Saturday, October 13, 2007

ENAΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ
Οκτώβρι
oς 2006

  • Οραματιζόμαστε ένα σύγχρονο, ισχυρό και αποτελεσματικό Δήμο στην υπηρεσία όλων των πολιτών που διαχειρίζεται υποδειγματικά τα καθημερινά του προβλήματα επιτυγχάνοντας συγχρόνως περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

  • Στοχεύουμε σε ένα νέο μοντέλο συμμετοχικής διακυβέρνησης με αποκέντρωση και ουσιαστική ενίσχυση του δημότη της κάθε γειτονιάς, ώστε να υπάρχει άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του κάθε προβλήματος, μικρού και μεγάλου.

  • Η εμπειρία και η γνώση πού αποκτήσαμε αυτά τα χρόνια, μας έχει εμπλουτίσει με δύναμη και ωριμότητα για να συνεχίσουμε. Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε ένα νέο ελπιδοφόρο, μεταρρυθμιστικό κύκλο τομών και αλλαγών για την αναζωογόνηση των θεσμών, την ικανοποίηση των αναπτυξιακών αναγκών του δήμου μας και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ-ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ- ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΜΕ- ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΜΕ- ΕΚΠΟΝΟΥΜΕ-ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΥΜΕ- ΑΝΑΠΛΑΘΟΥΜΕ- ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ- ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΥΜΕ- ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ-ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ…

Σας καλούμε να συνεχίσουμε μαζί για να φτιάξουμε την Καλαμαριά που ονειρευόμαστε..

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
Οκτώβριος 2007

  • Οραματιζόμαστε κ. δήμαρχε όχι από το 2006, αλλά από 1982 που η παράταξή σας διοικεί το δήμο, μια Καλαμαριά σύγχρονη, όμορφη και ανθρώπινη, με μεγάλους δρόμους, με ελεύθερους χώρους περιπάτου και αναψυχής, με πάρκα και παιδότοπους, με έργα και υποδομές αντίστοιχες με τις ανάγκες των κατοίκων και την ποιότητα ζωής.
  • Οραματιζόμαστε κ. δήμαρχε ένα δήμο σύγχρονο, αποτελεσματικό, οικονομικά ανεξάρτητο, με τη δημοκρατική συμμετοχή των δημοτών στα κοινά, με τις υπηρεσίες του δήμου να λειτουργούν υπέρ όλων αναιξέρετα των πολιτών της Καλαμαριάς.

  • Ονειρευτήκαμε ΟΛΟΙ μαζί, μια Καλαμαριά να κατακτά τα δικά της χώματα, τη δική της θάλασσα, τη δική μας Καλαμαριά, κυψέλη πολιτισμού και κοινωνικής ανάπτυξης.

  • Ονειρευτήκαμε να ζούμε σ’ ένα περιβάλλον καθαρό, ήσυχο και ασφαλές.

Η Αλήθεια είναι κ. δήμαρχε ότι μας «κοιμίσατε» σ’ ένα όνειρο «χειμέριας νάρκης» που στη διάρκειά της, η παράταξή σας καταδίκασε την τοπική κοινωνία στη μιζέρια και την υπανάπτυξη.

  • ΠΡΩΤΟΠΟΡΗΣΑΤΕ στη δημιουργία μιας τοπικής αυτοδιοίκησης, κακέκτυπο της κεντρικής εξουσίας, με γραφειοκρατία, διοικητικές μεθόδους, πελατειακές σχέσεις, με έλλειψη κριτικής και διαφάνειας.

  • ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΤΕ απαξιώνοντας τους πολίτες, με λογοκοπία για τους δημοκρατικούς θεσμούς, στην αποδυνάμωση της κοινωνικής δραστηριότητας.

  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ με την πολιτική της ιδιοτέλειας και των προσωπικών φιλοδοξιών, μια ιδιότυπη «κυρίαρχη τάξη «υμετέρων ανθρώπων» που διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται τις υπηρεσίες του δήμου σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της Καλαμαριάς.

  • ΠΡΟΒΑΛΛΑΤΕ σαν πρότυπα προόδου τη ρηχότητα, τη μονοτονία, την ανευθυνότητα στην προσέγγιση των προβλημάτων. ΒΑΛΛΑΤΕ στην άκρη την δημοκρατία , τον διάλογο, την διαφορετική άποψη, τον σεβασμό στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

  • ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΤΕ τους πολίτες με τη μέθοδο της «μυθοπλασίας» και την σπορά ψευδών ειδήσεων μέσα από το περιοδικό ΠΟΛΙΤΗΣ Κ για ανύπαρκτα έργα που έγιναν και για έργα που δεν έγιναν.

  • ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ, απόμακροι, υπερόπτες, αλαζόνες να οδηγείτε την Καλαμαριά στην παρακμή.

Η Αλήθεια είναι κ. δήμαρχε, ότι με την «ανύπαρκτη» δράση σας, σε συνδυασμό με την ύπαρξη σοβαρής αντιπολίτευσης, που έφερε τον πολιτικό λόγο και τα πραγματικά προβλήματα για συζήτηση στην κοινωνία του τόπου μας, ΞΥΠΝΗΣΕ η κοινωνία των πολιτών της Καλαμαριάς και διαπίστωσε:

  • Ότι ζει σε μια άναρχη, χωρίς σχέδιο και χωροταξία ΤΣΙΜΕΝΤΟΥΠΟΛΗ.

  • Ότι ζει σ’ ένα περιβάλλον που μοιάζει με «γκέτο», με κυκλοφοριακό χάος, ηχορύπανση σε βαθμό τρέλας, με απροσπέλαστα πεζοδρόμια, με συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής. Oι πολίτες διαπιστώνουν ότι μειώνονται οι ελεύθεροι χώροι για πάρκα και παιδότοπους, ότι τσιμεντοποιούνται χώροι που προορίζονταν για πράσινο.

  • Ότι η παραλία της Καλαμαριάς παραμένει μη προσβάσιμη για τους κατοίκους και την ιδιοποιούνται διάφοροι «ημέτεροι» και «σύλλογοι». Το στρατόπεδο Κόδρα, το στρατόπεδο Νταλίπη και δεκάδες ακόμα «ελεύθεροι» χώροι που ανήκουν στο δήμο μας, παραμένουν αναξιοποίητοι με τη δημοτική αρχή παγιδευμένη σε «νομικογραφειοκρατικές διαδικασίες».

  • Ένας χρόνος μετά τις δημοτικές εκλογές ήταν αρκετός να καταλάβει ο λαός της Καλαμαριάς τα ΨΕΜΑΤΑ και τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ για το δήμο μας.

Μπροστά στην αδυναμία και την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να αναλάβει τις ευθύνες της για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης μας, οι πολίτες της Καλαμαριάς ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ:

Να συμμετέχουν ακόμα πιο δραστήρια και ενεργά στα κοινά και να αγωνιστούν για ένα δήμο, δημοκρατικό, πρωτοπόρο και αποτελεσματικό στην υπηρεσία ΟΛΩΝ των πολιτών που ζουν και αναπνέουν στην Καλαμαριά.

Η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ» θα συμβάλλει ακόμα πιο αποφασιστικά σε διεργασίες για την πλήρη ανάπτυξη της πρωτοβουλίας των πολιτών. Θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τον πολιτικό μας λόγο τόσο στην κοινωνία όσο και στο δημοτικό συμβούλιο με θέσεις με προτάσεις επί του πραγματικού και όχι του φανταστικού.

Παρέμβαση