Friday, December 5, 2008

Ο "ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΔΗΜΑΡΧΟΣ" ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ¨ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ" ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ!

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ...

"4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ... ΚΑΡΟΥΖΕΛ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ... ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΜΗΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ... ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΙ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕς ΔΡΟΜΟΥ, ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΔΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ..."
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
κ. Χριστόδουλος Οικονομίδης

ΕΙΔΑΤΕ ΦΙΛΟΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΤΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΕ...
ΕΙΔΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΠΟΥ ΠΕΛΑΓΟΔΡΟΜΟΥΣΑΝ ΣΚΟΝΤΑΦΤΟΝΤΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ!!!
ΕΙΔΕ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΝΑ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΥΕ ΔΕ...
ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ...
ΕΙΔΕ ΤΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΗΣ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ...
ΕΙΔΕ ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΖΑΧΑΡΟΣΠΙΤΑ ΕΙΔΑΝ, ΟΥΤΕ ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΕΙΔΑΝ...
ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΙΑΣΚΟ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ;

ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΕΥΓΛΩΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΙ ΤΟ "ΜΠΑΡΟΚ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΡΑΚΙΤΣΑΡΙΟ" ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΤΕΣ 300.000 ΕΥΡΩ!
300.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ "ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ" ΤΟΥ Ο ¨ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ

300.000 ευρώ είναι ένα "θηριώδες" ποσό για να στήσετε μια ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΦΙΕΣΤΑ!

Δείτε, λοιπόν, τι θα μπορούσατε να κάνετε με το ποσο αυτό...
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΑΤΕ, ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΙΣΩΣ ΚΛΙΜΑΚΑ, ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

"Πακέτο εννέα κοινωνικών και οικονομικών μέτρων για την ανακούφιση και στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών της Αθήνας ,μηδενική αύξηση δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού σε 520.000 νοικοκυριά , δωρεάν ρουχισμό, υπόδηση και οικιακό εξοπλισμό, και φάρμακα ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. Η δέσμη μέτρων του Δήμου Αθηναίων, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί με το Ίδρυμα Αστέγων, και τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Παρουσία, του αντιδημάρχου Οικονομικών Νικόλα Βαφειάδη, του αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και προέδρου του Ιδρύματος Αστέγων Λευτέρη Σκιαδά, , των προέδρων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων Βασίλη Κοντοζαμάνη, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κων/νου Λουράντου και της ΜηΚυΟ «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» Σπύρου Σερεμίδη , ο Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε :Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού σε 520.000 νοικοκυριά, που συνεπάγεται ότι το 2009 οι καταναλωτές του Δήμου δεν θα έχουν καμιά αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Θεσμική κατοχύρωση των προγραμμάτων ενάντια στη Φτώχεια και τον Κοινωνικό Αποκλεισμό

Καθιέρωση του θεσμού «Κοινωνικό Φαρμακείο»

Καθιέρωση του θεσμού «Αθηναϊκή Αγορά»

Διεύρυνση Προγραμμάτων Σίτισης (Αύξηση μερίδων, Διανομή κατ’ οίκον σε μοναχικά άτομα από εθελοντές).

Οργάνωση 9μελούς Κοινωνικής Υπηρεσίας με ειδικευμένους ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και κοινωνιολόγους.

Δίκτυο Αλληλεγγύης

Δημιουργία της ΕΣΤΙΑΣ των ΑΘΗΝΩΝ (Ξενοδοχείο των Φτωχών

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΤΟΧΗ

Ειδικότερα
Κατοχυρώνονται θεσμικά τα προγράμματα του Δήμου Αθηναίων ενάντια στη Φτώχεια και στον Αποκλεισμό. Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία από τη λειτουργία του Ιδρύματος Αστέγων επεκτείνονται οι σκοποί του για να αγκαλιάζει το σύνολο των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων. Έτσι, δημιουργείται ένας δυναμικός δημοτικός φορέας για την καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού.

Οργανώθηκε εννεαμελής ειδικευμένη Κοινωνική Υπηρεσία, αποτελούμενη από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και κοινωνιολόγους. Υποδέχεται τα περιστατικά, καταγράφει καθημερινά την κατάσταση στην πόλη, μελετά τις εξελίξεις και προτείνει λύσεις. Η λειτουργία αυτής της Κοινωνικής Υπηρεσίας υποστηρίζεται με πρωτοποριακά ηλεκτρονικά προγράμματα.

Καθιερώνεται ο θεσμός του «Κοινωνικού Φαρμακείου». Σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Φαρμακοποιοί του Κόσμου θα εγκαινιασθεί εντός του Δεκεμβρίου το Κοινωνικό Φαρμακείο, ένας θεσμός που θα απαλύνει τις επιπτώσεις που έχουν οι οικονομικές συνθήκες στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε πλήρη ένδεια. Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία που αποκτήθηκε από τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο κλείνει αισίως και επιτυχώς ένα χρόνο λειτουργίας, προστίθεται ένας ακόμη νέος κοινωνικός θεσμός στις υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων.

Καθιερώνεται η «Αθηναϊκή Αγορά» (ένδυση, υπόδηση, οικιακός εξοπλισμός). Μέχρι τώρα η υπηρεσία αυτή βρισκόταν σε δοκιμαστικό στάδιο. Υπάρχει πλέον η δυνατότητα μέσω ενός καταστήματος στο κέντρο της πόλης, να αντιμετωπισθεί και αυτή την πρόκληση. Σύμμαχοί στη δράση αυτή είναι οι γυναίκες του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Αστέγων (:Πρόεδρος Μαριλένα Μαμιδάκη) που συλλέγουν, ταξινομούν, καθαρίζουν και φροντίζουν για τη διανομή των ειδών σε όλους όσοι επιλέγονται από την Κοινωνική Υπηρεσία. Κοντά στην προσπάθεια αυτή βρίσκονται και δεκάδες επιχειρηματίες που προσφέρουν καινούργια είδη και δίνουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζονται οι δικαιούχοι , με την αξιοπρέπεια που επιβάλει ο πολιτισμός μας.

Διευρύνονται τα Προγράμματα Σίτισης, αυξάνοντας σε 1.500 τις μερίδες που διατίθενται καθημερινά από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Αστέγων (Πειραιώς & Σοφοκλέους). Επίσης, θα γίνεται πλέον σε καθημερινή βάση, από εθελοντές και εθελόντριες, η διανομή κατ’ οίκον μερίδων φαγητού σε μοναχικά και ανήμπορα άτομα. Πρόκειται για πρόγραμμα που ξεκίνησε δοκιμαστικά προ τριμήνου και στέφθηκε με επιτυχία (:Υπεύθυνη Μαρία Σούρδη).

Δημιουργείται το Αθηναϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής. Τα εκατοντάδες φαρμακεία και οι ευαίσθητοι λειτουργοί τους θα συμμετέχουν, εφόσον επιθυμούν, στη δημιουργία ενός δικτύου διαρκούς ενημέρωσης. Αφενός εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να διαχέεται η πληροφόρηση για τα προγράμματά του στο ευρύ κοινό, το οποίο έρχεται σε επαφή με το Φαρμακείο της Γειτονιάς. Αφετέρου πληροφόρηση προς το Δήμο για τον εντοπισμό περιστατικών και ευάλωτων συμπολιτών μας, δεδομένου ότι τα Φαρμακεία της Γειτονιάς είναι από τους πρώτους αποδέκτες των κοινωνικών προβλημάτων της περιοχής του. Χρησιμοποιώντας το σύνθημα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» και καθιερώνοντας ειδικό σήμα επιδιώκεται η διαρκής ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των Αθηναίων.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία της ΕΣΤΙΑΣ των ΑΘΗΝΩΝ (του Ξενοδοχείο των Φτωχών) που αναμένεται να απαλύνει το πρόβλημα της πλέον ευάλωτης ομάδας συνανθρώπων μας που είναι οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται στο δρόμο."