Monday, December 15, 2008

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΕΞΗ


Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη μας για το τραγικό έγκλημα του Σαββάτου της 6ης Δεκεμβρίου, όταν ένα 15χρονο παιδί δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από όργανο της τάξης, αλλά και την γενικότερη ανησυχία μας για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει υπεισέλθει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα σε κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό και ηθικό επίπεδο.

Στην οικογένεια του θανόντος εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Η ζωή είναι υπέρτατο αγαθό και η απώλειά της είναι αναντικατάστατη. Καταδικάζουμε απερίφραστα το αποτρόπαιο αυτό γεγονός και απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες σε όλα τα επίπεδα.

Δεν μπορούμε βέβαια να μην σταθούμε επικριτικά απέναντι στα επεισόδια που που δημιούργησαν οι «γνωστοί άγνωστοι» στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας μας με αποτέλεσμα την ανυπολόγιστη καταστροφή δημόσιας περιουσίας αλλά και περιουσιών αθώων πολιτών, αν και κατανοούμε όλοι ότι τέτοιου είδους αντικοινωνικές συμπεριφορές δεν μπορούν να θεωρηθούν παρά έκφραση συσσωρευμένης οργής και αναδεικνύουν τα πιεστικά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η νεολαία μας όσο και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Στο κλίμα παραφροσύνης που επικρατεί σήμερα και δυστυχώς, συντηρείται από τα ΜΜΕ κάνουμε έκκληση για ψυχραιμία και ένωση όλων των φορέων προς εκτόνωση της κατάστασης.

Τα δραματικά γεγονότα μας έδειξαν μεταξύ πολλών άλλων πραγμάτων, πόσο αναγκαίο είναι να ανοίξουμε τον «φάκελο νεολαία» και να αναλάβουμε επί τέλους τις ευθύνες μας με τρόπο ορατό και έμπρακτο.

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΕΞΗ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΟΥ, ΑΦΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ… ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ, ΤΗΝ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΜΑΣ...
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ…
ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ… ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ…
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΕΞΗ …


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ