Saturday, May 9, 2009

ΔΙΑ…Δημοτικά/ΔΙΑ…Πολ…Ι…Η…τικά




Του ΣΑΒΒΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

ΑΛΗΘΕΙΕΣ…Πολ…Ι…τικές


*Είναι Αλήθεια…

…Ότι ορισμένοι έστησαν πάρτι τρελό με τα χρήματα του δημοσίου και έφτιαξαν περιουσία σε διάστημα, που κανένας άλλος άνθρωπος, που ανήκει στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό δεν καταφέρνει, όσο κι αν τον ευνοεί η επαγγελματική ή επιχειρηματική δραστηριότητά του…


* Είναι Αλήθεια…

…Ότι οι περισσότερες λέξεις στη χώρα μας και κυρίως οι λέξεις που χρησιμοποιούνται στο δημόσιο πολιτικό λόγο, έχουν χάσει το νόημά τους.
Το νόημα που συνοδεύει κάθε λέξη ή φράση, χρησιμοποιείται παραπλανητικά με κύριο στόχο να ακυρωθεί το νόημα!

* Είναι Αλήθεια…

…Ότι οι λέξεις σκάνδαλα-σκανδαλολογία, «καταγράφονται» στα νέα λεξικά και τις εγκυκλοπαίδειες «νεότερης γενιάς» σε συνομοταξίες, όπως:

Σκάνδαλα
μικρά… μεσαία… μεγάλα!

Σκάνδαλα
παλιά και καινούργια, των νυν και πρώην νομέων της εξουσίας!
Σκάνδαλα ιερά και σκάνδαλα κοσμικά!
Σκάνδαλα
μοντέρνα και μεταμοντέρνα!

Σκάνδαλα
χάι τεκ και σκάνδαλα της ξευτίλας!

Σκάνδαλα
ζωντανά και σκάνδαλα θαμμένα και πάει λέγοντας!


Αλήθειες Πολ…Η…τικές


Είναι το γεγονός, ότι εκτυλίσσεται γύρω μας ένα «διανοητικό σκάνδαλο» με «αποχρώσεις ενδείξεις» «οικονομικής κακοδιαχείρισης» που συντονίζεται, διαβολικά με τη ροή των πολιτικών σκανδάλων.
Μέρος του «διανοητικού σκανδάλου», είναι ή άσκηση πολιτικής με στόχο τον έλεγχο και την κυριαρχία επί των πολιτών που εφαρμόζει ή ηγεσία της διοίκησης του δήμου Καλαμαριάς. Ενώ φραστικά επικαλείται ότι «σκοπός της πολιτικής της είναι ή εξυπηρέτηση του πολίτη, η κοινωνική αλληλεγγύη, οι δημοκρατικές αρχές και η συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις», πρακτικά εφαρμόζει πρόγραμμα μετατροπής του πολίτη σ’ έναν ιδιοτελή καταναλωτή εμπορευμάτων και θηρευτή ευκαιριών! Αυτή ή τακτική ταυτίζει τη δημοκρατική ζωή με μια «ζώνη οικονομικών συναλλαγών ανάμεσα σε πολίτες και θεσμούς που αντιλαμβάνονται το ρόλο τους σαν εμπορικοί εταίροι…» Είναι Αλήθεια και διαπίστωση ότι οι Άνθρωποι έχουν μια «ελευθερία» που, όμως, οι ίδιοι δεν μπορούν να εκτιμήσουν και «προτιμούν» να είναι «αιχμάλωτοι» της εξουσίας, για να μην νοιώθουν «υπεύθυνοι» για την ελευθερία τους;

Οι «μεγάλοι» μας φαίνονται μεγάλοι, μόνο και μόνο γιατί είμαστε πεσμένοι στα γόνατα… Ας Σηκωθούμε Όρθιοι.

Ypoloipo