Saturday, September 5, 2009

ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ!

Βρώμικη και εχθρική προς τον επισκέπτη η Θεσσαλονίκη




ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Βρώμικη, χωρίς ουσιαστικές τουριστικές υποδομές και εχθρική προς τον επισκέπτη, με σοβαρά κυκλοφοριακά και συγκοινωνιακά προβλήματα και αποκλεισμένη από αέρος, σιδηροδρόμου και θαλάσσης κρίνουν τη Θεσσαλονίκη οι επαγγελματίες του νομού που μετείχαν σε έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) για τα προβλήματα της περιοχής.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήθηκε το διάστημα 20 Iουνίου - 4 Ιουλίου σε δείγμα 582 επιχειρήσεων-μελών του ΕΕΘ, ως
σημαντικότερο πρόβλημα του νομού ιεραρχείται η καθαριότητα σχεδόν από τους μισούς ερωτηθέντες (49%), ενώ ακολουθούν το κυκλοφοριακό (48% των ερωτηθέντων), η ευταξία (44%), το παρεμπόριο (43%) και η έλλειψη πρασίνου (39%). Η βελτίωση των συγκοινωνιακών υποδομών και η ανάπλαση των τουριστικών υποδομών αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για το 46% και το 41% των ερωτηθέντων αντιστοίχως, προκειμένου να καταστεί η Θεσσαλονίκη τουριστικός προορισμός.
Η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει δυσαρέσκεια για τις αεροπορικές συνδέσεις εσωτερικού και εξωτερικού (84% και 90%), ενώ περισσότεροι από επτά στους δέκα δεν είναι ικανοποιημένοι από την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών του επιβατικού σταθμού «Μακεδονία».
Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς (58%) θεωρούν ελλιπή την ακτοπλοϊκή σύνδεση της πόλης, ενώ το 49% επισημαίνει την απουσία θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας. Σοβαρό ζήτημα αποτελεί και η έλλειψη περιαστικού σιδηροδρομικού δικτύου για οκτώ στους δέκα επαγγελματίες, αλλά και τα προβλήματα στις σιδηροδρομικές συνδέσεις εξωτερικού.
Κακή εικόνα προκύπτει και στο πεδίο της αστικής συγκοινωνίας. Δύο στους τρεις δεν είναι ικανοποιημένοι από την πυκνότητα των δρομολογίων. Στο στόχαστρο μπαίνει και το ταξί, καθώς σχεδόν οι μισοί θεωρούν προβληματική τη συμπεριφορά των οδηγών ενώ τρεις στους δέκα επισημαίνουν το φαινόμενο των διπλομισθώσεων.
Bάση συζήτησης
Τα συμπεράσματα της έρευνας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μιχ. Ζορπίδη, αποτελούν τη βάση συζήτησης στο συνέδριο «Οι επαγγελματίες επιχειρούν και επιχειρηματολογούν για την Ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης», που υλοποίησε χθες και σήμερα το ΕΕΘ.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_04/09/2009_327982

taxalia

Ypoloipo