Monday, August 24, 2009

Στη Δ' Εθνική η Καλαμαριά λόγω των τεράστιων οικονομικών χρεών



Πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο η διάλυση της Καλαμαριάς

Καλαμαριά - Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009 [ 17:44 ]

Στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν ο Απόλλων Καλαμαριάς! Η ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κατάφερε να λύσει τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που την ταλαιπωρούν, με αποτέλεσμα να μην προλάβει την προθεσμία για την δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, ενώ τη θέση του θα πάρει η Ρόδος.

Ο Παναγιώτης Σολομωνίδης, ένας από τους μεγαλομετόχους του Απόλλωνα, μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis» τόνισε: «Φάνηκε ότι λίγοι αγαπάνε την ομάδα, την οποία άφησαν μόνη της.

»Κάναμε μία τελευταία υπερπροσπάθεια, μαζί με τον κ. Χασεκίδη, τους οργανωμένους, τον Ερασιτέχνη και τον απλό κόσμο αλλά δεν έφτανε. Κανείς άλλος δεν βοήθησε.

»Φυσικά και θα μείνουμε μαζί με τον αδελφό μου στην ομάδα, δεν με ενδιαφέρει σε ποια κατηγορία θα παίξει. Πρέπει να συγκεντρωθούμε ορισμένοι επιχειρηματίες από την Καλαμαριά, μακριά οι ξένοι. Ο Απόλλων ποτέ δεν πεθαίνει, θα τον ξαναχτίσουμε από την αρχή, μόνο Καλαμαριώτες».

Η επόμενη κίνηση των υπευθύνων της Καλαμαριάς είναι να κηρύξουν πτώχευση και να μπει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, ενώ θα ξεκινήσει και ένας μεγάλος οικονομικός έλεγχος, ώστε να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος των χρεών της ομάδας.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης θα πρέπει ο Απόλλωνας να αγωνιστεί για 30 μήνες στην Δ' Εθνική. Μία εξέλιξη άκρως υποτιμητική τόσο για την ιστορική ομάδα των «ποντίων» που μόλις πέρυσι βρισκόταν στην Σούπερ Λιγκ.

Δηλώσεις στο «Αθλητικό Metropolis» έκανε και ο πρόεδρος των «Ροσονέρι», Αβράαμ Περσίδης: «Ο Απόλλων θα βρει και πάλι τον δρόμο του για την κατηγορία που του ανήκει και να το ξέρουν αυτοί που τον κατέστρεψαν.

»Η Πολιτεία βρήκε για όλες τις ομάδες λύση εκτός από τον Απόλλωνα και σίγουρα όλοι οι πολιτικοί θα πληρώσουν τις συνέπειες».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ