Friday, September 11, 2009

ΡΩΤΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ



ΜΕΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

1. Η παράταξή μας είναι ανεξάρτητη, κάτι που αναφέρεται σαφώς και στη διακήρυξη των αρχών της:
«Όλοι ανήκουμε κάπου ιδεολογικά και σχεδόν όλοι ψηφίζουμε κάποιο κόμμα. Δε θεωρούμε όμως, σωστό να αποκλείονται για λόγους κομματικής καθαρότητας άνθρωποι ικανοί, νέες και νέοι που θέλουν να προσφέρουν. Όλοι όσοι, ασχέτως πολιτική τοποθέτησης, ασπάζονται την διακήρυξη αρχών της παράταξής μας είναι ευπρόσδεκτοι στις τάξεις της»

2. Ως ανεξάρτητη παράταξη ζητούμε απ’ όλα τα κόμματα να στηρίξουν την προσπάθειά μας για μια νέα, πρωτοποριακή, παρεμβατική, δυναμική, περιβαλλοντικά σύγχρονη, και αισθητικά όμορφη Καλαμαριά.

3. Θεωρούμε ότι η παράταξη που διοικεί το Δήμο επί 25 περίπου χρόνια ότι είχε να προσφέρει το πρόσφερε. Δε μηδενίζουμε το έργο και την προσφορά κανενός. 25 χρόνια, όμως, είναι υπέρ του δέοντος αρκετά… Η κούραση, η έλλειψη ενθουσιασμού και η φυσική φθορά της εξουσίας συνηγορούν στην αλλαγή του δημοτικού σκηνικού.

4. Στις εκλογές του 2006 ζητήσαμε επισήμως την εκλογική συνεργασία της «ΠΡΟΤΩΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ» που πρόσκειται στο ΚΚΕ, προτείνοντας, σε περίπτωση νίκης, την ανάθεση δυο αντιδημαρχιών, της αντιδημαρχίας Οικονομικών και της αντιδημαρχίας Πολιτισμού. Η απάντηση της «ΠΡΟΤΩΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ήταν, δυστυχώς, αρνητική.

5. Και στις εκλογές του 2010 σκοπεύουμε να ζητήσομε έγκαιρα τη συνεργασία όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που θα συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση. Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας διοίκησης του Δήμου όσο γίνεται περισσότερο αντιπροσωπευτικής.

6. Το θέμα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε με ιδιαίτερη προσοχή. Γεγονός είναι ότι ο Δήμος σε σχέση πάντα με τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε ο Απόλλωνας και την οδυνηρή του κατάληξη, δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Άποψή μας είναι ότι η ο Απόλλωνας πρέπει να «υιοθετηθεί» από τον Δήμο, και όταν λέμε να «υιοθετηθεί» δεν εννοούμε μόνο από τη διοίκηση, αλλά από όλες τις παρατάξεις που θα εκπροσωπούνται στο καινούργιο Δημοτικό Συμβούλιο.

7. Τα γραφεία μας βρίσκονται στην οδό Πασαλίδη 90-92, στο δεύτερο όροφο και το τηλέφωνο μας είναι 2310 480.980 , φαξ 2310 480.986 και e-mail: info@oloi giatinkalamaria.gr

8. Από τους πρώτους που θα ζητήσουμε εκλογική συνεργασία θα είναι τόσο οι Δημοτικές παρατάξεις που τώρα εκπροσωπούντα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και μεμονωμένα άτομα που ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

9. Η επίσημη ανακοίνωση συμμετοχής της παράταξης «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ» στις δημοτικές εκλογές του 2010 έγινε δια του αρχηγού της Βασίλη Ν. Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν) από τις σελίδες της εφημερίδας «ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και τους δικτυακούς τόπους του internet.

10. ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MAΣ ΜΑΖΙ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2006... ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣΤΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

11. Αυτό που κι εμείς έχουμε προγραμματίσει και επιδιώκουμε είναι να εντάξουμε στο ψηφοδέλτιό μας δύο τουλάχιστον υποψήφιους Δημοτικούς σύμβουλους από κάθε γειτονιά της Καλαμαριάς.

12. Αφού δούμε προσεκτικά τις δικές σας προτάσεις και τα σχόλιά σας πάνω στο πρόγραμμά μας και αξιολογήσουμε τα προβλήματα που έχουμε επισημάνει κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων που πέρασαν, θα δώσουμε προτεραιότητα στην εκτέλεση των απαραίτητων έργων υποδομής, στο χρονίζων θέμα του παραλιακού μετώπων και των δυο στρατοπέδων (Κόδρα και Νταλίπη) στον εφιάλτη της ανεργίας, στο κυκλοφοριακό και στην έλλειψη χώρων στάθμευσης , στην εγκληματικότητα, την ελλιπή αστυνόμευση, την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Καλαμαριά, την τόνωση της τοπικής αγοράς και σε άλλα πολλά ακόμη χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου μας…

13. Επιλέξαμε το δρόμο της συλλογικής δράσης και ενότητας όλων των δυνάμεων της Καλαμαριάς, μακριά από κομματικές και στενές παραταξιακές παρεμβάσεις και συναλλαγές.

14. Επιλέξαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις της πόλης μας σ’ ένα δύσκολο αλλά ταυτόχρονα πρωτόγνωρο καθήκον. Να βαδίσουμε συνειδητά σε νέους δρόμους, να χτίσουμε νέες σχέσεις, να ορίσουμε νέους κανόνες συλλογικής προσπάθειας, να προβάλλουμε ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο τοπικής εξουσίας.

15. Επιλέξαμε να ανακαλύψουμε ξανά τις έννοιες γειτονιά, κοινωνικές σχέσεις, κανόνες λειτουργίας της πόλης, αλληλοσεβασμός, ευθύνη του πολίτη, δημοκρατικές διαδικασίες, συλλογικές αποφάσεις.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΟΜΑΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ
Ανεξάρτητη Παρέμβαση Πολιτών Καλαμαριάς



Ypoloipo