Tuesday, September 4, 2007

O ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΙΣ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗN ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ















Από τη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει τις παραστάσεις του ο Χάρρυ Κλυνν που εδώ και ένα χρόνο είναι πλέον «μόνιμος κάτοικος Καλαμαριάς».

Συγκεκριμένα, ο δημοφιλής κωμικός «έκλεισε» με το ανακαινισμένο θέατρο «ΑΘΗΝΑΙΟΝ» που διαθέτει δυο πανέμορφες θεατρικές αίθουσες. Μία μεγάλη 400 ατόμων και μία μικρή 120 ατόμων.

Ο Χάρρυ Κλυνν, που ήδη συγκροτεί το θίασό του που θα αποτελείται κατά κύριο λόγο από νέους Θεσσαλονικείς ηθοποιούς, σχεδιάζει να ανεβάσει ως πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης κατά τη διάρκεια θεατρικού του χειμώνα δυο παραστάσεις.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου θα παρουσιάσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης από τη μεγάλη αίθουσα του «ΑΘΗΝΑΙΟΝ» τη μετεκλογική σατιρική μουσική παράσταση «ΑΓΑΝΤΑ…» που υπόσχεται γέλια μέχρι δακρύων σε κείμενα δικά του και του μόνιμου συνεργάτη των τελευταίων ετών Ντίνου Σπυρόπουλου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια θα φιλοτεχνήσει ο Μιχάλης Σδούγκος και η μουσική θα είναι του Νίκου Στρατηγού. Η η μουσική σάτιρα «ΑΓΑΝΤΑ…» θα παίζεται με τη συνοδεία «ζωντανής ορχήστρας» στη μεγάλη σκηνή του «ΑΘΗΝΑΙΟΝ» για τρεις μήνες από 15 Νοεμβρίου έως 15 Φεβρουαρίου.

Από το Φεβρουάριο και μέχρι το τέλος θεατρικής σεζόν η σάτιρα θα παραχωρήσει τη θέση της στο αριστούργημα του Άρθουρ Μίλερ «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ». Μια ενδιαφέρουσα παράσταση τόσο από ερμηνευτικής, όσο και από σκηνοθετικής πλευράς μια και η πλοκή του κλασικού έργου του Άρθουρ Μίλερ τοποθετείται στη σύγχρονη εποχή.

Τη μικρή σκηνή των 120 ατόμων ο Χάρρυ Κλυνν σκέφτεται να την αφιερώσει κυρίως στο Stand-up Comedy φιλοξενώντας νέους Θεσσαλονικείς κωμικούς και συγγραφείς που υπηρετούν αυτό το δύσκολο θεατρικό είδος, αλλά και ως σκηνή που θα φιλοξενεί καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα σύγχρονους θεατρικούς μονολόγους και μονόπρακτα νέων Θεσσαλονικιών συγγραφέων και ηθοποιών.

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν από τις εφημερίδες και τους τοπικούς ραδιοσταθμούς οι ημερομηνίας ακρόασης (ODISION) για άντρες και γυναίκες ηθοποιούς και χορευτές που θα επιλεγούν να υπηρετήσουν και τις δυο σκηνές.

Σχόλιο του «Καλαμαριώτη»

Διαβάζω το δελτίο τύπου του «ΑΘΗΝΑΙΟΝ» και σκέφτομαι τα λεγόμενα του δήμαρχου Καλαμαριάς παραμονές Δημοτικών εκλογών 2006.

«Την επομένη των εκλογών ο Χάρρυ Κλυνν θα επιστρέψει με το πρώτο αεροπλάνο της Aegean στην Αθήνα»

Και τελικά, πως έρχονται καμιά φορά τα πράγματα...

Στο καλό και να μας γράφετε κ. Δήμαρχε