Tuesday, December 2, 2008

Δια…δημοτικά/Δια…πολιτικά


Διαβάζω στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης..

«Συνεργεία του δήμου Καλαμαριάς, άμεσα και αποφασιστικά μπήκαν στην περιοχή των Καπναποθηκών στη Ν. Κρήνη και αναπλάθουν την περιοχή κλπ… κλπ….»

Πράγματι, άμεση παρέμβαση του δήμου σ’ ένα χώρο που διεκδικούμε όλοι οι Καλαμαριώτες, σωστή κίνηση.

Αλλά αναρωτιέμαι, τόσα χρόνια, γιατί ένα συνεργείο του δήμου, «άμεσα και αποφασιστικά» δεν μπήκε στο Κόδρα, στην Παραλία σε άλλους ελεύθερους διεκδικήσιμους χώρους, να κάνει ανάπλαση;

Κι αν όχι ανάπλαση, ένα καθάρισμα, σημάδι ότι ο δήμος ενδιαφέρεται για τους ελεύθερους χώρους, για την περιουσία του..

Στις καπναποθήκες η μαγική λέξη είναι Βατοπέδι και βρήκε σωσίβιο η διοίκηση του δήμου για να δείξει ότι «διεκδικεί» τους ελεύθερους χώρους.

Κι εκείνο το «πριν τρεις μέρες μάθαμε (δεν ξέραμε!!!) ότι πουλήθηκαν τόσα στρέμματα στις Καπναποθήκες από το Βατοπέδι σε εργολάβο» τι το ήθελες κ. Δήμαρχε;

Κανείς δεν σε πίστεψε κ. Οικονομίδη.. Πολλοί είπαν «δεν ήξερε, δεν ρώταγε ο κ. Δήμαρχος, τόσα χρόνια;»
___________________________________________________________

Περίεργη καταγγελία στο ΑΣΕΠ


Τι έγινε ρε παιδιά, ποιος έκανε την «ανώνυμη» καταγγελία στο ΑΣΕΠ για την κ. Κουτσουλιάνου, υπάλληλο της ΔΕΤΠΑΚ, διορισμένο έμμισθο μέλος του ΔΣ της ΔΕΤΠΑΚ και υπεύθυνη των διοικητικών υπηρεσιών της ΔΕΤΠΑΚ (Τρία σε ένα δηλαδή;)

Ακούγονται διάφορες εκδοχές για την καταγγελία..

* Μια εκδοχή λέει, ότι έκαναν την καταγγελία «συνάδελφοί της» από τη διεύθυνση της ΔΕΤΠΑΚ για να της κόψουν «μόρια» από τις διευθυντικές θέσεις στη νέα Ανώνυμη Εταιρεία!

* Άλλη εκδοχή λέει ότι την έκαναν στελέχη της παράταξης της διοίκησης του δήμου ( μπορεί παράγοντας, μπορεί και δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης) για την «διαφάνεια» και την «κάθαρση»… γιατί ο «ανώνυμος καταγγέλλων» αναφέρεται στην «καταστρατήγηση των νόμων και των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου και κάνει λόγο για «εξαπάτηση του δημοτικού συμβουλίου»

Κάποιοι, μέσα απ’ τα δόντια τους προσπαθούν να πουν ότι την καταγγελία την έκανε η αντιπολίτευση. Αυτή η εκδοχή απορρίπτεται, γιατί όπως όλοι γνωρίζουν, στην πολιτική της και στις καταγγελίες η αντιπολίτευση έχει και ΟΝΟΜΑ και ΕΠΙΘΕΤΟ.

Άλλωστε θέση της αντιπολίτευσης (μείζονος και ελάσσονος) είναι, ότι ανεξάρτητα από την «παρατυπία-παρανομία» η κ. Κουτσουλιάνου δεν πρέπει να χάσει τη δουλειά της.

Γι’ αυτό η αντιπολίτευση λέει, "και οι 21 εργαζόμενοι της ΔΕΤΠΑΚ να περάσουν στο δήμο"

Κάποιοι άλλοι λένε 20!!!

___________________________________________________________

Κρείττον το σιγάν


Ο διευθυντής της ΔΕΤΠΑΚ ο κ. «εγώ έχω μια άλλη κουλτούρα» κάνει κυριολεκτικά αγώνα δρόμου, να αποποιηθεί τις ευθύνες για το κατάντημα της ΔΕΤΠΑΚ αλλά και για τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας.

Κατανοούμε την προσπάθειά του, αλλά με τους εργαζόμενους γιατί τα μπερδεύει. Γιατί άγεται και φέρεται πότε σαν έγκυρος εκφραστής της πολιτικής της διοίκησης του δήμου, πότε σαν κριτής της παράταξης που διοικεί το δήμο, μια στο καρφί μια στο πέταλο.

Στους εργαζόμενους γιατί προσπαθεί να σπείρει σύγχυση δεν καταλαβαίνουμε.

Σ’ αυτή τη δύσκολη φάση που περνάει η ΔΕΤΠΑΚ κ. διευθυντά,

1ον Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες

2ον Κρείττον το σιγάν

___________________________________________________________

Οδηγίες προς ναυτιλλόμενους


* Προσοχή στους κάθε είδους διαχειριστές της κάθε μορφής εξουσίας.

* Προσοχή και στις κάθε είδους «ανακοινώσεις» που είναι πέρα από αυτό που ζούμε και νοιώθουμε.

* Προσοχή στις «αρρώστιες» της εποχής, στον κυνισμό, την πολιτική και πνευματική απάθεια, την αρχομανία, τον ατομισμό, την αδυναμία συνεργασίας, στην έλλειψη αξιοκρατίας, στη διαφίμηση, στη χορηγία, στον ξύλινο λόγο..

Συμπολίτες ας αρχίσουμε ασκήσεις θάρρους

* Να μη συμπεριφερόμαστε σαν «εξαγοράσιμοι κολίγοι»

* Ας φροντίσουμε να σκεφτούμε για το πόσο καλύτερη θα ήταν η ζωή μας χωρίς, «κοτζαμπάσηδες», χωρίς «πολιτικά κενούς, νομιμοφανείς κεντρικούς και τοπικούς άρχοντες που οδηγούν την κοινωνία στο μέγιστο όριο της παρακμής».

* Ας καταδείξουμε την πολιτική και πνευματική διαφθορά, ας κάνουμε την υπέρβαση της εξουσίας.

* Να κάνουμε τη μεγάλη ρήξη με τους εαυτούς μας, για να μη νοιώθουμε υποταγμένοι και «μικροδιαπλεκόμενοι» στη μιζέρια και στην παρακμή..

* Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στη ζωή από το να «μοιάζεις αλλά να μην είσαι»

«ΒΙΚΟΣ»