Thursday, June 25, 2009

Χ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ "Μεταγραφή" από την αυτοδιοίκηση στον αθλητισμό [1]



Με τη φράση “αποχωρώ από το δήμο Καλαμαριάς, τον οποίο υπηρετώ εδώ και τρεις τετραετίες, για να επιστρέψω στο χώρο του αθλητισμού, από όπου και προέρχομαι”, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης ανακοίνωσε δημοσίως την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2010.

Της Φανής Σοβιτσλή

Μάλιστα δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι μετά το πέρας της θητείας θα διεκδικήσει τη θέση του προέδρου ή του γενικού γραμματέα στην ομοσπονδία μπάσκετ.
Η απόφαση του κ. Οικονομίδη, η οποία ούτως ή άλλως είχε συζητηθεί μεταξύ συνεργατών του στη δημοτική του ομάδα, αναμένεται να ανακουφίσει τους μνηστήρες που ερίζουν για το δημαρχιακό θώκο του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για πέντε δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, με επικρατέστερους για τη μάχη της διαδοχής τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δημοσθένη Σαρηγιάννη, η θητεία του οποίου είναι μακρά στην τοπική αυτοδιοίκηση, και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Θεοδόση Μπακογλίδη. Για την κούρσα τη διαδοχής ωστόσο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και η αντιδήμαρχος Παιδείας-Αθλητισμού και υπεύθυνη της παράταξης Μαρία Παυλίδου, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Ιωσηφίδης και Μπάμπης Ξανθόπουλος. Τα σενάρια πάντως θέλουν υποψήφιο δήμαρχο και τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Γκεσούλη, ο οποίος όμως, παρότι έχει ερωτηθεί επανειλημμένα, δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται.

ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Στη διάρκεια χθεσινής συνάντησης με δημοσιογράφους ο κ. Οικονομίδης δήλωσε ότι η απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στην Καλαμαριά, παρότι, όπως είπε, θα μπορούσε να κερδίσει για μια ακόμη φορά τη μάχη για το δήμο, είναι οριστική και αμετάκλητη. “Δεν κουράστηκα απλώς, έσκασα πλέον στο δήμο. Στο τέλος της τρέχουσας θητείας θα κλείσω ένα μεγάλο κύκλο στην τοπική αυτοδιοίκηση και στη συνέχεια θα επιστρέψω στον αθλητισμό, συγκεκριμένα στην ομοσπονδία μπάσκετ, όπου θα δώσω τη μάχη μου για τη θέση του προέδρου ή του γενικού γραμματέα”, υπογράμμισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς. Ανέφερε ακόμη ότι στην ομοσπονδία, στους κόλπους της οποίας δραστηριοποιείται εδώ και 18 χρόνια, έχει ήδη εκλεγεί μέλος στις εκλογές που έγιναν πριν από τρεις μήνες.
Ο κ. Οικονομίδης απέφυγε να πάρει θέση αν θα ανοίξει ο ίδιος τις διαδικασίες διαδοχής, αναμένεται ωστόσο προς τα τέλη της θητείας του να συγκαλέσει την ομάδα του, για να συζητηθεί το θέμα. Η συζήτηση θα γίνει ανάλογα και με τις επιλογές που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο προτείνει προκριματικές εκλογές και διαδικασίες μέσα από τις τάξεις του κόμματος.

Ypoloipo