Tuesday, May 22, 2007

ΕΛΕΟΣ ΣΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

«Έλεος στη σοβαρότητα της ενημέρωσης του πολίτη»
«Έλεος στη σοβαρότητα της ενημέρωσης του πολίτη»

Δεν τα λέμε εμείς αυτά, τα λένε οι χιλιοπροδομένοι πολίτες της Καλαμαριάς που περιμένουν, εις μάτην βέβαια, από την τέταρτη εξουσία να αρθεί κάποια στιγμή στο ύψος του λειτουργήματός της…
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΙΡΛΙΩΤΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ», «ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ»
Άκουσον, άκουσον!
(Μελέτη του Δήμου Καλαμαριάς για τα προβλήματα της περιοχής)
Πνίγηκε στο τσιμέντο... Ανύπαρκτοι ελεύθεροι χώροι, έλλειψη πρασίνου, στενοί δρόμοι, εξωφρενική δόμηση, κυρίως στην επέκταση, εργατικές κατοικίες με έντονα σημάδια γήρανσης και εγκληματική υποβάθμιση της θάλασσας, σημείο αναφοράς για την περιοχή, είναι ορισμένες μόνο από τις πληγές που μετρά τα τελευταία χρόνια η Καλαμαριά. Στην πάλαι ποτέ…
(της Φανής Σοβιτσλή, Εφημ. «Μακεδονία», 24 Νοεμβρίου 2006)

Θαυμάστε εμπαιγμό! Tώρα το διαπίστωσαν; Μετεκλογικά;
Είναι γνώριμη η κ. Φανή για τις μεροληπτικές θέσεις της με αποκλειστικότητα στα θέματα του Δήμου μας, σε σημείο μάλιστα που τα δημοσιεύματά της να δημιουργούν την υπόνοια της αντιγραφής κειμένων.
Ειλικρινά η παραπάνω αναφορά των προβλημάτων θα έπρεπε να γίνει πριν τις εκλογές και όχι ένα μήνα μετά, διότι αυτό αποτελεί υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών.
Τώρα αυτή η μελέτη διαπιστώνει την έλλειψη ελεύθερων χώρων και την ίδια στιγμή δεν φροντίζει για κοινόχρηστη πλατεία στο συνοικισμό μας που κινδυνεύει να χαθεί από το Δήμο.
Για έλλειψη πρασίνου τι να αναφέρει κανείς, τα 600 περίπου κυπαρίσσια του παράνομου πάρκινγκ στο Κόδρα. Τα τσιμεντένια πάρκα (πάρκο πλατείας Σκρα στο Ν. Κουρί – Ν Αρετσού, το πάρκο Ευρ. Μπακιρτζή στη Ν. Αρετσού που έχει μία ιδιαιτερότητα, εκτός του τσιμεντένιου χαρακτήρα, είναι και παράνομο πάρκινγκ με ασφαλτοτάπητα που εξασφαλίζει μία φοβερή θέα για τα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Τα τοιχία στην πλατεία Καραμάνου του συνοικισμού μας, το ντουβάρι της παραλίας στο πάρκο Μάκη Αλεξιάδη που μπαζώθηκε από το πάνω μέρος με χώματα, για να αντέξει σε ένα μελλοντικό τσουνάμι. Τα πλακάκια που στρώθηκαν και ξεστρώθηκαν μπροστά από το ντουβάρι αυτό.
Όσο για την εγκληματική υποβάθμιση της θάλασσας, πέρασαν δύο χρόνια από τότε που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει την κήρυξη της παραλίας ως «Ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους» και ακόμη δεν κάνανε την αίτηση, αν και πέρασαν δύο χρόνια, ενώ η αίτηση του Συλλόγου μας για τον ίδιο σκοπό εκκρεμεί τρία χρόνια στο Υπουργείο Μακεδονίας–Θράκης.
Η φωνή μας βέβαια είναι για τους Άρχοντες, κατά πάγια τακτική «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», αλλά αποδεικνύεται με τον καιρό, ότι η φωνή μας είναι μία φωνή Προμηθέα, σε αντίθεση με τους άρχοντες που βρίσκονται στο ρόλο του Επιμηθέα.
Μετά τα παραπάνω τι να πει κανείς;
Έλεος στη σοβαρότητα της ενημέρωσης του πολίτη.
Λευτεριά στους ελεύθερους χώρους.

No comments: