Wednesday, June 10, 2009

ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Η ασθένεια «δικό μου είναι το μαγαζί και ότι θέλω κάνω» εδώ και καιρό έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας στη διοίκηση των ΚΑΠΗ Καλαμαριάς!
Μάταια προσπαθήσαμε να συνετίσουμε τον κ. πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ… Οι αυθαιρεσίες συνεχίζονται και η κακοδιαχείριση δίνει και παίρνει. Αποκορύφωμα ο απολογισμός του οικονομικού έτους 2008 που καταψηφίστηκε από τον εκπρόσωπό μας στο ΔΣ κ. Δημήτριο Πούπουρα.
Όλα όσα αναφέρονται στην επιστολή-αναφορά του κ. Πούπουρα τα θεωρούμε ζητήματα σοβαρά και απαιτούμε από τον κ. πρόεδρο τον ΚΑΠΗ να δώσει, αν μπορεί βέβαια, τις απαντήσεις που οφείλει στον εκπρόσωπό μας και κατ΄ επέκταση στους δημότες της Καλαμαριάς

ΚΑΠΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2008

Ο απολογισμός μετά τον προϋπολογισμό αποτελεί κατά τη γνώμη μου την πιο ουσιώδη απόφαση του Δ.Σ., γιατί ο μεν πρώτος αποτελεί τον μπούσουλα πάνω στον οποίο θα κινηθεί η διοίκηση για ένα ολόκληρο χρόνο, ο δε δεύτερος αποτυπώνει το σύνολο των ενεργειών της διοίκησης κατά τον προηγούμενο χρόνο και δεν είναι απλά και μόνο ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων.

Επειδή καθ’ όλη τη διάρκεια του οικ. έτους 2008, εκτός των όσων θετικών έγιναν, καταγράφηκαν και πολλά αρνητικά, είμαι αναγκασμένος να καταψηφίσω τον απολογισμό.

Συγκεκριμένα κατά το 2008 συνέβησαν τα παρακάτω αρνητικά.

Α΄ . Ως προς τις αποφάσεις και τα οικονομικά στοιχεία

1. Πληρώσαμε προσαυξήσεις ασφαλιστικών ταμείων στο ΙΚΑ, δηλαδή πρόστιμα, 99.001,99 ευρώ (κωδικός 02.00.6822), χωρίς να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι ώστε να ελεγχθούν.

2. (κωδικός 02.10.6661). Υλικά συντήρησης και επισκευής κτιρίων. Οι τεχνικές προδιαγραφές συντάχθηκαν και υπογράφηκαν από διοικητικούς υπαλλήλους των ΚΑΠΗ και όχι από την τεχνική υπηρεσία του δήμου. (ΕΚΠΟΤΑ άρθρο 4 παρ. 4 ).

3. Η πρόσληψη του προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου έγινε χωρίς να τηρηθεί το γράμμα και το πνεύμα του νόμου. Από τους 8 του προηγούμενου χρόνου επαναπροσλήφθηκαν οι 7, αν και ρητώς απαγορεύεται. Έγγραφο του ΚΑΠΗ 104/4-2-2009.

4. Οι όροι, που αναφέρονται στο 3ο θέμα του πρακτικού 6/2008 ως ψηφισμένοι, δεν τέθηκαν ποτέ υπόψη του ΔΣ. (αφορούν τη σύμβαση με την ΑΕΔΑΚ για την καθαριότητα των ΚΑΠΗ).

5. Στο 5ο θέμα του πρακτικού 2/2008 παραλήφθηκε η τριμελής επιτροπή ελέγχου των δικαιολογητικών, που ψηφίσθηκε από το ΔΣ.

6. Ο εκμεταλλευτής του κυλικείου του 5ου ΚΑΠΗ δεν είναι συνταξιούχος, αλλά ούτε και μέλος του. Του παραχωρήθηκε η εκμετάλλευση ως θέση εργασίας, χωρίς όμως να είναι ασφαλισμένος πουθενά. Ο νόμος νομίζω δεν το επιτρέπει. Επισυνάπτω έγγραφο μου προς τον κ. Πρόεδρο με ημερομηνία 15-10-2008.

Β΄ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

1. Δεν μου επιτράπηκε να μιλήσω στα μέλη του ΚΑΠΗ για την ανακύκλωση. Έγγραφο μου διαμαρτυρίας προς τον κ. Πρόεδρο με ημερομηνία 3-11-2008.

2. δεν μου χορηγήθηκαν αντίγραφα πρακτικών, που εγγράφως ζήτησα. Τελικά τα παρέλαβα ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη. Έγγραφο του κ. συνηγόρου.

Ύστερα από τα παραπάνω καταψηφίζω τον απολογισμό του οικ. έτους 2008

Καλαμαριά 28 - 5 - 2009

Πούπουρας Δημήτριος

Μέλος του ΔΣ ως εκπρόσωπος
της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
«Όλοι για την Καλαμαριά»