διοίκηση μέχρι να δούμε ότι όντως αυτοί οι άνθρωποι έχουν τις εγγυήσεις για να περπατήσουν την ομάδα. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η εξυγίανση».
Εν συνεχεία μίλησε ο πρώην πρόεδρος της διοικούσας, Γιάννης Ιωσηφίδης: «Διετέλεσα επί πέντε μήνες πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Απόλλωνα. Είναι απευκταίο να πέσει η ομάδα στη Δ΄ Εθνική. Θέλω και εγώ να πω από την πλευρά μου, ότι η πρόταση που θα παρθεί σήμερα (σ.σ. χθες) πρέπει να είναι δεσμευτική για τους μεγαλομετόχους. Επιπλέον όμως, πρέπει να δεσμευτεί και ο υφυπουργός Αθλητισμού να βοηθήσει όπως έκανε και με άλλες ομάδες. Εγώ προσωπικά δεν έχω άλλα χρήματα να βάλω. Προτείνω να πάνε οι μετοχές στον Ερασιτέχνη, να διοριστεί νέα διοίκηση για να παλέψει και να κρατήσει την ομάδα».

Σολομωνίδης: «Παραδίδουμε τις μετοχές»

Μετά τον Γιάννη Ιωσηφίδη, μίλησε ο παλαίμαχος παίκτης της ομάδας, δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς και ραδιοφωνικός παραγωγός του «Αθλητικού Metropolis», Γιώργος Μύρτσος: «Γνωρίζω τα αδέλφια Σολομωνίδη από μικρά παιδιά και χάρηκα όταν ανέλαβαν την ομάδα. Θεωρώ όμως κατάντημα το ότι βρισκόμαστε τώρα εδώ για να σώσουμε την ομάδα. Είμαστε πλέον μπροστά σε έναν μονόδρομο. Έπρεπε από πιο νωρίς να γίνει προσπάθεια, δεν χρειαζόταν όλο αυτό. Διαφωνώ με την αλληλογραφία που γίνεται μέσω των εφημερίδων. Ας καθίσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε ένα τραπέζι Το ποδόσφαιρο πλέον είναι κρατικό, δείτε πόσες ομάδες βοηθιούνται από το κράτος. Πρέπει να γίνει το ίδιο και για τον Απόλλωνα. Η θέση της ομάδας μας είναι στην Α’ Εθνική», είπε και χειροκροτήθηκε.
Ο Ευθύμης Σολομωνίδης ξαναπήρε τον λόγο και με έναν μακροσκελή λόγο έκανε έναν μίνι απολογισμό της κατάστασης: «Αν νομίζει κάποιος ότι είναι περισσότερο Απόλλων από μας είναι γελασμένος. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σημαίνει λεφτά και οι παίκτες μας… ψωμολυσσάνε. Αυτό που καταλάβαμε εμείς είναι ότι τα μέλη της επιτροπής σωτηρίας δεν ήθελαν να πληρώσουν για τις μετοχές. Αν δεν εμφανιζόμασταν εμείς στις 16 Ιουνίου, αυτή τη στιγμή δεν θα βρισκόμασταν εδώ και η ομάδα θα ήταν ήδη στη Δ’ Εθνική. Όλοι οι κύριοι ήταν τότε εξαφανισμένοι. Μόνο ο Μπάμπης Χασεκίδης, οι «Ροσονέρι» και κάποιοι δημοσιογράφοι ήταν εκεί. Ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα δεν το κάναμε για να ακούσουμε ευχαριστώ. Το κάναμε για να σώσουμε την ομάδα και όχι για να ακούσουμε ευχαριστώ, αλλά βρεθήκαμε ξαφνικά να απολογούμαστε. Φτάσαμε στο σημείο οι μετοχές του Απόλλωνα να κοστίζουν 140.000 ευρώ, όσα δώσαμε εμείς για να τις πάρουμε. Τα μέλη της επιτροπής σωτηρίας όμως και ο κ. Ρόμπος ήρθαν και μας είπαν ότι δε θέλουν τις μετοχές, ούτε όμως έχουν χρήματα και επιταγές για να δώσουν. Τι ήρθαν τότε να κάνουν; Η αγορά του ΑΦΜ του Θερμαϊκού ήταν μια σκέψη εξυγίανσης και τώρα δεν υπάρχει πλέον. Και λέμε λοιπόν εμείς τώρα στην επιτροπή σωτηρίας: Ελάτε και πάρτε την ομάδα, όχι όμως ανεξέλεγκτα. Λέμε ναι στη Β’ Εθνική, παραδίδουμε τις μετοχές και συνεχίζουμε ενωμένοι για να ελέγχουμε την κατάσταση».

Περσίδης: «Να βοηθήσει ο Ιωαννίδης»

Από την πλευρά του, το μέλος της επιτροπής σωτηρίας, Κώστας Ρόμπος, είπε: «Δεν ενδιαφερθήκαμε για να αγοράσουμε τις μετοχές εμείς. Κάνατε εισβολή στην ΠΑΕ και εμφανιστήκατε ως μεγαλομέτοχοι και ως σωτήρες. Έπρεπε να ξέρατε όμως και το ύψος των χρεών. Εμείς ως επιτροπή σωτηρίας είπαμε ότι θα είμαστε μπροστά και καλούμε όλους τους φιλάθλους να συμμετέχουν και να πάμε σε λαϊκή βάση. Να παραδώσετε λοιπόν τις μετοχές και ο ερασιτέχνης να ορίσει διοικούσα επιτροπή».
Εκπροσωπώντας το «Club Rossoneri» ο πρόεδρος του συνδέσμου, Αβραάμ Περσίδης, υπογράμμισε: «Χαίρομαι που σήμερα όλοι λένε ότι ο Απόλλων πρέπει να μείνει στην Β’ Εθνική. Στο «Θεατράκι» ήρθε ο κ. Ιωαννίδης και είπε ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί. Να τον πιέσουμε λοιπόν να το κάνει, όπως έδωσε 4.100.000 για τον ΟΦΗ. Αν ενωθεί όλη η Καλαμαριά μπορούμε να πετύχουμε και γιατί όχι η ομάδα να πρωταγωνιστήσει κιόλας».

Μανώλας: «Πολυμετοχικότητα»…

Το μέλος του ερασιτέχνη, Δημήτρης Καζαντζίδης είπε ότι πρέπει όλοι να προσπαθήσουν από κοινού για να βρεθεί μία λύση και στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο επιχειρηματίας, Βαγγέλης Μανώλας, ο οποίος ανέφερε την πρότασή του για πολυμετοχικότητα, όπως είχε την είχε καταθέσει και στο «Αθλητικό Metropolis»: «Εγώ και οι συνεργάτες μου προσπαθήσαμε να δούμε αν η ομάδα μπορεί να σωθεί σαν επιχείρηση, όμως κύριοι σας λέω ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Οι λογιστές και οι δικηγόροι μας είπαν ότι τα 6 εκατομμύρια ευρώ χρέη δεν καλύπτονται. Πρέπει να μάθουμε πόσα χρήματα απαιτούνται μέχρι 31/8 για να πάρει το πιστοποιητικό η ομάδα, Μαθαίνουμε ότι είναι 350.000 ευρώ. Μπορεί λοιπόν ο καθένας να καταθέσει όσα μπορεί και να πάρει μετοχές και όλοι να γίνουμε συμμέτοχοι. Ας βρούμε τις πρώτες 350.000 και μετά μπορούμε όλοι όσοι βάλαμε στην αρχή να συνεχίσουμε. Ας ανοίξει λίστα με τους μετόχους από τώρα».
Ως συνέχεια της πρότασης Μανώλα ήρθε η ομιλία του πρώην προέδρου, Μπάμπη Χασεκίδη: «Για να αποκαταστήσω αρχικά την αλήθεια πρέπει να πω ότι την ημέρα που η ομάδα έπεφτε ήμουν εγώ με τον κ. Τσομίδη, κανείς άλλος, μετά έφυγε για ένα ταξίδι κι αυτός και οι αδελφοί Σολομωνίδη λειτουργώντας παρορμητικά μπήκαν και έσωσαν την ομάδα. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί κάποιοι βρέθηκαν να τους κατηγορήσουν. Για να τελειώνουμε και να μη μακρηγορούμε εγώ λέω ότι βάζω τώρα 10.000 ευρώ και άλλες 40.000 μέχρι το τέλος της χρονιάς. Βαρέθηκα να ακούω λόγια, ας πουν κι άλλοι τι δίνουν».

Ένταση και… ξύλο

Στη συνέχεια μίλησε ο Κώστας Τσουλουκίδης, παλαίμαχος του Απόλλωνα και στον λόγο του πάνω δημιουργήθηκε η ένταση. Είπε ότι όλοι πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Μπάμπη Χασεκίδη, υπήρξε όμως ένταση με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, που είναι μέλος της επιτροπής σωτηρίας. Του επετέθησαν κάποιοι φίλαθλοι, αναμείχθηκαν για να τον υπερασπιστούν ο αδελφός του και φίλοι του και επικράτησε πανζουρλισμός, αφού πετάχτηκαν καρέκλες και έπεσαν… ψιλές. Παράλληλα, έσβησαν και τα φώτα στην αίθουσα και επικράτησε χάος, με τη συνέλευση να διακόπτεται για μισή ώρα.
Μετά από παρέμβαση από μικρή αστυνομική δύναμη που έσπευσε στην αίθουσα τα πνεύματα ηρέμησαν και η συνέλευση συνεχίστηκε και αφού η κρίση εκτονώθηκε. Μέλη της επιτροπής σωτηρίας φυγαδεύτηκαν και αποχώρησαν και τα πνεύματα ξανά ηρέμησαν.

Νέο ραντεβού αύριο

Ο πρόεδρος των παλαιμάχων Κώστας Βιόπουλος τόνισε την ανάγκη εύρεσης λύσεων με συγκεκριμένες πράξεις από όσους μπορούν. Σαν συνέχεια της κίνησης που ξεκίνησε ο Μπάμπης Χασεκίδης, ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Χαραλαμπίδης, προσέφερε 20.000 ευρώ, ενώ και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, Απόστολος Παπαδόπουλος είπε ότι δίνει 10.000 ευρώ. Άρα, συγκεντρώθηκε το ποσό των 40.000 ευρώ και πρέπει να βρεθούν άλλες 300.000 μέσα σε δύο μέρες. Η απόφαση που πάρθηκε στο τέλος με μεγάλη πλειοψηφία είναι ότι οι μετοχές παραδίδονται στον ερασιτέχνη, παραμένουν στη διοίκηση οι Παναγιώτης Σολομωνίδης, Παναγιώτης Κουρτίδης και Γιώργος Γιαννόπουλος και προστίθενται άλλα τέσσερα μέλη της επιτροπής σωτηρίας. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια εντός των δύο επόμενων ημερών να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται (350.000) για να συμμετάσχει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Το νέο ραντεβού δόθηκε για αύριο την ίδια ώρα για να δουν όλα τα μέλη τα αποτελέσματα των προσπαθειών. Ο Απόλλων κινδυνεύει, παραμένει στην εντατική και αν δε βρεθούν άμεσα λύσεις δε θα αποφύγει το «μοιραίο»…

Πηγή: ΜΕΤΡΟΣΠΟΡΤ


Κανονικά θα ξεκινήσει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ο Απόλλων Καλαμαριάς, καθώς αυτή ήταν η απόφαση που ελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, στην επεισοδιακή Γενική Συνέλευση του ΜΓΣ Απόλλων, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του γηπέδου της Καλαμαριάς. Απαιτούνται 300.000 ευρώ μέχρι την προσεχή Πέμπτη! (17/8/2009). Μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η Γενική Συνέλευση του ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς σε αίθουσα του γηπέδου της πόλης, προκειμένου να αποφασιστεί ποιά θα ήταν η επόμενη μέρα στον ιστορικό σύλλογο. Οι απόψεις που ακούστηκαν ήταν πολλές, τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα σε αρκετές περιπτώσεις (με χειροδικίες των μελών του ΜΓΣ), ωστόσο αυτό που αποφασίστηκε έπειτα από τρεις και πλέον ώρες, ήταν να ξεκινήσει κανονικά ο Απόλλων στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Με την προοπτική συγχώνευσης με τον Θερμαϊκό να μην υφίσταται πλέον, οι αδερφοί Σολομωνίδη καλούνται να παραδώσουν το πρωί της Τρίτης τις μετοχές στον Ερασιτέχνη Απόλλωνα και μαζί με τα μέλη της επιτροπής σωτηρίας θα δημιουργήσουν μία προσωρινή διοίκηση. Αυτή αρχικά θα πρέπει να βρει 300.000 ευρώ μέχρι την Πέμπτη, για να κρατηθεί η ομάδα στη Β’ Εθνική. Μέλη του Ερασιτέχνη υποστηρίζουν πως υπάρχει επιχειρηματίας για να διαθέσει αυτό το ποσό, ωστόσο πρέπει να επισημανθεί, πως σε περίπτωση που καταβληθούν οι 300.000 ευρώ, με τις οποίες θα καλυφθούν οι προσφυγές και η εγγυητική επιστολή, ο Απόλλων Καλαμαριάς θα υποβιβαστεί στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα! Στην νέα προσωρινή διοίκηση θα βρίσκονται ο Παναγιώτης Σολομωνίδης, ο Παναγιώτης Κουρτίδης (εκπρόσωπος του club rossoneri), ο Νίκος Γιαννόπουλος (εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη) και τρία ή τέσσερα μέλη της πρώην επιτροπής σωτηρίας .



Ypoloipo