Sunday, September 13, 2009

ΟΤΑΝ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ» ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ











Είναι 10 το πρωί. Στην πλαζ στο Καραμπουρνάκι η κίνηση έχει αρχίσει. Κόσμος από τη γειτονιά μαζεύεται στις ξαπλώστρες, απολαμβάνει τη θάλασσα, κάτω από τα σκίαστρα που έχει τοποθετήσει ο δήμος Καλαμαριάς. Κάποιοι πιο τολμηροί κολυμπούν έχοντας θέα απέναντι το Μέγαρο Μουσικής και λίγο πιο μακριά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

"Έρχομαι εδώ σχεδόν κάθε μέρα. Μένω πολύ κοντά, τρία στενά πιο πάνω. Κάθομαι στις ξαπλώστρες και απολαμβάνω τη θάλασσα. Έχει ηρεμία, ξεφεύγεις από την πόλη, ενώ είσαι μέσα σε αυτήν. Παλιά η παραλία αυτή ήταν αφημένη στην τύχη της, πολύ χάλια. Τώρα έχει αναμορφωθεί κι ερχόμαστε από τη γειτονιά σχεδόν κάθε μέρα. Δεν κολυμπάω, όχι γιατί φοβάμαι μήπως πάθω τίποτε, αλλά γενικά με αρέσει πολύ περισσότερο να κάθομαι έξω και να κοιτάζω τη θάλασσα, να μιλώ με τους φίλους μου. Εδώ γεννήθηκα, στο Καραμπουρνάκι, και χαίρομαι πολύ που μπορώ να έρχομαι κάθε μέρα σχεδόν", λέει στη "Μ" ο Χρήστος Βελένης.


Λίγο πιο πέρα, στα παγκάκια της πλαζ, κάθονται δυο γιαγιάδες με τα εγγονάκια τους. Το διπλανό πάρκο προσφέρει ψυχαγωγία στα πιτσιρίκια κι έτσι η πλαζ στο Καραμπουρνάκι μετατρέπεται σε χώρο αναψυχής για μικρούς και μεγάλους.
Κάποιοι πιο τολμηροί βρίσκονται ήδη μέσα στη θάλασσα και συζητούν. Μια γυναίκα έχει μπει μέχρι τα πόδια στη θάλασσα και σχεδόν έκπληκτη λέει:
"Έχει μεγάλη διαύγεια το νερό, μπορώ να δω ακόμη και ψάρια που κολυμπούν. Ωστόσο, όταν έχει μπουκαδούρα, τα νερά θολώνουν πολύ".
Στο Καραμπουρνάκι, λέει ο δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης, και στις άλλες πλαζ του δήμου υπάρχουν άνθρωποι που κολυμπούν χειμώνα καλοκαίρι εδώ και τριανταπέντε χρόνια. Κι όταν βάλαμε απαγορευτικές πινακίδες, δεν δίστασαν να τις βγάλουν. Το επιχείρημά τους: "Εδώ κολυμπάμε από παιδιά και δεν πάθαμε τίποτε!".

Ο δήμος Καλαμαριάς εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια αναμόρφωσε την πλαζ στο Καραμπουρνάκι και στη συνέχεια το κομμάτι της παραλίας στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Από τότε η κίνηση έχει αυξηθεί σημαντικά. Οι τολμηροί δεν διστάζουν να κάνουν μπάνιο παρά τις συστάσεις, άλλοι πάλι, οι περισσότεροι, βρίσκουν λίγη δροσιά και την απόλαυση της θαλάσσιας αύρας κάτω από τα σκίαστρα που έβαλε ο δήμος.
Επιπλέον η παραλία είναι διαμορφωμένη, είναι καθαρή, χάρη στις φροντίδες ενός δημοτικού υπαλλήλου που μένει στην περιοχή και από προσωπικό ενδιαφέρον μαζεύει τα σκουπιδάκια από τα χαλίκια ένα προς ένα!

ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΥΣ


Λίγα μέτρα πιο πέρα στην πλαζ, πίσω από το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, άλλη μια παρέα έχει αναζητήσει δροσιά. "Εμείς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την ανάπλαση της παραλίας από το δήμο. Εγώ είμαι καρδιοπαθής. Μου είναι αδύνατον να παίρνω δύο λεωφορεία, για να πάω στη Χαλκιδική, ή να κάθομαι με τις ώρες στο αυτοκίνητο μέχρι να φτάσω. Δεν μπορώ την ταλαιπωρία. Εδώ έρχομαι σε ένα τέταρτο. Είμαι μέσα στην πόλη και δροσίζομαι.
Άλλωστε είναι και το πιο οικονομικό μπάνιο που μπορείς να κάνεις. Όσο για τα νερά, τα βρίσκω πεντακάθαρα", δηλώνει η Δάφνη Κουκόλη. Στην ίδια παρέα και η κυρία Αφροδίτη, εξηγεί ότι το τελευταίο διάστημα έχει καθαριστεί η άμμος και έχει διαμορφωθεί ο χώρος της παραλίας. "Η καλύτερη ώρα για να έρθει κανείς για μπάνιο είναι 9 με 11 το πρωί, κυρίως τις καθημερινές" λέει.

"Κολυμπούν με δική τους ευθύνη"

"Κατά καιρούς τοποθετήσαμε απαγορευτικές πινακίδες στο Καραμπουρνάκι και αλλού, όμως τις αφαίρεσαν. Θυμάμαι ο Μαρτίνος Ξάνθου, ένας από τους πιο παλιούς χειμερινούς κολυμβητές της Θεσσαλονίκης, που μένει στην περιοχή, μου είπε: 'εμείς κάνουμε μπάνιο εδώ και 35 χρόνια στα νερά αυτά!'" αναφέρει ο δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης.
Τα νερά δεν είναι κατάλληλα για κολύμβηση. Για αυτό και όσοι κολυμπούν γνωρίζουν πολύ καλά ότι το κάνουν με δική τους ευθύνη. Ο δήμος, αναμορφώνοντας την πλαζ στο Καραμπουρνάκι, φρόντισε να βάλει και ντουζιέρες, όπως έχει κάνει και σε άλλα σημεία, όπου επιμένουν να κάνουν μπάνιο κυρίως οι Καλαμαριώτες: στην πλαζ της Αρετσούς, στην παραλία που βρίσκεται πίσω από το ΙΚΑ Παναγία. Η επίσημη άποψη του προϊσταμένου των εποπτών Διεύθυνσης Υγείας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης Σοφοκλή Κουρτίδη: "Το Καραμπουρνάκι δεν είναι σημείο κολύμβησης. Για να γίνουν αυτές οι περιοχές σημεία κολύμβησης, πρέπει να υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις".

Αυγ 02, 2009 ΠΗΓΗ : εφημεριδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

_____________________________

Αυτά γράφει η «δημοσιογράφος» κυρία Στελλίνα Μαργαριτίδου (ποιος ξέρει για ποιο λόγο και γιατί) εμφανίζοντας την εστία μόλυνσης και εγκατάλειψης που φέρει το όνομα «παραλία Καραμπουρνακίου» ως ένα ειδυλλιακό, σχεδόν ονειρικό το τοπίο παραπληροφορώντας έτσι με τρόπο αναιδή τους αναγνώστες της πιο ιστορικής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης .

Δείτε (ας τις δουν και οι υπέυθυνοι της εφημερίδας) τις φωτογραφίες του ειδυλλιακού τοπίου που περιγράφει η κυρία Στελλίνα και αναζητήστε τους «ηθικούς αυτουργούς» που κρύβονται πίσω από αυτό το θλιβερό, πέρα ως πέρα ψευδές και παραπλανητικό ρεπορτάζ, που στην κυριολεξία τραυματίζει
ανεπανόρθωτα το κύρος της δημοσιογραφίας και αυτό της ιστορικής εφημερίδας την οποίο υποτίθεται ότι η κυρία Στελλίνα υπηρετεί!!!

ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΥΡΙΑ ΣΤΕΛΛΙΝΑ...

Ypoloipo