Saturday, October 6, 2007

Η αθλητική Καλαμαριά των ονείρων μας


Του δημοσιογράφου Γιάννη Χατζηιωαννίδη
Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της
"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ"

Ο αθλητισμός αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκφάνσεις του παγκόσμιου ανθρώπινου δυναμικού που ενσωματώνει ισχυρές πολιτισμικές, κοινωνικές και οικονομικές αξίες.

Στοιχεία όπως η ευγενής άμιλλα, η ειρηνική συνύπαρξη των λαών, η διαρκής προσπάθεια και ο αγώνας για ηθική ανέλιξη και επιτυχία αποτελούν την πεμπτουσία της έννοιας του αθλητισμού.

Τα τελευταία χρόνια ο αθλητισμός εξελίσσεται δυναμικά και ως «νέα πρωτοβουλία» σε παγκόσμιο επίπεδο που εισχωρεί δημιουργικά στους τομείς της οικονομικής, της πολιτιστικής ανάπτυξης και της επικοινωνίας.

Κανείς δεν αμφιβάλει πλέον ότι μέρα με την ημέρα ο αθλητισμός αναδεικνύεται σε ένα από τα πλέον γόνιμα πεδία ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, συμβάλλοντας δραστικά στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων κυρίως ανθρώπων με τη δημιουργία σεβαστού αριθμού θέσεων απασχόλησης.

Ο αθλητισμός είναι διασκέδαση, αλλά και στόχος, χαλάρωση, αλλά και σκληρή δουλειά.

Είναι η αιτία συνάντησης στην πόλη, στην γειτονιά… Ένα από τα σημαντικότερα σημεία επαφής στις μεταξύ μας σχέσεις.

Είναι μια σχέση που λειτουργεί αμφίδρομα. Η χαρά που δίνει σε όλους μας ο αθλητισμός μας εμπνέει συλλογικά, και ως αντανάκλαση ενισχύει την ατομική και τη συλλογική μας αυτοπεποίθηση.

Σήμερα, στην αρχή του καινούργιου αιώνα ο αθλητισμός αποδεικνύει καθημερινά την μοναδικότητα, το σύγχρονο της φιλοσοφίας του, την υψηλή του στόχευση, που προσβλέπει στην κατάκτηση και προώθηση των πανανθρώπινων εννοιών της ειρήνης, της κοινής προσπάθειας και της αλληλεγγύης…

Ορίζει ως πρότυπα εκείνους που με προσπάθεια, υπομονή, θυσία, αξιοπρέπεια και ήθος , παλεύουν για το υψηλότερο σκαλοπάτι της επιτυχίας.

Ο αθλητισμός πέραν της προσωπικής καταξίωσης ενσαρκώνει και μεταλαμπαδεύει βασικές αξίες της ζωής, όπως την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό και την υπευθυνότητα.

Η Καλαμαριά πρέπει επιτέλους να μπει σε μια νέα εποχή αθλητικής ανάπτυξης. Δυστυχώς, εδώ και χρόνια ο τόπος μας απλά και μόνο παρακολουθεί την πορεία των άλλων δήμων που αλματωδώς δημιουργούν σύγχρονες αθλητικές υποδομές και διακρίνονται στην ανανέωση των κοινωνικών και αθλητικών δομών τους προσφέροντας στους δημότες τους αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής.

Η Καλαμάρια έχει παραμείνει απλός θεατής στο πεδίο των αθλητικών έργων. Πρέπει επιτέλους να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες που έχει ως τόπος, αλλά και την τεχνογνωσία ανθρώπων που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν.

Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου μας δημιουργώντας τις προϋποθέσεις και τις αθλητικές υποδομές για ανάπτυξη και αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής παντού…. Και κυρίως στις αδικημένες από κάθε πλευρά γειτονιές του Δήμου μας.

Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, επιτυγχάνεται και μέσω του αθλητισμού.

Είμαστε έτοιμοι να εκπληρώσουμε προσδοκίες ζωής, οι οποίες έμειναν μόνο στον νου των πολιτών του Δήμου μας, καθώς όλες οι Δημοτικές αρχές, στάθηκαν ανήμπορες και ανίκανες να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα αντάξιο των προσδοκιών όλων μας.

Θέλουμε να δώσουμε έμφαση, αξία και σημασία στην πολύπλευρη και μαζική αθλητική ανάπτυξη του Δήμου μας.

Δε χρειαζόμαστε άλλες ταβέρνες και καφετέριες… Η νεολαία μας διψά για μάθηση και άθληση… Ας τη δικαιώσουμε… Ας μετατρέψουμε την Καλαμαριά σε κέντρο μάθησης… Σε κέντρο άθλησης… Οι προϋποθέσεις υπάρχουν… Το όραμα λείπει…

Μπορούμε να διεκδικήσουμε μεγάλες Ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις…

Μπορούμε να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη και υποστήριξη του αθλητισμού ατόμων με ειδικές ανάγκες…

Μπορούμε να ενισχύσουμε τον ερασιτεχνισμό, τον μαζικό, τον σχολικό, τον φοιτητικό και εργασιακό αθλητισμό…

Οφείλουμε να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος για να υπογράψουμε το αύριο των παιδιών μας.

Η παράταξη «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ», δεσμεύεται για την αθλητική δραστηριότητα και τη υλοποίηση αθλητικών υποδομών σε κάθε γειτονιά. Υποδομές για κάθε δημότη, που θέλει να αθληθεί αλλά δεν μπορεί, μια που δεν υπάρχουν οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις.

Δεσμευόμαστε για την υλοποίηση αθλητικών έργων, που θα δώσουν ανάσα στον Δήμο μας.

Δεσμευόμαστε για έργα αθλητικής υποδομής με ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες της νεολαίας.

Στόχος της παράταξης μας είναι να αναδείξουμε τον αθλητισμό σε πεδίο ποιοτικής ανάπτυξης και σε στρατηγικό πλεονέκτημα του Δήμου Καλαμαριάς.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο ο ευλογημένος τόπος της Καλαμαριάς να αρνείται να δημιουργήσει σύγχρονα ναυταθλητικά έργα για υψηλές διοργανώσεις και διοργανώσεις καλοκαιρινών σπορ, οι οποίες και θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους φιλάθλους της μείζονος Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της κεντρικής Μακεδονίας.

Η παράταξη μας δεσμεύεται για την ποιοτική ανάπτυξη του αθλητισμού και των αθλητικών υποδομών στον Δήμο μας.

Θέλουμε ο αθλητισμός να αποτελέσει καθρέφτη του Δήμου μας που είναι σε θέση να ξέρει και να μπορεί να μετατρέψει την παράδοση και τον πολιτισμό σε σύγχρονη υπεραξία, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και του κάθε δημότη ξεχωριστά.

Είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε το μεγαλύτερο αθλητικό πρόγραμμα που έγινε ποτέ στον Δήμο μας. Γιατί και θέλουμε και μπορούμε να το κάνουμε.

Σκοπός και προταιρεότητά μας να δημιουργήσουμε ειδικούς χώρους για άθληση μικρών παιδιών, τα οποία θα απασχολούνται δημιουργικά. Παιδιά εργαζόμενων γονέων, που θα μάθουν από τα πρώτα τους βήματα το «ευ αγωνίζεσθε».

Δημιουργία χώρων σε χώρους πάρκων για άθληση, με όργανα γυμναστικής…

Λέμε ναι στον κοινωνικό αθλητισμό με την ευθύνη του Δήμου μας. Από εμάς θα ξεκινήσει το αθλητικό όραμα της νέας εποχής, όπου η άθληση θα παίζει πρωτεύοντα ρόλο.

Δε θα κοιτάξουμε την βιτρίνα, αλλά τι μπορεί να παραχθεί πίσω από αυτήν.

Ο επικεφαλής της παράταξης μας Βασίλης Τριανταφυλλίδης, αλλά και όλοι εμείς που ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε τους σκοπούς και το πρόγραμμά της, δεσμευόμαστε να αναδείξουμε την σύγχρονη αθλητική ιδεολογία στον τόπο μας.

Γιατί για όλους εμάς σκοπός δεν είναι ο πρωταθλητισμός, σκοπός είναι ο υγιής ερασιτεχνισμός. ..

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό για όλες τις ηλικίες, σε όλες τις γειτονιές.

Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Ποτέ στο παρελθόν η Καλαμαριά δε διοργάνωσε ένα αθλητικό γεγονός σημαντικής σημασίας. Είμαστε έτοιμοι να το απαιτήσουμε για τον Δήμο μας, για τη νεολαία μας.

Θα κινήσουμε από την αρχή το θέμα των σύγχρονων αθλητικών και ναυταθλητικών εγκαταστάσεων σε συνεργασία με τους συλλόγους, τα σωματεία της Καλαμαριά, τις αρμόδιες ομοσπονδίες και τις υπερκείμενες αθλητικές αρχές.

Δίνουμε βάρος στην υποδομή, στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Θα σχεδιάσουμε από την αρχή τον αθλητικό χάρτη της Καλαμαριάς που όλοι αγαπάμε.

Δεν ήμαστε αφοριστικοί. Χρειαζόμαστε κάθε καλή ιδέα, κάθε πρόθεση.

Απαράβατος όρος; Το μεράκι για τον τόπο μας, το μεράκι της προσφοράς και της δουλειάς.
Θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια αθλητικού συλλόγου του Δήμου μας. Με έργα και ΟΧΙ με λόγια.
Στρατευτείτε μαζί μας για την Καλαμαριά που ονειρευόμαστε όλοι. Κανείς δεν περισσεύει σε εποχές, όπου, οι αλλαγές εναλλάσσονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Ελατέ μαζί μας, να δημιουργήσουμε την αθλητική κυψέλη του αύριο.

Ελάτε μαζί μας, να δημιουργήσουμε τον αθλητικό Δήμο των ονείρων μας.

Ελάτε μαζί μας, να αποδείξουμε ότι έχουμε όραμα…

ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…